Dag 7 – Palm Desert > Phoenix

Vandaag een flinke rit voor de boeg. We hebben ruim 550 te rijden naar Phoenix in Arizona. De roadtrip voerde ons langs Bombay Beach aan de Salton Sea, Salvation Mountain en dwars door de Sonora Desert met meters hoge cactussen naar Phoenix.

Bombay Beach

Nergens is het falen van de American Dream zo tastbaar als op de troosteloze vlakte van de Salton Sea in Californië. Ooit was deze zee in het midden van de Coloradowoestijn een mondain vakantieoord; nu is het een ghosttown en wonen er rond de poel vol dode vissen nog enkel verschoppelingen van de maatschappij.
We vonden het erg intrigerend om een kijkje te nemen in Bombay Beach, maar er hing wel een creepy sfeertje. We zijn dan ook niet lang blijven hangen. Een paar mooie verstilde foto’s gemaakt en weer op weg.

Bombay Beach bij the Salton Sea

Salvation Mountain

De volgende stop: Salvation Mountain was niet makkelijk te vinden. Je moet bij Niland afslaan richting Slab City en dan rij je een woestijnweg uit tot je Salvation Mountain tegenkomt. Het staat echter nergens aangegeven dus je hebt een beetje het gevoel dat je je in the middle of nowhere bevind. Op een gegeven moment kwamen we terecht bij the Calipatria State Prison en wisten we dat we niet goed zaten. Aan een bewaker daar de weg gevraagd en die stuurde ons de goede richting uit.

Salvation Mountain is een land-artkunstwerk, gemaakt door hippie-kunstenaar Leonard Knight. Het is een beschilderde heuvel met daarop teksten die bedoeld zijn om mensen te bekeren tot het christendom. Op de top staat een kruis dat bereikt kan worden door een gele trap, de Yellow Brick Road, die uitgehakt is in de heuvel, te beklimmen. Leonard Knight is ooit naar deze plaats toegekomen om een week lang wat schilderwerk te doen. Uiteindelijk werd het een project waar hij 25 jaar aan gewerkt heeft.

Salvation Mountain. Land-artkunstwerk van hippie-kunstenaar Leonard Knight

Na het bezoek aan Salvation Mountain zijn we tot aan Calexico gereden bij de Mexicaanse grens. Vanaf hier de interstate 8 gevolgd, door the Sonoran Desert naar Phoenix. Een leuke route met al die metershoge saguaro-cactussen aan de kant van de weg. Sommige exemplaren bereiken een hoogte van 15 meter! Wij hebben nog even een stop gemaakt bij the Sonoran Desert National Monument.

Tijdens de rit door de Sonora Desert richting Phoenix werd ons duidelijk dat tankstations niet zo druk bezaaid zijn als in Nederland. Met een bijna lege tank reden we door de woestijn en een brandende zon zonder uitzicht op een tankstation of een dorpje in de omgeving. Gelukkig kwamen we uiteindelijk toch op de laatste druppels benzine een verlaten en stoffig tankstation binnen waar we geholpen werden door een tandenloze Amerikaanse pompbediende die de auto vol gooide.

We overnachten in Dobson Ranch Inn and Suites in Mesa, een wijk ten zuiden van Phoenix. Het is een eenvoudig motel, maar wel met een lekker zwembad en goed ontbijt. Bovendien is dit alleen maar om te overnachten. We hebben geen plannen om Phoenix te gaan verkennen en gaan morgen via the Apache Trail naar Sedona.

Foodtip

’s Avonds eten we in Phoenix in een sfeervol Cayun restaurant: Baby Kay’s Cayun Restaurant. Hier krijgen we een erg lekkere cayunschotel met Jambalaya, Gumbo, Crawfish Étouffée en Catfish Salad. Het recept voor Jambalaya vind je hier.

 

[ngg src=”galleries” ids=”33″ display=”basic_thumbnail”]

 

 

De route van deze dag

Wil je ook zo’n goedkope overnachting Phoenix? Profiteer nu van hoge kortingen op je hotelovernachtingen!


Booking.com