De mooiste accommodaties aan de Amalfi kust vind je hier
Zelf limoncello maken op 2 verschillende manieren
Zelf limoncello maken
Wat is er lekkerder dan op een zomerse dag genieten van de avondzon met een ijskoude limoncello? Of anders gewoon na het eten met vrienden. Je waant je meteen in Italië. Bij een slijterij en zijn diverse merken limoncello te koop, maar zelf limoncello maken is wel zo leuk. En deze frisse citroenlikeur is ook niet moeilijk zelf te maken. Als je vandaag begint, drink je over een 20 dagen je eigengemaakte limoncello.
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Ingrediënten
Limoncello maken methode 1
- 1 liter alcohol 96%
- 8 grote biologische citroenen of 12 kleinere citroenen
- 500 gram kristalsuiker
- 1,5 liter water
Limoncello maken methode 1
- 0,75 liter wodka of jenever
- 6 grote biologische citroenen of 9 kleinere citroenen
- 225 gram kristalsuiker
- 500 ml water
Instructies
Limoncello maken methode 1 met 96% alcohol
- Boen de citroenen onder heet stromend water met bijvoorbeeld een champignon borsteltje.
- Haal met een dunschiller de schillen van de citroenen af. Zorg ervoor dat je niet teveel van het witte gedeelte eraf schilt. Stop de citroenschillen in een grote weckpot. Schenk 1 liter alcohol van 96% erbij. Sluit de weckpot af en zet deze 20 dagen op een donkere koele plaats.
- Maak na 20 dagen een siroop door 1,5 liter aan de kook te brengen en daar 500 gram kristalsuiker in op te lossen. Laat het water 5 minuten zachtjes koken tot de suiker helemaal is opgelost. Haal de pan met het suikerwater van de hittebron af en laat deze afkoelen.
- Giet de inhoud van de weckpot door een zeef in de pan met suikerwater zodat de schillen achterblijven in de zeef. Meng goed door elkaar.
- Schenk de limoncello met behulp van een vergiet in flessen. Dit kunnen ook gebruikte drankflessen zijn. Laat de limoncello heel koud worden door de flessen in de vriezer te leggen. Door het alcoholpercentage zal de limoncello niet bevriezen.
- Na een uurtje of twee is de limoncello koud genoeg en klaar om gedronken te worden. Salute!
Limoncello maken methode 2 met wodka of jenever
- Boen de citroenen onder heet stromend water met bijvoorbeeld een champignon borsteltje.
- Haal met een dunschiller de schillen van de citroenen af. Zorg ervoor dat je niet teveel van het witte gedeelte eraf schilt. Stop de citroenschillen in een grote weckpot. Schenk de inhoud van een fles wodka of jenever erbij. Sluit de weckpot af en zet deze 20 dagen op een donkere koele plaats.
- Maak na 20 dagen een siroop door 500 ml aan de kook te brengen en daar 225 gram kristalsuiker in op te lossen. Laat het water 5 minuten zachtjes koken tot de suiker helemaal is opgelost. Haal de pan met het suikerwater van de hittebron af en laat deze afkoelen.
- Giet de inhoud van de weckpot door een zeef in de pan met suikerwater zodat de schillen achterblijven in de zeef. Meng goed door elkaar.
- Schenk de limoncello met behulp van een vergiet in flessen. Dit kunnen ook gebruikte drankflessen zijn. Laat de limoncello heel koud worden door de flessen in de vriezer te leggen. Door het alcoholpercentage zal de limoncello niet bevriezen.
- Na een uurtje of twee is de limoncello koud genoeg en klaar om gedronken te worden. Salute!