De leukste accommodaties in Engeland vind je hier:
Zelf Lemon Curd maken. Engelse fris-zoete citroen marmelade.

Zelf Lemon Curd maken. Engelse fris-zoete citroen marmelade.
Lemon curd is een fris-zoete citroenmarmelade, oorspronkelijk uit Engeland. Je kunt het bijna overal overheen gooien. Het is lekker 's morgens in je bakkie yoghurt met muesli, over een bolletje schepijs, op een plakje cake, op een pannenkoek of dacht van een beschuitje met aardbeien en lemon curd? Je kunt het ook voor taarten gebruiken. Maak bijvoorbeeld eens een cheesecake met lemon curd. En als je helemaal gek bent op lemon curd, mag je het van mij ook zo met een lepel uit de pot eten. Het is heel eenvoudig om te maken en je hebt alleen een paar citroenen, een beetje suiker, 2 eieren en roomboter nodig. Dus wat let je? Ga aan de slag!
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Keukengerei
- Schone jampotten
Ingredients
- 2 grote citroenen of 4 kleinere
- 150 gram roomboter
- 2 eieren
Instructions
- Boen de schil van 2 grote citroenen onder heet water (of 4 kleinere citroenen). Rasp de zest van de citroenen boven een steelpan. Pers de citroenen uit en voeg het sap toe. Verhit de steelpan, voeg 150 gram roomboter toe en en laat de boter smelten in de citroensap. Het hoeft niet aan de kook gebracht te worden.
- Breek 2 eieren in een kom, voeg 125 witte basterdsuiker toe en klop het met een garde tot een luchtige massa. Roer vervolgens het citroenssap met de gesmolten boter erdoor en schenk de inhoud vervolgens weer terug in de pan. Breng nu aan de kook. Zet de hittebron lager en laat de saus in een paar minuten langzaam indikken.
- Schenk de lemon curd in schone gesteriliseerde jampotten. Sluti af en laat afkoelen.
- Lemon Curd is lekker op een stukje cake of scones.
- Of gebruik Lemon Curd 's morgens in je yoghurt met muesli.
- Heerlijk op een bolletje schepijs.
- Op pannenkoeken of American pancakes.
- Of wat dacht van een beschuitje met aardbeien en Lemon Curd? Een traktatie op zondagmorgen.