Berner Grillwürstel. Gegrilde worstjes gevuld met Emmertaler.
Berner Grillwürstl
In de wintersport specials van dit kanaal kan een worst recept natuurlijk niet ontbreken. Daarom vandaag het recept voor Berner würstl. De naam Berner würstl is enigszins misleidend. Ze komen niet zoals je zou denken uit Zwitserland maar uit Oostenrijk! Je kunt ze vaak kant-en-klaar kopen in de supermarkt, soms ook in Nederland. Maar om deze heerlijke grillworstjes zelf te maken is natuurlijk veel lekkerder. En het is super-eenvoudig. Berner würstl is een Frankfurter gevuld met Emmertaler kaas en omwikkeld met spek. Als je dat grillt dan wordt de spek krokant en smelt de kaas die ertussen zit. Fantastisch hoe zoiets eenvoudigs zo lekker kan zijn.
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Ingrediënten
- 4 Frankfurter worsten of bockworsten
- 8 plakjes ontbijtspek
- 1 stuk Emmertaler kaas
Instructies
- Snij de worstjes in de lengte doormidden. Snij van het stuk Emmertaler dunne plakjes af en leg dat tussen de worstjes. Druk stevig aan. Wikkel om elk worstje een plakje ontbijtspek strak er omheen. Verhit een BBQ, buitenkeuken of de oven op grillstand. Grill de worstjes aan beide kanten tot de spek krokant is en de kaas gesmolten.