Dag 2 – Los Angeles

Midden in de nacht komen we aan op LAX International Airport Los Angeles. We halen de Rental Car op en rijden door de donkere stad naar het motel in Hollywood: The Hollywood Travelodge. Deze accommodatie is een zeer eenvoudig motel, maar we komen daar alleen om onze ogen dicht te doen en te slapen. Bovendien ligt het vlakbij Sunset Blvd en op minder dan 5 minuten rijden van de Hollywood Walk of Fame.

Travellodge Hollywood. Betaalbaar hotel vlakbij Sunset blvd en metrostation Vermont / Sunset Station

[ngg src=”galleries” ids=”28″ display=”basic_thumbnail”]

Universal Studios Hollywood

Deze eerste dag in Amerika staan we ondanks de korte nacht en het tijdsverschil toch op tijd op. Na een simpel ontbijt van cornflakes en muffins bij de receptie van het het motel hebben we de metro genomen naar Universal Studio’s. Opvallend is meteen dat veel communicatie op posters en informatie in de metro spaanstalig is. Het percentage latino’s is dan ook erg hoog in Los Angeles. ‘Se Habla Español’ zie je zowat overal. L.A. is meer Mexico dan Amerika.

Universal Studio’s is een geweldig park met veel spectaculaire attracties en veel 4D belevenissen waar je als toeschouwer, vaak letterlijk zelf deelneemt aan het filmavontuur. Van een op hol geslagen rollercoaster bij de Simpsons tot een splash-avontuur bij Jurassic Park. En natuurlijk de Studio Tour waarbij je meegenomen wordt langs vele filmdecors. Later in de avond gaan we met de metro weer terug naar de Travelodge in Hollywood. Onderweg stappen we uit bij het metrostation op de Hollywood Blvd waar we langs de sterren op de stoep van de Walk of Fame teruglopen naar het motel.

We eten ’s avonds laat nog een hapje bij Wendy’s op N Vermont Ave waar ook the Travelodge gevestigd is. We hebben ons zitten verwonderen over de parade van gekke en aparte mensen die daar ’s avonds over de vloer kwamen. Een verwarde man die aan een tafeltje z’n patatjes aan het tellen was, dikke vrouwen die van alles naar binnen aan het proppen waren of een invalide in een karretje volgepakt met rotzooi en muziekinstrumenten. Opvallend vonden wij ook dat bij dit soort eetgelegenheden altijd bewaking bij de deur staat.

Vind ook zo’n unieke accommodatie midden in Hollywood. Profiteer nu van hoge kortingen op je hotelovernachtingen!


Booking.com