De mooiste accommodaties aan de Amalfi kust vind je hier

 

Booking.com

Zelf limoncello maken op 2 verschillende manieren

 

Zelf-Italiaanse-limoncello-maken
Zelf-Italiaanse-limoncello-maken

Zelf limoncello maken

Wat is er lekkerder dan op een zomerse dag genieten van de avondzon met een ijskoude limoncello? Of anders gewoon na het eten met vrienden. Je waant je meteen in Italië. Bij een slijterij en zijn diverse merken limoncello te koop, maar zelf limoncello maken is wel zo leuk. En deze frisse citroenlikeur is ook niet moeilijk zelf te maken. Als je vandaag begint, drink je over een 20 dagen je eigengemaakte limoncello.
Naar recept gaan Naar recept gaan
Keuken Italiaans

Ingrediënten
  

Limoncello maken methode 1

  • 1 liter alcohol 96%
  • 8 grote biologische citroenen of 12 kleinere citroenen
  • 500 gram kristalsuiker
  • 1,5 liter water

Limoncello maken methode 1

  • 0,75 liter wodka of jenever
  • 6 grote biologische citroenen of 9 kleinere citroenen
  • 225 gram kristalsuiker
  • 500 ml water

Instructies
 

Limoncello maken methode 1 met 96% alcohol

  • Boen de citroenen onder heet stromend water met bijvoorbeeld een champignon borsteltje.
  • Haal met een dunschiller de schillen van de citroenen af. Zorg ervoor dat je niet teveel van het witte gedeelte eraf schilt. Stop de citroenschillen in een grote weckpot. Schenk 1 liter alcohol van 96% erbij. Sluit de weckpot af en zet deze 20 dagen op een donkere koele plaats.
  • Maak na 20 dagen een siroop door 1,5 liter aan de kook te brengen en daar 500 gram kristalsuiker in op te lossen. Laat het water 5 minuten zachtjes koken tot de suiker helemaal is opgelost. Haal de pan met het suikerwater van de hittebron af en laat deze afkoelen.
  • Giet de inhoud van de weckpot door een zeef in de pan met suikerwater zodat de schillen achterblijven in de zeef. Meng goed door elkaar.
  • Schenk de limoncello met behulp van een vergiet in flessen. Dit kunnen ook gebruikte drankflessen zijn. Laat de limoncello heel koud worden door de flessen in de vriezer te leggen. Door het alcoholpercentage zal de limoncello niet bevriezen.
  • Na een uurtje of twee is de limoncello koud genoeg en klaar om gedronken te worden. Salute!

Limoncello maken methode 2 met wodka of jenever

  • Boen de citroenen onder heet stromend water met bijvoorbeeld een champignon borsteltje.
  • Haal met een dunschiller de schillen van de citroenen af. Zorg ervoor dat je niet teveel van het witte gedeelte eraf schilt. Stop de citroenschillen in een grote weckpot. Schenk de inhoud van een fles wodka of jenever erbij. Sluit de weckpot af en zet deze 20 dagen op een donkere koele plaats.
  • Maak na 20 dagen een siroop door 500 ml aan de kook te brengen en daar 225 gram kristalsuiker in op te lossen. Laat het water 5 minuten zachtjes koken tot de suiker helemaal is opgelost. Haal de pan met het suikerwater van de hittebron af en laat deze afkoelen.
  • Giet de inhoud van de weckpot door een zeef in de pan met suikerwater zodat de schillen achterblijven in de zeef. Meng goed door elkaar.
  • Schenk de limoncello met behulp van een vergiet in flessen. Dit kunnen ook gebruikte drankflessen zijn. Laat de limoncello heel koud worden door de flessen in de vriezer te leggen. Door het alcoholpercentage zal de limoncello niet bevriezen.
  • Na een uurtje of twee is de limoncello koud genoeg en klaar om gedronken te worden. Salute!

Video

Rice, beans & sausage stew

De mooiste accommodaties in Italië vind je hier  Rice, beans & sausage stew op de camping   Rice, beans & sausage stew op de camping Koken op een (festival)camping kan een avontuur op zich zijn, maar dat betekent niet dat je concessies hoeft te doen...

Huevos Rancheros op de camping

Op een bruisende festivalcamping is er niets beter dan de dag te beginnen met een smakelijk en bevredigend ontbijt. En als je op zoek bent naar een heerlijke Mexicaanse optie, dan is Huevos Rancheros de perfecte keuze. Dit traditionele Mexicaanse ontbijtgerecht is geliefd over de hele wereld vanwege de geweldige smaken en het hartige karakter.

Pasta Puttanesca voor op de camping

Koken op de camping en zeker op een festivalcamping kan een uitdaging zijn. Vaak is er geen electriciteit en geen koeling mogelijk, dus je moet werken met houdbare ingrediënten. Maar het is zeker mogelijk om smakelijke maaltijden te bereiden met houdbare ingrediënten. Neem bijvoorbeeld dit recept van pasta puttanesca.

Madras Chicken Curry uit de Instant Pot

Een authentieke Indiase chicken curry met Madras curry, gemberwortel, knoflook, limoenblad en rode peper. Dit recept heeft normaal een lange stooftijd om alle smaken goed in te kunnen laten trekken, maar niet met de Instant Pot.

Salbutes uit Yucatan

Salbutes is een traditioneel gerecht uit de regio Yucatán in Mexico. Het is een geliefde lekkernij die vooral populair is tijdens het ontbijt of als een lichte lunch. Salbutes worden vaak beschouwd als een van de meest kenmerkende gerechten van de Yucatecaanse keuken.

