De beste deals voor de USA vind je hier
New York Cheesecake

New York Cheesecake
Dé klassieker uit de States: New York cheesecake. De ideale cheesecake uit New York is tijdloos dankzij de eenvoud waaraan zij haar raffinement ontleend. De taart dient een licht gebronsd uiterlijk te hebben en naar de kern toe overgaan in een dikke, bijna vloeiende satijnachtige room. Dit wordt verkregen door de taart eerst op hoge temperatuur 10 minuten te bakken en daarna op lage temperatuur in een uur net gaar te laten worden.De taart werd een New York style icoon dankzij upper class restaurant Lindy's. Het restaurant bestaat niet meer maar het cheesecakerecept is bewaard gebleven en we gaan nu zelf dit gastronomische stukje New York glamour bereiden!
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Ingrediënten
- 75 gram roomboter
- 175 gram digestive
- Kristalsuiker
- 5 pakjes Philadelphia of andere naturel roomkaas
- 4 eieren
- 1 citroen
- 1 tl vanille-extract
- 1/2 kop slagroom
- 1 blik vlaaifruit
Instructies
- Verwarm de oven voor op Smelt 75 gram roomboter in een steelpannetje.Bekleed de bodem van een springvorm 22 cm met bakpapier. Smeer de rand in met een beetje van de gesmolten boter.Maal 175 gram digestive koekjes, de gesmolten boter en 2 eetlepel suiker in de keukenmachine fijn. Doe het mengsel in de springvorm en druk het plat tegen de bodem aan met de bolle kant van een lepel.Zet de springvorm 8 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.Haal de taartvorm na 8 minuten uit de oven en verhoog de temperatuur naar 220 graden.Klop 4,5 pakje Philadelphia (of andere roomkaas) los in de keukenmachine of met een mixer. Voeg tijdens het mixen 1 kop suiker toe. Voeg daarna 4 eiren toe.Rasp de schil van 1 citroen en voeg de citroenrasp, 1 theelepel vanille-extract en een halve kop slagroom toe. Meng alles goed door elkaar.Giet de cheesecakevulling in de springvorm en zet de taart voor 10 minuten in de oven.Verlaag daarna de temperatuur van de oven naar 100 graden en laat de taart in een uur net gaar worden.Door dit proces met hoge en lage temperatuur wordt de bovenkant van de taart lichtbruin gebakken en blijft de binnenkant heerlijk smeuig.Haal de taart na een uur uit de oven, laat deze afkoelen tot kamertemperatuur en daarna opstijven in de koelkast. Dit duurt een paar uur, maar het liefst een hele nacht. Het is dus aan te bevelen om de cheesecake een dag van te voren te bereiden.Lekker om een taartpunt te serveren met een schep vlaaifruit (of jam) er bovenop.