Selecteer een pagina

Dag 27 – Een dag in Londen en ’s avonds met de trein naar huis

Omdat we nog niet gewend waren aan het tijdverschil werden we vanmorgen alledrie heel vroeg in de ochtend wakker. Voor ons gevoel was het al middag.

Stadswandeling in Londen

Het ontbijt viel ons reuze mee in het Elmwood hotel in Londen. Toch een lekker ontbijtbuffetje in dit eenvoudige hotel. Na het ontbijt hebben we de metro naar Westminster genomen en van daaruit een stadswandeling gemaakt. We zijn langs Westminster Abbey en the Houses of Parliament gelopen. De Big Ben stond helaas in de steigers voor renovatie.

Londen eye

Londen eye

Langs de Thames zijn we via the London Eye richting the Tower Bridge gewandeld. Dit is best nog een flinke wandeling van drie kwartier, en onderweg hebben we een kijkje genomen in Tate (museum of modern art) en het prison museum, waar je kunt zien hoe het er in de middeleeuwen aan toe ging. Via the Tower Bridge zijn we weer naar de overkant van the Thames gelopen richting st Pauls Church en in een Engelse pub Fish and Chips gegeten met een pint.

Tower Bridge

Tower Bridge

Met de trein naar huis

Hierna wilden we eigenlijk nog in het Bristish Museum kijken maar er was geen tijd meer. We hadden ook een trein te halen vandaag. Vanaf het British museum hebben we een rode dubbeldekkerbus naar het hotel genomen en onze bagage daar opgepikt om vervolgens naar het St Pancras treinstation te lopen waar we konden inchecken om naar Rotterdam CS te gaan.

St Pancrass

Vanaf St Pancrass station met de trein terug naar huis

Zo’n treinreis van Londen naar Rotterdam is wel heel comfortabel. Je stapt midden in het centrum op, je hoeft dus niet eerst naar een vliegveld buiten de stad en vervolgens zoef je met de hogesnelheidslijn in 3 uurtjes naar Nederland.

Dit was het laatste ritje van onze omzwervingen. De reis is tot een einde gekomen. Alles is gelukkig weer goed gegaan. We kunnen nu gaan nagenieten met onze herinneringen, foto’s en film. Hopelijk volgend jaar weer een mooie nieuwe bestemming te ontdekken.

[ngg src=”galleries” ids=”27″ display=”basic_thumbnail”]

De route van deze dag

Profiteer hier van hoge kortingen op je hotelovernachtingen!


Booking.com