Dag 3 – Los Angeles > Anaheim (Disneyland)

Vandaag is de eerste echte reisdag. Met de ruime minivan zijn we ’s morgens op weg gegaan. Vanaf The Hollywood Travelodge, over Hollywood Blvd gereden waar weer veel als superhelden verklede entertainers liepen, richting de Hollywood Hills. Op Canyon Lake Drive heb je een mooi uitzicht op the Hollywood sign en hier zijn we dan ook even gestopt om foto’s te maken. Kijk wel uit dat je geen bekeuring oploopt voor fout parkeren want er wordt veel gecontroleerd hier. Verder gereden over Mulholland Drive, de bergweggetjes zijn erg leuk en prima om te doen en de sfeer is idyllisch in deze bergen. Eigenlijk is dit dit het mooiste gedeelte van L.A. We zijn gestopt voor een lunch / picknick bij een uitzichtpunt met een waanzinnig uitzicht over de stad.

Canyon Lake Drive

Doorgereden en door Beverly Hills richting de kust en een leuke stop gemaakt bij Santa Monica, een leuke boulevard aan de kust bij Los Angeles. Hier zie je veel mensen sporten, fietsen, surfen en aan krachttraining doen. Van de ongezonde levenswijze van Amerikanen is hier niet veel te merken. Alleen maar fitte en afgetrainde lichamen wat de klok slaat. De pier van Santa Monica is tevens het oude eindpunt van de Route 66. Deze pier is nu één grote kermis met veel lawaai en kermisattracties.

Santa Monica Pier

De Santa Monica Pier is de bekendste toeristische attractie van Santa Monica. Er zit een attractiepark op de pier, met een paar attracties, zoals een achtbaan en draaimolen. Als je doorloopt naar het einde van de pier, kun je genieten van een schitterend uitzicht op de Stille Oceaan. Je kunt vogels zien en als je geluk hebt zie je zelfs een glimp van een haai, zeeleeuw of zeehond. Ook zie je veel surfers bezig op de vaak hoge golven van de Pacifische oceaan.

Anaheim

Aan het eind van deze dag zijn we naar Eden Roc Inn & Suites in Anaheim gereden. Dit motel ligt naast Disneyland waar we morgen een dag naartoe gaan. Eden Roc Inn & Suites is een eenvoudig 2-sterren motel wat ten opzichte van de omliggende hotels redelijk betaalbaar is en het ligt op 10 minuten lopen van de ingang van het Disneyland Park.

’s Avonds hebben we gegeten bij Coco’s Bakery , een Amerikaanse Diner wat tegenover het motel ligt. Echt een heel goed restaurant met smakelijke en betaalbare maaltijden.
Als we later in de avond nog wat drinken op het balkon van de motelkamer zien we de afsluitende vuurwerkshow van Disneyland in de lucht.

[ngg src=”galleries” ids=”29″ display=”basic_thumbnail”]

De route van deze dag

Wil jij ook een beetje betaalbaar slapen bij Disneyland California? Profiteer nu van hoge kortingen op je hotelovernachtingen!


Booking.com