Dag 5 – Anaheim > Palm Desert

Na een heerlijk super Amerikaans ontbijt bij Coco’s, worstjes, eieren, pancakes en mega bekers koffie zijn we vanuit Anaheim vertrokken voor een leuk autotochtje naar Palm Desert. We zijn via the Pacific Highway naar het zuiden gereden. Onderweg een duik genomen in de Pacifische oceaan bij de decadente badplaats Newport Beach. Hoge golven en prachtige huizen tegen de rotswanden aangebouwd. Daarna langs de kust doorgereden tot Dana Point en vervolgens door de bergen van Ortega Falls en de San Jacinto Mountains naar Palm Desert.

Via deze route hebben we een halve dag gereden om in Palm Desert te komen. Je kunt Palm Desert rechtstreekser bereiken en er in minder dan de helft van de tijd zijn, maar dan mis je wel de prachtige weg langs de kust en de avontuurlijke route door de bergen.

Newport Beach

’s Avonds gegeten bij City Wok op Cook Street (hoe toepasselijk) in Palm Desert. Wanneer je in Amerika in een Chinees restaurant eet zul je merken dat het veel verschilt met wat we in Nederland kennen. In Nederland kennen we voornamelijk de afhaalchinees met chinees-indische invloeden. In Amerika zijn die indische invloeden er niet en kom je typisch veramerikaanste Chinese gerechten tegen als Kung Pao Chicken en Orange Chicken. Deze avond heb ik een heerlijke Kung Pao Chicken gegeten. Een licht pittig Chinees roerbakgerecht van malse kippendij, gebakken met noten en rijstwijn.

Pacific Highway

Een populaire route onder Amerika-reizigers is de Pacific Highway, ook wel Highway 1 genoemd. Hoewel deze adembenemde weg zich ruim duizend kilometer langs de Grote Oceaan uitstrekt, beperken de meeste reizigers zich tot het stuk tussen Los Angeles en San Francisco, een lengte van ca. 650-700 kilometer. Wij hebben vandaag het stuk ten zuiden van Los Angeles richting San Diego gereden.

Palm Desert

Midden in de woestijn liggen de miljonairssteden Palm Springs en Palm Desert, aan de voet van Mount San Jacinto. Palm Springs is een van de meest luxe en moderne steden van California.

In Palm Desert overnachten we in het luxueuze Marriott’s Desert Springs Villas. Een mooie ruime kamer met een balkon met uitzicht op de zwembaden en de oase van Palm Desert.

 

 

 

[ngg src=”galleries” ids=”31″ display=”basic_thumbnail”]

De route van deze dag

Wil je ook zo’n exclusieve overnachting in Palm Desert? Profiteer hier van hoge kortingen op je hotelovernachtingen!


Booking.com