Mexicaanse lasagne

Mexicaanse lasagne   Mexicaanse lasagne Voor een klassieke Italiaanse lasagne worden lasagnebladen gebruikt. In deze Mexicaanse versie maak ik gebruik van tortillawraps en een saus van tomaten, zwarte bonen en mais. Dat levert verrassende smaakcombinaties op. En...

Klassieke asperges met hollandaisesaus

In dit recept zie je hoe je de lekkerste sappige asperges klaarmaakt en daar maak ik een heerlijk romig hollandaisesausje bij. Als je daar de ovengeroosterde krieltjes uit dit recept bij klaarmaakt en er een gekookt eitje en een paar plakken beenham bij serveert heb je een overheerlijk voorjaarsmaaltje.

Pulled pork uit de slow cooker

Pulled Pork vind ik een van de lekkerste vleesbereidingen die er zijn. Ik dacht altijd dat het behoorlijk veel werk zou zijn, en de bereidingstijd is met 8 uur weliswaar lang, maar als alles eenmaal in de slowcooker zit heb je er geen omkijken meer naar.

Chana Saag Masala

Chana Saag is een klassieke Indiase curry gemaakt met kikkererwten, spinazie, ui, tomaat, gember, knoflook en warme kruiden. Geserveerd met warme paratha of gestoomde basmatirijst is het een perfecte doordeweekse avondmaaltijd die gemakkelijk kan worden aangepast aan veganistische of glutenvrije diëten.

Rabarber compote

Met de stelen kun je tal van gerechten maken, van een rabarbertaart tot een hartig gerecht, maar mijn favoriete recept is toch een ouderwetse rabarber compote. Hoewel ouderwets? In de rabarber compote die ik in deze video maak gebruik ik frambozensiroop in plaats van suiker.

Pasta Puttanesca voor op de camping

Koken op de camping en zeker op een festivalcamping kan een uitdaging zijn. Vaak is er geen electriciteit en geen koeling mogelijk, dus je moet werken met houdbare ingrediënten. Maar het is zeker mogelijk om smakelijke maaltijden te bereiden met houdbare ingrediënten. Neem bijvoorbeeld dit recept van pasta puttanesca.

Klassieke asperges met hollandaisesaus

In dit recept zie je hoe je de lekkerste sappige asperges klaarmaakt en daar maak ik een heerlijk romig hollandaisesausje bij. Als je daar de ovengeroosterde krieltjes uit dit recept bij klaarmaakt en er een gekookt eitje en een paar plakken beenham bij serveert heb je een overheerlijk voorjaarsmaaltje.

Pulled pork uit de slow cooker

Pulled Pork vind ik een van de lekkerste vleesbereidingen die er zijn. Ik dacht altijd dat het behoorlijk veel werk zou zijn, en de bereidingstijd is met 8 uur weliswaar lang, maar als alles eenmaal in de slowcooker zit heb je er geen omkijken meer naar.

Rabarber compote

Met de stelen kun je tal van gerechten maken, van een rabarbertaart tot een hartig gerecht, maar mijn favoriete recept is toch een ouderwetse rabarber compote. Hoewel ouderwets? In de rabarber compote die ik in deze video maak gebruik ik frambozensiroop in plaats van suiker.

Wildzwijn stoofpot met bier en spekjes

Zet deze wildzwijn stoofpot met bier eens op tafel. De wildzwijn poulet stoven duurt een paar uurtjes, maar je hebt er uiteindelijk weinig werk aan. Én weinig afwas, want alle ingrediënten voor een complete maaltijd gaan samen in één pan.

Gnocchi alla Sorrentina. Italiaanse vegetarische ovenschotel.

Gnocchi alla Sorrentina is een heerlijk gerecht dat komt uit Sorrento in Italie. Een lekker makkelijke Italiaanse klassieker van gnocchi in tomatensaus met mozzarella, basilicum en parmezaanse kaas. Met zo weinig ingrediënten in je recept is het extra belangrijk dat je producten gebruikt van goede kwaliteit.

Hazenpeper

Hazenpeper wordt traditioneel gemaakt van de achterbouten en voorlopers van de haas doordat deze iets taaier zijn. De stoofpot moet lang stoven zodat het taaie vlees lekker mals wordt. Het zou zonde zijn om hazenpeper te bereiden van de rugfilet omdat het vlees daar super mals is.

Risotto di Bologna

Risotto zoals je het alleen in Italië geserveerd krijgt. Heb je dat wel eens voor elkaar gekregen? Heerlijk smeuïge risotto met een zachte rijstkorrel, op smaak gebracht met geroosterde pompoen, parmezaanse kaas en walnoten. Een eenvoudig gerecht wat snel op tafel staat maar grandioos in z’n smaak!

Reerugfilet. Het meest exclusieve stukje vlees van moeder natuur.

De reerugfilet is misschien wel het meest exclusieve stukje vlees wat de natuur te bieden heeft, dit mooi stukje vlees met zijn fijne lange vezel is botermals en heeft een zeer delicate smaak. Een heerlijk mals stukje vlees wat een feest is op je bord door de fijne structuur en smaak!

Indiase zuurkoolschotel met kerriegehakt

Een fusion van de Nederlandse- en de Indiase keuken deze ovenschotel. Oer Hollandse ingrediënten zoals aardappels en zuurkool worden gecombineerd met tropische verwarmende ingrediënten zoals kerrie, chili, currypasta en ananas. Als dat geen lekker gerecht opleverd!

KokenKoken

Zelf limoncello maken