Ingrediënten

1 kilo kippendijen, in stukjes gesneden
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel gehakte knoflook
1/4 kopje bourbon whiskey (vervang eventueel door appelsap als je geen alcohol wilt gebruiken)
1/4 kopje bruine suiker
2 eetlepels ketchup
1 theelepel appelciderazijn
1/2 kop water
1/3 kopje natriumarme sojasaus
1 eetlepel maizena
3 lenteuien in ringetjes gesneden
zout en peper naar smaak

 

Bourbon Chicken aten we bij Denny’s Diner in Las Vegas. De kip is bedekt met een onweerstaanbare zoete en sticky saus. Het is een mooi voorbeeld van een fusion gerecht. Inspiratie uit de Amerikaanse en Aziatische keuken zie je hierin terug.

Instructies:

Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Breng de kip op smaak met zout en peper.

Leg de kip in de pan en kook 4-5 minuten aan elke kant of tot ze goudbruin en gaar zijn. Voeg de knoflook toe en kook 30 seconden.

Terwijl de kip aan het koken is. Klop in een middelgrote kom de bourbon, bruine suiker, ketchup, appelciderazijn, water, sojasaus en maizena.

Giet de saus over de kip en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 3-5 minuten sudderen of tot de saus is ingedikt.

Bestrooi met groene uien en serveer onmiddellijk met rijst en een salade.