Dag 8 – Phoenix > Sedona (via the Apache Trail)

Na een goed ontbijt in Dobson Ranch Inn and Suites in Phoenix op weg naar Sedona. De autorit voert ons langs de Apache Trail. De Apache Trail is een ruim 40 mijl lange route, dwars door het ruige landschap van de Superstition Mountains in Arizona. De trail heeft haar naam te danken aan het feit dat, lang voordat de huidige weg werd aangelegd, de Apache Indianen al gebruik maakten van deze route.

Goldfield Ghosttown

De eerste stop van vandaag was in Goldfield Ghosttown. Een typisch western dorp dat werd opgericht nadat in het jaar 1892 goud in deze omgeving werd gevonden. Goldfield is slechts gedurende een jaar of vijf bewoond geweest, er leefden ongeveer 400 mensen. Toen er geen goud meer werd gevonden, trokken de meeste inwoners weer weg. Tegenwoordig is Goldfield een toeristische attractie, je kan hier enkele oude gebouwen en een mijn bekijken.

Westernstadje Goldfield Ghosttown

Goldfield Ghosttown

Na een half uurtje rijden vanaf Goldfield stoppen we bij Canyon Lake. Canyon Lake is een 10 mijl lang meer dat wordt omringd door mooie vulkanische rotsen. Het meer is ontstaan na de aanleg van Horse Shoe Dam in Salt River. We hebben hier gepicknickt en een lekkere verfrissende duik in het meer genomen.

Tortilla Flat

Nog eens 2 mijl verder komen we bij het gehucht Tortilla Flat, dat is ontstaan ergens halverwege de 19e eeuw als goudzoekerskamp. Toen in 1904 werd begonnen met de bouw van de Theodore Roosevelt Dam, ontwikkelde Tortilla Flat zich tot stopplaats voor de stagecoaches die op weg waren naar de dam. Tegenwoordig is Tortilla Flat alleen nog een toeristische attractie, voornamelijk bestaand uit een kleine winkel en een in oude westernstijl ingericht restaurant.

Tortilla Flat ademt nog the sfeer van 200 jaar geleden

Tortilla Flat

Sedona

Vijf mijl voorbij Tortilla Flat eindigt het asfalt en rijd je verder over een gravelweg. De gravelweg gaat over een afstand van drie mijl steil omlaag via de hellingen van Fish Creek Hill, in totaal daal je hier ongeveer 460 meter. De weg is smal en in de bochten ook onoverzichtelijk. Eenmaal beneden aangekomen rijd je over korte afstand tussen indrukwekkend hoge rotswanden door. Wanneer we later op de dag de Apache Trail verlaten rijden we de indrukwekkende rotsen tegemoed van Sedona. Het mooie rotslandschap staat ook wel bekend onder de naam Red Rock Country. Oorspronkelijk was Sedona niet meer dan een eenvoudig boerendorp, maar tegenwoordig is het – met ruim 4 miljoen bezoekers per jaar – een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van de staat Arizona. We slapen hier een aantal nachten in the Sky Ranch Lodge wat boven op een berg bij de kleine airport van Sedona ligt. Hier hebben we een prachtig uitzicht over Sedona en de beroemde rode rotsen.

[ngg src=”galleries” ids=”34″ display=”basic_thumbnail”]

De route van deze dag

Travel & Food Blog mag u namens booking.com de scherpste deals aanbieden voor een overnachting in Sedona. Profiteer nu van hoge kortingen op je hotelovernachtingen!


Booking.com