De leukste accommodaties aan de Nederlandse kust vind je hier

 

Booking.com

Kliekjesquiche. Heerlijke hartige taart met etensrestjes.

 

Hartige-kliekjestaart.-Leftover-pie.-Quiche
Hartige-kliekjestaart.-Leftover-pie.-Quiche-de-kliek

Hartige kliekjestaart

Na het kerstdiner (of een ander uitgebreid diner) blijft er meestal veel eten over. Eten wat in principe nog hartstikke goed is. Alleen al met het oog op duurzaamheid is het erg zonde om het allemaal weg te gooien. Nu maakt het opwarmen van die kliekjes het eten er niet echt lekkerder op, maar ik heb een perfect recept voor een hartige kliekjestaart die super smaakvol is. Bovendien is deze hartige taart super simpel te maken. De bodem bestaat uit overgebleven toastjes en daar bovenop gaan de restjes met groenten, aardappels en vlees. Nog even een mengsel maken met melk, ei en stukjes kaas van het kaasplankje van gisteravond. Na een half uurtje in de oven heb je een super lekkere kliekjestaart. Duurzaam, budgetvriendelijk en smaakvol!
Naar recept gaan Naar recept gaan
Keuken Nederlands
Porties 8 personen

Keukengerei

  • Bakpapier
  • Springvorm

Ingrediënten
  

  • 75 gram roomboter
  • 125 gram toastjes of crackers
  • 1 restje groenten b.v. broccoli, wortel, sperciebonen, champignons
  • 1 restje aardappeltjes b.v. pommes duches, krieltjes, roasted potatoes
  • 1 restje vlees b.v. kalkoen, kip, konijn, varkensvlees, stoofvlees
  • 4 eieren
  • 250 ml volle melk
  • 200 gr kaas b.v. cheddar, grana padano, goudse kaas, blue stilton
  • 2 el paneermeel
  • 1 el olijfolie extra vergine

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Smelt 75 gram roomboter in een steelpan.
    Bekleed de bodem een springvorm met bakpapier en smeer de randen in met een beetje van de gesmolten boter.
    Doe 125 gram toastjes of crackers in de keukenmachine, giet de gesmolten boter erbij en maal het fijn.
    Doe het mengsel uit de keukenmachine in de springvorm en druk plat op de bodem met de bolle kant van een lepel.
    Snij het restje groenten en aardappeltjes in stukjes en voeg toe aan de springvorm. Trek met je vingers een restje vlees uit elkaar en voeg toe.
    Kluts 4 eieren met 250 ml volle melk in een mengkom. Rasp 200 gr kaas en meng erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
    Giet het ei-melk-kaas mengsel in de springvorm, verdeel het over de bovenkant en druk een beetje plat.
    Strooi een klein laagje paneermeel op de bovenkant en sprenkel er een beetje olijfolie over.
    Zet de kliekjestaart een half uur in de oven op 200 graden.
    Laat de taart na bereiding een klein beetje afkoeen alvorens te serveren.

Video

Rice, beans & sausage stew

De mooiste accommodaties in Italië vind je hier  Rice, beans & sausage stew op de camping   Rice, beans & sausage stew op de camping Koken op een (festival)camping kan een avontuur op zich zijn, maar dat betekent niet dat je concessies hoeft te doen...

Huevos Rancheros op de camping

Op een bruisende festivalcamping is er niets beter dan de dag te beginnen met een smakelijk en bevredigend ontbijt. En als je op zoek bent naar een heerlijke Mexicaanse optie, dan is Huevos Rancheros de perfecte keuze. Dit traditionele Mexicaanse ontbijtgerecht is geliefd over de hele wereld vanwege de geweldige smaken en het hartige karakter.

Pasta Puttanesca voor op de camping

Koken op de camping en zeker op een festivalcamping kan een uitdaging zijn. Vaak is er geen electriciteit en geen koeling mogelijk, dus je moet werken met houdbare ingrediënten. Maar het is zeker mogelijk om smakelijke maaltijden te bereiden met houdbare ingrediënten. Neem bijvoorbeeld dit recept van pasta puttanesca.

Madras Chicken Curry uit de Instant Pot

Een authentieke Indiase chicken curry met Madras curry, gemberwortel, knoflook, limoenblad en rode peper. Dit recept heeft normaal een lange stooftijd om alle smaken goed in te kunnen laten trekken, maar niet met de Instant Pot.

Salbutes uit Yucatan

Salbutes is een traditioneel gerecht uit de regio Yucatán in Mexico. Het is een geliefde lekkernij die vooral populair is tijdens het ontbijt of als een lichte lunch. Salbutes worden vaak beschouwd als een van de meest kenmerkende gerechten van de Yucatecaanse keuken.

Mexicaanse lasagne

Mexicaanse lasagne   Mexicaanse lasagne Voor een klassieke Italiaanse lasagne worden lasagnebladen gebruikt. In deze Mexicaanse versie maak ik gebruik van tortillawraps en een saus van tomaten, zwarte bonen en mais. Dat levert verrassende smaakcombinaties op. En...

