Selecteer een pagina

De leukste accommodaties aan de Nederlandse kust vind je hier

 

Booking.com

Kliekjesquiche. Heerlijke hartige taart met etensrestjes.

 

Hartige-kliekjestaart.-Leftover-pie.-Quiche
Hartige-kliekjestaart.-Leftover-pie.-Quiche-de-kliek

Hartige kliekjestaart

Na het kerstdiner (of een ander uitgebreid diner) blijft er meestal veel eten over. Eten wat in principe nog hartstikke goed is. Alleen al met het oog op duurzaamheid is het erg zonde om het allemaal weg te gooien. Nu maakt het opwarmen van die kliekjes het eten er niet echt lekkerder op, maar ik heb een perfect recept voor een hartige kliekjestaart die super smaakvol is. Bovendien is deze hartige taart super simpel te maken. De bodem bestaat uit overgebleven toastjes en daar bovenop gaan de restjes met groenten, aardappels en vlees. Nog even een mengsel maken met melk, ei en stukjes kaas van het kaasplankje van gisteravond. Na een half uurtje in de oven heb je een super lekkere kliekjestaart. Duurzaam, budgetvriendelijk en smaakvol!
Keuken Nederlands
Porties 8 personen

Keukengerei

  • Bakpapier
  • Springvorm

Ingrediënten
  

  • 75 gram roomboter
  • 125 gram toastjes of crackers
  • 1 restje groenten b.v. broccoli, wortel, sperciebonen, champignons
  • 1 restje aardappeltjes b.v. pommes duches, krieltjes, roasted potatoes
  • 1 restje vlees b.v. kalkoen, kip, konijn, varkensvlees, stoofvlees
  • 4 eieren
  • 250 ml volle melk
  • 200 gr kaas b.v. cheddar, grana padano, goudse kaas, blue stilton
  • 2 el paneermeel
  • 1 el olijfolie extra vergine

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Smelt 75 gram roomboter in een steelpan.
    Bekleed de bodem een springvorm met bakpapier en smeer de randen in met een beetje van de gesmolten boter.
    Doe 125 gram toastjes of crackers in de keukenmachine, giet de gesmolten boter erbij en maal het fijn.
    Doe het mengsel uit de keukenmachine in de springvorm en druk plat op de bodem met de bolle kant van een lepel.
    Snij het restje groenten en aardappeltjes in stukjes en voeg toe aan de springvorm. Trek met je vingers een restje vlees uit elkaar en voeg toe.
    Kluts 4 eieren met 250 ml volle melk in een mengkom. Rasp 200 gr kaas en meng erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
    Giet het ei-melk-kaas mengsel in de springvorm, verdeel het over de bovenkant en druk een beetje plat.
    Strooi een klein laagje paneermeel op de bovenkant en sprenkel er een beetje olijfolie over.
    Zet de kliekjestaart een half uur in de oven op 200 graden.
    Laat de taart na bereiding een klein beetje afkoeen alvorens te serveren.

Video

Spaanse Aardappeltortilla Snelklaar

Heerlijk om zo’n Spaanse aardappeltortilla te eten als ontbijt. Maar volgens authentiek Spaans recept is het wel een hoop werk. Niet als je mijn nieuwe recept volgt voor een snelle versie van deze heerlijke tortilla

Patatas Bravas en andere Tapas

De Papatas Bravas in dit recept zijn onderdeel van een complete zomerse tapasmaaltijd. Naast de lekkere aardappeltjes maak ik gemarineerde en gegrilde sardines, gegrilde puntpaprika’s met kaas en een watermeloensalade met feta en munt.

Sambal Goreng Boontjes

De meest bijzondere accommodaties voor Bali vind je hier:  Sambal Goreng Boontjes. Indonesische sperziebonen in pittige kokosmelksaus.   Sambal Goreng Boontjes Eén van de bekendste Indische gerechten: sambal goreng boontjes. In het Indonesisch heet het...

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd

Met dit recept deel ik mijn geheim voor een écht lekkere courgettesoep. De soep is kruidig, hartig en heeft, door toevoeging van kerrie, paprika en mosterd, net dat beetje extra, waardoor de soep bijzonder wordt.

