De beste deals voor Mexico vind je hier
Quarantaine-maaltijd | Mexicaanse aardappels en bonen

Quarantaine-maaltijd | Mexicaanse aardappels en bonen
Corona betekent voor veel mensen dat ze noodgedwongen binnen moeten zitten, in quarantaine. Dat betekent voor het koken dat je moet roeien met de riemen die je hebt. Of met andere woorden, koken met dingen uit je voorraadkast en vriezer. Ter inspiratie heb ik hier een eerste heerlijk Mexicaans geïnspireerd gerecht: Papas Mexicanas y Frijoles. Mexicaanse aardappels en bonen dus.
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Ingrediënten
- 6 aardappels
- 250/300 gram spekreepjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 pot bruine bonen of kidneybonen of zwarte bonen
- 1 blikje mais
- 1 tl chilivlokken
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl oregano
- 1 stukje roomboter
- 1 scheut olijfolie
- 4/6 plakjes cheddar smeltkaas
- 1 rode peper
Instructies
- Schil 6 aardappels en kook ze in licht gezouten water in 20 minuten gaar. Verhit een hapjespan (of wok) en bak hier de spekreepjes in uit. Snipper intussen 1 ui en 2 teentjes knoflook en bak deze mee met de spekjes. Snij 1 rode paprika in blokjes en voeg toe. Laat 1 pot bruine bonen en 1 blikje mais uitlekken.Voeg 1 tl chilivlokken, 1 tl komijnpoeder, 1 tl paprikapoeder en 1 tl oregano toe en bak even mee. Roer de bruine bonen en mais erdoor. Doe daarna het hele mengsel uit de hapjespan over in een grote kom.Verwarm de oven voor op 200 graden, grillstand.Verhit in dezelfde hapjespan een stukje roomboter met een scheut olijfolie. Voeg de gekookte aardappels toe en druk deze een beetje plat met een pureestamper, maar maak geen puree van de aardappels. Bestrooi de aardappels met peper en zout. Laat de aardappels in ± 10 minuten goudbruin bakken.Gooi het bonenmengsel op de aardappels.Scheur 4 à 6 plakjes cheddar in stukjes en verdeel over het bonenmengsel. Snij 1 rode peper in schijfjes en strooi erover.Zet de pan 5 minuten onder de grill. Zorg wel dat je een hittebestendige pan hebt.Zorg bij het serveren ervoor dat je de onderkant van de aardappels goed meeschept. Die zijn lekker krokant en goudbruin gebakken.