Dag 6 – Palm Desert & Joshua Tree National Park

Vandaag een heerlijke luie relaxdag. Vanmorgen ontbeten op het balkon van het appartement bij Marriott’s Desert Springs Villas met boodschappen die we gisteren onderweg bij Walmart hebben gekocht. Broodjes, ontbijtgranen, yoghurt en fruit. En natuurlijk Skippy peanutbutter. De heerlijk smeuige amerikaanse pindakaas variant.

Na het ontbijt een beetje zonnen, zwemmen en lezen. Hoewel zonnen… het is ongelooflijk heet hier. De temperatuur bereikt bijna de 50 graden en het zwembad koelt ook niet echt af omdat het water flink opgewarmt is door de zon. Het devies is dus, vooral rustig houden overdag.

Joshua Tree National Park

Aan het eind van de middag zijn we naar Joshua Tree National Park gereden. Dat zou ik ook iedereen aanbevelen om te doen. Aan het eind van de dag is het koeler en je kunt getuige zijn van een prachtige zonsondergang.

Het Joshua Tree National Park omvat een enorm natuurgebied van ongeveer 100 bij 50 kilometer. In het park zijn twee verschillende ecosystemen te vinden: de Colorado Desert en de Mojave Desert. In de Mojave Desert groeit de sprieterige boom waar het park haar naam aan heeft de danken: de Yucca brevifolia, in de Verenigde Staten bekend als de Joshua Tree. En het is natuurlijk bekend van foto’s van Anton Corbijn die op het album The Yoshua Tree van U2 gebruikt zijn. Wij konden het ook niet nalaten om zo’n Anton Corbijn-ish foto te maken.

Yoshua-Tree-2

[ngg src=”galleries” ids=”32″ display=”basic_thumbnail”]

De mooiste overnachtingen in Palm Desert vind je hier. Profiteer nu van hoge kortingen op je hotelovernachtingen!


Booking.com