Dag 24 – Een dagje strand in de badplaats Sanur

Ten oosten van het drukke Kuta ligt de badplaats Sanur. Ondanks dat het aan de rustigere oostkust van Bali ligt komen ook hier veel toeristen op af. Te vergelijken met Kuta is het echter zeker niet. Sanur is daarom een prima alternatief als je wel strand wilt, maar niet de complete drukte. De zee is hier bovendien een stuk kalmer, wat een duik nemen veel aangenamer maakt. Echte hoogtepunten ontbreken echter in Sanur, het is een leuke badplaats voor een paar dagen relaxen, maar ook niet meer dan dat.

Prima ontbijt in ontbijt in Parigata Resort

Prima ontbijt in ontbijt in Parigata Resort

Rustdag in Sanur

Wij hebben een echte rustdag gehad in Sanur. We hebben een beetje uitgeslapen, gebruik gemaakt van het voortreffelijke ontbijtbuffet in Parigata Resort & Spa, op het strand gelegen, een paar baantjes getrokken in het zwembad, en op het ligbed een saté of een broodje gegeten.

Saté Ayam bij het zwembad

Saté Ayam bij het zwembad

Snore

Aan het eind van de dag hebben we een strandwandeling genaakt en een cocktail in een strandbar gedronken. Heel relaxt allemaal. Niet tot genoegen van Hugo overigens, want hij vond het allemaal maar saai vandaag. Ik ben zelf ook wel blij dat we geen week in deze kustplaats zitten. Sanur wordt in de volksmond niet voor niets ‘snore’ (snurken) genoemd. Maar zo’n dagje ontspannen, en morgen ook, is op z’n tijd wel lekker.

Sanur beach

Sanur beach

’s Avonds hebben we in hetzelfde live-muziek restaurantje gegeten als gisteren: The White Orchid. Het eten is echt superlekker daar. Vanavond waren we in het gezelschap van vrienden uit Nederland. Het is toch altijd apart wanneer je zo ver van huis bent en nog bekenden tegenkomt.

[ngg src=”galleries” ids=”22″ display=”basic_thumbnail”]

De mooiste hotels in Sanur boek je hier.
Profiteer hier van hoge kortingen op je hotelovernachtingen!Booking.com