Sperziebonen met Spekjes-Ui-Mosterdsaus

Haal de smaak van vroeger in huis met dit lekkere recept. De saus van spekreepjes, gebakken uien en mosterd smaakt zó lekker bij de malse sperziebonen. Én het is heel eenvoudig en budgetvriendelijk om te maken. Dus wat wil je nog meer? Lekker, snel en goedkoop.

Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.

Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.

Mexican Pulled Chicken

Een zachte taco of maistortilla gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado.

Indiase Vega Traybake met Tandoori Bloemkool

Traybakes zijn volledige maaltijden uit de oven. En in dit geval maak ik een volledige vega variant. Alle ingrediënten worden door elkaar gehusseld op een bakplaat en vervolgens in de oven geroosterd.

Chow Mein Noodles Hong Kong Style

Wat is het toch heerlijk om in Azië zo’n dampende geurige kom noedels te bestellen en te eten als lunch. Dit gerecht is zo’n typische Chinatown favoriet en kun je bij elk eetstallletje als streetfood vinden.

Spaanse tosti met chorizo

Een tosti wordt in Spanje over het algemeen niet gemaakt in een tosti ijzer, maar in een pan met een lekkere scheut olijfolie. De vulling verschilt ook nogal het wat we in de Nederlandse tosti stoppen.

Spaanse Aardappeltortilla Snelklaar

Heerlijk om zo’n Spaanse aardappeltortilla te eten als ontbijt. Maar volgens authentiek Spaans recept is het wel een hoop werk. Niet als je mijn nieuwe recept volgt voor een snelle versie van deze heerlijke tortilla

Patatas Bravas en andere Tapas

De Papatas Bravas in dit recept zijn onderdeel van een complete zomerse tapasmaaltijd. Naast de lekkere aardappeltjes maak ik gemarineerde en gegrilde sardines, gegrilde puntpaprika’s met kaas en een watermeloensalade met feta en munt.

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd

Met dit recept deel ik mijn geheim voor een écht lekkere courgettesoep. De soep is kruidig, hartig en heeft, door toevoeging van kerrie, paprika en mosterd, net dat beetje extra, waardoor de soep bijzonder wordt.

Sperziebonen met Spekjes-Ui-Mosterdsaus

Haal de smaak van vroeger in huis met dit lekkere recept. De saus van spekreepjes, gebakken uien en mosterd smaakt zó lekker bij de malse sperziebonen. Én het is heel eenvoudig en budgetvriendelijk om te maken. Dus wat wil je nog meer? Lekker, snel en goedkoop.

Spaanse tosti met chorizo

Een tosti wordt in Spanje over het algemeen niet gemaakt in een tosti ijzer, maar in een pan met een lekkere scheut olijfolie. De vulling verschilt ook nogal het wat we in de Nederlandse tosti stoppen.

Oud brood spiegeleitjes met spek

Gooi je oude brood niet weg, maar maak er wat lekkers van zoals deze oud brood spiegeleitjes met spek. Het is zó simpel te maken en super snel klaar, maar je zult versteld staan van de lekkere boterhammetjes je krijgt.

Oma’s draadjesvlees en rode kool met appeltjes

Zo maakte oma draadjesvlees, zonder toeters en bellen, gewoon ouderwets lekker. Runderlappen, sukade of riblappen horen na bereiding heerlijk zacht en smaakvol te zijn. Dit bereik je door lang te stoven en hier moet je echt de tijd voor nemen.

Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas

In mijn zoektocht naar vegetarische recepten waarbij je het vlees echt niet mist, kwam ik deze vega lasagne tegen. En inderdaad, wanneer je deze lasagne eet, zul je er niet eens bij stilstaan dat er geen vlees in zit.

Eiernestjes met spek en kaneelsoldaatjes

Een zeer goede manier om oud brood op te maken! Want voor de bodem van de eiernestjes met spek worden rondjes uit oud brood gestoken en voor de kaneelsoldaatjes worden de korstjes door ei gehaald en gebakken.

Kleurrijke budget eenpansmaaltijd

Deze smakelijke eenpansmaaltijd maak je al voor € 2,50 per persoon. Een combinatie van kruidig worstvlees, aardappelpartjes en gemengde groenten.

Quiche van kliekjes