Spicy Asian Chicken Salad

Ingrediënten

Salade
2 kipfilets
1 pakje ontbijtspek
500 ml kippenbouillon
1 krop Ijsbergsla (gesneden)
1 grote wortel (julienne gesneden)
Lenteui
Sesamzaad
Gebakken uitjes

Dressing
1/4 cup zonnebloemolie
1/4 cup fijngesneden ui
1 tl rode chili vlokken
1/4 cup rijstazijn
2 el balsamico crema
1/4 cup soya saus
1/4 sinaasappelsap
2 el sesamolie
1/4 cup honing
1 el maple syrup
1 el fijngesneden verse gember
1 el gemalen amandelen
1 tl witte peper

 

Coco’s Bakery staat in Califonië bekend om de heerlijke taarten die er gemaakt worden. Wat dacht van the Dutch apple cranberry cheese pie. Ook kun je er prima terecht voor lunch en diner. Ik heb er the Spicy Asian Chicken Salad gegeten. Een salade met heerlijk malse pittige kip en krokante uitjes.

Instructies

Kook de kipfilet in de bouillon tot het vlees gaar en mals is. Snij het vlees in smalle reepjes of trek het met je vingers uit elkaar (pulled chicken). Rooster 2 el sesamzaadjes in een droge koekenpan. Mix alle ingrediënten voor de salade door elkaar.

Doe de zonnebloemolie in een pan. Voeg de chilivlokken en gesneden ui toe en verwarm de olie op laag vuur. Laat het voor 10 minuten zachtjes koken. Haal van het vuur en laat het een beetje afkoelen.

Roer in een kom de azijn, balsamico, sinaasappelsap en sesamolie door elkaar. Zeef de olie met ui en chili boven de dressing en roer erdoor. Voeg de rest van de ingrediënten toe voor de dressing en bewaar de dressing in een flesje.

Schenk naar eigen inzien een flinke scheut dressing bij de salade. Meng met de handen door elkaar en verdeel op borden. Strooi er de sesamzaadjes, gesneden lenteui en gebakken uitjes over,