Klassieke asperges met hollandaisesaus

In dit recept zie je hoe je de lekkerste sappige asperges klaarmaakt en daar maak ik een heerlijk romig hollandaisesausje bij. Als je daar de ovengeroosterde krieltjes uit dit recept bij klaarmaakt en er een gekookt eitje en een paar plakken beenham bij serveert heb je een overheerlijk voorjaarsmaaltje.

Pulled pork uit de slow cooker

Pulled Pork vind ik een van de lekkerste vleesbereidingen die er zijn. Ik dacht altijd dat het behoorlijk veel werk zou zijn, en de bereidingstijd is met 8 uur weliswaar lang, maar als alles eenmaal in de slowcooker zit heb je er geen omkijken meer naar.

Chana Saag Masala

Chana Saag is een klassieke Indiase curry gemaakt met kikkererwten, spinazie, ui, tomaat, gember, knoflook en warme kruiden. Geserveerd met warme paratha of gestoomde basmatirijst is het een perfecte doordeweekse avondmaaltijd die gemakkelijk kan worden aangepast aan veganistische of glutenvrije diëten.

Rabarber compote

Met de stelen kun je tal van gerechten maken, van een rabarbertaart tot een hartig gerecht, maar mijn favoriete recept is toch een ouderwetse rabarber compote. Hoewel ouderwets? In de rabarber compote die ik in deze video maak gebruik ik frambozensiroop in plaats van suiker.

Pasta Puttanesca voor op de camping

Koken op de camping en zeker op een festivalcamping kan een uitdaging zijn. Vaak is er geen electriciteit en geen koeling mogelijk, dus je moet werken met houdbare ingrediënten. Maar het is zeker mogelijk om smakelijke maaltijden te bereiden met houdbare ingrediënten. Neem bijvoorbeeld dit recept van pasta puttanesca.

Klassieke asperges met hollandaisesaus

In dit recept zie je hoe je de lekkerste sappige asperges klaarmaakt en daar maak ik een heerlijk romig hollandaisesausje bij. Als je daar de ovengeroosterde krieltjes uit dit recept bij klaarmaakt en er een gekookt eitje en een paar plakken beenham bij serveert heb je een overheerlijk voorjaarsmaaltje.

Pulled pork uit de slow cooker

Pulled Pork vind ik een van de lekkerste vleesbereidingen die er zijn. Ik dacht altijd dat het behoorlijk veel werk zou zijn, en de bereidingstijd is met 8 uur weliswaar lang, maar als alles eenmaal in de slowcooker zit heb je er geen omkijken meer naar.

Rabarber compote

Met de stelen kun je tal van gerechten maken, van een rabarbertaart tot een hartig gerecht, maar mijn favoriete recept is toch een ouderwetse rabarber compote. Hoewel ouderwets? In de rabarber compote die ik in deze video maak gebruik ik frambozensiroop in plaats van suiker.

Wildzwijn stoofpot met bier en spekjes

Zet deze wildzwijn stoofpot met bier eens op tafel. De wildzwijn poulet stoven duurt een paar uurtjes, maar je hebt er uiteindelijk weinig werk aan. Én weinig afwas, want alle ingrediënten voor een complete maaltijd gaan samen in één pan.

Gnocchi alla Sorrentina. Italiaanse vegetarische ovenschotel.

Gnocchi alla Sorrentina is een heerlijk gerecht dat komt uit Sorrento in Italie. Een lekker makkelijke Italiaanse klassieker van gnocchi in tomatensaus met mozzarella, basilicum en parmezaanse kaas. Met zo weinig ingrediënten in je recept is het extra belangrijk dat je producten gebruikt van goede kwaliteit.

Hazenpeper

Hazenpeper wordt traditioneel gemaakt van de achterbouten en voorlopers van de haas doordat deze iets taaier zijn. De stoofpot moet lang stoven zodat het taaie vlees lekker mals wordt. Het zou zonde zijn om hazenpeper te bereiden van de rugfilet omdat het vlees daar super mals is.

Risotto di Bologna

Risotto zoals je het alleen in Italië geserveerd krijgt. Heb je dat wel eens voor elkaar gekregen? Heerlijk smeuïge risotto met een zachte rijstkorrel, op smaak gebracht met geroosterde pompoen, parmezaanse kaas en walnoten. Een eenvoudig gerecht wat snel op tafel staat maar grandioos in z’n smaak!

Reerugfilet. Het meest exclusieve stukje vlees van moeder natuur.

De reerugfilet is misschien wel het meest exclusieve stukje vlees wat de natuur te bieden heeft, dit mooi stukje vlees met zijn fijne lange vezel is botermals en heeft een zeer delicate smaak. Een heerlijk mals stukje vlees wat een feest is op je bord door de fijne structuur en smaak!

Indiase zuurkoolschotel met kerriegehakt

Een fusion van de Nederlandse- en de Indiase keuken deze ovenschotel. Oer Hollandse ingrediënten zoals aardappels en zuurkool worden gecombineerd met tropische verwarmende ingrediënten zoals kerrie, chili, currypasta en ananas. Als dat geen lekker gerecht opleverd!

Quiche van kliekjes