Dag 4 – Een dagje Disneyland

Disneyland day! Vanmorgen ontbeten met American pancakes in Coco’s Bakery en op tijd naar de ingang van Disneyland gelopen. We waren bijna als eerste in het park zodat we meteen zonder aan te sluiten in een lange wachtrij een paar leuke attracties in Adventureland konden doen. Indiana Jones en Pirates of the Caribean. De hele dag hebben we genoten van alle attracties binnen het Disneyland Park.

Eden Roc Inn & Suites lag zo dicht bij de ingang van park waardoor we tussendoor even terug konden lopen om even te zwemmen en te gaan eten. ’s Avonds wel even teruggegaan natuurlijk voor de lichtparade en het de vuurwerkshow.

Foodtip

In de middag een heerlijke maaltijdsalade gegeten bij Coco’s Bakery. The Spicy Asian Chicken Salad. Het recept vind je hier.

Disneyland

Het bekende Disneyland zoals dit in de jaren 50 ontstond is nog steeds in volle glorie aanwezig, en je kunt nog steeds genieten hoe de fantasiewereld van Walt Disney tot leven komt in Main Street U.S.A., en de daar omheen gelegen thema gebieden. Naast een bezoek aan Mickey Mouse kun je tegenwoordig echter ook nog naar een compleet nieuw park, dat recht tegenover de ingang van Disneyland is gebouwd. Dit in 2001 geopende park draagt de naam “California Adventure” en is meer bedoeld voor degenen die meer houden van zogenaamde “Thrill Rides”. Zo is er een flinke achtbaan, een 60 meter hoge toren waar je binnen 4 seconden naar de top geschoten wordt (en waarschijnlijk nog sneller weer naar beneden valt) en een wildwaterbaan. Het nieuwe park is opgebouwd in segmenten welke allen gedeelten van California moeten vertegenwoordigen. Je wordt bij de ingang al meteen begroet door de Golden Gate Bridge, en er is een Hollywood Pictures Backlot waar je o.a. kunt meespelen in de spelshow “Who wants to be a Millionaire” en kunt bekijken hoe de magie van Disney tot leven komt in de reis van een tekening op papier tot een complete tekenfilm of speelfilm. De kleinere kinderen kunnen terecht bij “A Bug’s Land”, een leuke variatie op de Disney film “A Bug’s Life” waar je je opeens heel klein voelt tussen de insecten.

[ngg src=”galleries” ids=”30″ display=”basic_thumbnail”]

Wil je ook een beetje betaalbaar slapen bij Disneyland California? Profiteer nu van hoge kortingen op je hotelovernachtingen!


Booking.com