Dag 25 – Een dag in Sanur en ’s avonds een vlucht naar Jakarta

Vandaag nog een laatste ontspannen dag op Bali. We hebben niet veel meer gedaan dan zwemmen, zonnebaden en een boek lezen. In de middag hebben we alle drie een Balinese massage gehad in Parigata Resort & Spa en vervolgens een strandwandeling genaakt, een paar souvenirs gekocht op de toeristische markt in Sanur en tegen de avond vroeg gegeten in the white orchid. Ik heb daar een lekkere Pho Bo gegeten; een Vietnamese soep met rundvlees en noodles.

Pho Bo vietnamFoodtip

Pho Bo is van oorsprong een typisch Vietnamees gerecht. Ook in Indonesië kom je deze krachtige noodlesoep veel tegen. Kijk hier voor het recept van deze snel te maken maaltijdsoep.

 

Ontspannen bij Parigata Resort & Spa in Sanur

Ontspannen bij Parigata Resort & Spa in Sanur

Souvenirs kopen in Sanur

Souvenirs kopen in Sanur

 

’s Avonds vliegen we naar Jakarta

Om 18.00 had ik een taxi besteld die ons naar Ngurah Rai airport in Denpasar zou brengen. Met de taxi-app Blue Bird gaat dat op Bali heel eenvoudig. Vanaf Denpasar hadden we een vlucht naar Jakarta. Omdat we de volgende ochtend al weer vroeg zouden vertrekken van Jakarta naar Londen had ik op de airport van Jakarta een kamer geboekt in het Jakarta Airport Hotel. Dit hotel is gevestigd op de luchthaven zelf in terminal 2, boven de vertrekhal. Vanuit de hotelkamer kijk je zo op de startbaan van de luchthaven en zie je vliegtuigen vertrekken. Gelukkig is alles wel geluidsdicht gemaakt zodat je geen last hebt van de herrie.

Vanuit het Jakarta Airport Hotel kijk je zo op de landingsbaan

Vanuit het Jakarta Airport Hotel kijk je zo op de landingsbaan

Jakarta Airport

Tijdens het verblijf in het Jakarta Airport Hotel kun je naar de vele Indonesische- en fastfoodrestaurants gaan in de luchthaventerminals, waar ook levensmiddelenwinkels zijn. Er zijn luchthaven-skytrains beschikbaar voor vervoer tussen de terminals en bij de luchthaven is ook een treinstation met directe verbindingen naar het centrum van Jakarta.

[ngg src=”galleries” ids=”23″ display=”basic_thumbnail”]

De route van deze dag

Profiteer hier van hoge kortingen op je hotelovernachtingen!


Booking.com