De lekkerste Patat Frites maak je zelf. Verse frites zoals bij Bram Ladage.

De lekkerste Patat Frites maak je zelf
Zeg eens eerlijk. Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf? Het is niet zo moeilijk als de meeste mensen denken, als je maar de juiste stappen bewandeld en met de beste kwaliteit aardappels werkt. Als je deze video bekijkt maak je voortaan de allerlekkerste patat frites zelf.
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Keukengerei
- Friteuse
Ingrediënten
- 1,5 kilo Frietaardappelen
- Frituurolie
- Zout
Instructies
- Dit recept gaat uit van frites, gemaakt van aardappels met schil.Was de aardappels grondig met een borsteltje.Als je geen gebruik wilt maken van aardappels met schil, dan schil je de aardappels.Snijdt de aardappelen met een groot koksmes eerst in plakken en daarna in frietjes. De dikte van de frietjes kunt u uiteraard zelf bepalen.Dep de frieten droog met een stuk keukenpapier en verhit het frituurvet op 150 graden.Bak de frieten in kleine porties in 4 tot 6 minuten voor.Pak een ovenschaal, leg er wat keukenpapier in en laat de frieten daarop uitlekken en afkoelen.Verhoog voor het afbakken van de frieten de temperatuur naar 180 graden. Bak de frieten binnen 3 minuten heerlijk knapperig en goudbruin. Strooi er wat zout overheen en smullen maar!Zelf mayonaise maken? Kijk hier hoe in 4 seconden mayonaise kunt maken: https://travelandfoodblog.nl/mayonaise-maken-in-4-seconden/