Italiaanse mosterdkarbonades met ovengroentes

Ingrediënten (1 pers.)
-
-
-
- Pindakaas
- Sojasaus
- Honing
- Sesamolie
- Sambal
- Limoen
- Courgette
- Peen Juliette
- Taugé
- Pinda’s
- Gebakken uitjes
-
-
Een italiaans menu met salie en rozemarijn. Salie is één van de meest geneeskrachtige planten op aarde. Salie zuivert het bloed, het geneest alle ontstekingen van de darm, maag, lever, galblaas en urinewegen. De bacteriedodende eigenschappen van rozemarijn werken door in het bloed. Het bloed wordt gereinigd door rozemarijn, net als de lever.
Bereiding:
Ovengroentes (Verdure al forno)
Verwarm de oven voor op 225 graden. Was de krieltjes in de schil en halveer deze. Doe de krieltjes in een grote kom. Schil de pastinaak met een dunschiller en snij in blokjes. Haal de blaadjes van de rood- of witlof. Snij een halve rode ui in halve ringen. Doe alle groenten bij de krieltjes in de kom. Rits van 1 takje rozemarijn de naaldjes fijn en doe deze in de kom. Voeg 3 eetlepels extra vergine olijfolie, zout en peper toe en meng alles door elkaar.
Verspreid het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de andere tak rozemarijn in z’n geheel tussen de groentes. Zet de bakplaat voor 30 minuten in de oven. Kijk na 30 minuten of de aardappels gaar zijn door er in te prikken met een vork. Zet de oven uit, maar de bakplaat kun je nog even in de oven laten staan zodat alles warm blijft.
Mosterdkarbonades (Braciola di maiale alla senape)
Hak een handje salieblaadjes fijn. Hou 4 salieblaadjes apart. Meng in een kom 3 el. mosterd, 1 el. knoflookpoeder en de salieblaadjes. Smeer de karbonades ruim in met het mosterdmengsel. Leg op elke karbonade een salieblaadje en plak aan beide kanten een plakje prosciutto di parma.
Verhit een flinke scheut milde olijfolie in een grote pan en bak de karbonades in 2 minuten per kant op hoog vuur bruin. Leg de karbonades daarna bij de groenteschotel in de oven om verder na te garen.
Schenk 250 ml kippenbouillon van tablet in de pan waar de karbonades in zijn gebraden en breng aan de kook. Voeg 1 tl. appelazijn, een flinke scheut witte wijn, zout en peper toe. Laat de saus 5 min. inkoken. Voeg daarna 2 el. allesbinder toe en meng tot er een gebonden saus ontstaat.
Appelsalade (Insalata di mele)
Doe 1 tl. mosterd in een kom en voeg hier 1 tl. appelazijn, 3 el. extra vergine olijfolie, een scheutje honing en zout en peper aan toe. Meng door elkaar. Snij de appel julienne (hele dunne reepjes). Snij de andere helft van de rode ui in dunne halve ringen. Doe de appel en ui in de kom met de dressing en voeg een eetlepel gesneden bieslook toe. Meng door elkaar.
Servire
Leg een karbonade op een bord en schenk er een eetlepel van de witte wijnsaus over. Leg er een opscheplepel ovengroentes met krieltjes en een lepel appelsalade bij.
Pronto!
Een italiaans menu met salie en rozemarijn. Salie is één van de meest geneeskrachtige planten op aarde. Salie zuivert het bloed, het geneest alle ontstekingen van de darm, maag, lever, galblaas en urinewegen. De bacteriedodende eigenschappen van rozemarijn werken door in het bloed. Het bloed wordt gereinigd door rozemarijn, net als de lever.
Bereiding:
Ovengroentes (Verdure al forno)
Verwarm de oven voor op 225 graden. Was de krieltjes in de schil en halveer deze. Doe de krieltjes in een grote kom. Schil de pastinaak met een dunschiller en snij in blokjes. Haal de blaadjes van de rood- of witlof. Snij een halve rode ui in halve ringen. Doe alle groenten bij de krieltjes in de kom. Rits van 1 takje rozemarijn de naaldjes fijn en doe deze in de kom. Voeg 3 eetlepels extra vergine olijfolie, zout en peper toe en meng alles door elkaar.
Verspreid het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de andere tak rozemarijn in z’n geheel tussen de groentes. Zet de bakplaat voor 30 minuten in de oven. Kijk na 30 minuten of de aardappels gaar zijn door er in te prikken met een vork. Zet de oven uit, maar de bakplaat kun je nog even in de oven laten staan zodat alles warm blijft.
Mosterdkarbonades (Braciola di maiale alla senape)
Hak een handje salieblaadjes fijn. Hou 4 salieblaadjes apart. Meng in een kom 3 el. mosterd, 1 el. knoflookpoeder en de salieblaadjes. Smeer de karbonades ruim in met het mosterdmengsel. Leg op elke karbonade een salieblaadje en plak aan beide kanten een plakje prosciutto di parma.
Verhit een flinke scheut milde olijfolie in een grote pan en bak de karbonades in 2 minuten per kant op hoog vuur bruin. Leg de karbonades daarna bij de groenteschotel in de oven om verder na te garen.
Schenk 250 ml kippenbouillon van tablet in de pan waar de karbonades in zijn gebraden en breng aan de kook. Voeg 1 tl. appelazijn, een flinke scheut witte wijn, zout en peper toe. Laat de saus 5 min. inkoken. Voeg daarna 2 el. allesbinder toe en meng tot er een gebonden saus ontstaat.
Appelsalade (Insalata di mele)
Doe 1 tl. mosterd in een kom en voeg hier 1 tl. appelazijn, 3 el. extra vergine olijfolie, een scheutje honing en zout en peper aan toe. Meng door elkaar. Snij de appel julienne (hele dunne reepjes). Snij de andere helft van de rode ui in dunne halve ringen. Doe de appel en ui in de kom met de dressing en voeg een eetlepel gesneden bieslook toe. Meng door elkaar.
Servire
Leg een karbonade op een bord en schenk er een eetlepel van de witte wijnsaus over. Leg er een opscheplepel ovengroentes met krieltjes en een lepel appelsalade bij.
Pronto!
Ingrediënten (4 pers.)
-
-
- 400 à 500 gr. krieltjes met schil
- 1 pastinaak
- 3 struikjes rood- of witlof
- 1 rode ui
- 2 takjes verse rozemarijn
- Verse salie
- Verse bieslook
- Extra vergine olijfolie
- Milde olijfolie
- Een handje salieblaadjes
- Mosterd
- Knoflookpoeder
- 4 karbonades
- Prosciutto di parma
- Kippenbouillonblokjes
- Appelazijn
- Witte wijn
- Honing
- 1 groene appel
-