Home 9 Budget 9 Quarantaine-maaltijd | Mexicaanse aardappels en bonen

De beste deals voor Mexico vind je hier

 

Booking.com

Quarantaine-maaltijd | Mexicaanse aardappels en bonen

 

Quarantaine-maaltijd-_-Mexicaanse-aardappels-en-bonen
Quarantaine-maaltijd.-Mexicaanse-aardappels-en-bonen

Quarantaine-maaltijd | Mexicaanse aardappels en bonen

Corona betekent voor veel mensen dat ze noodgedwongen binnen moeten zitten, in quarantaine. Dat betekent voor het koken dat je moet roeien met de riemen die je hebt. Of met andere woorden, koken met dingen uit je voorraadkast en vriezer. Ter inspiratie heb ik hier een eerste heerlijk Mexicaans geïnspireerd gerecht: Papas Mexicanas y Frijoles. Mexicaanse aardappels en bonen dus.
Naar recept gaan Naar recept gaan
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 6 aardappels
  • 250/300 gram spekreepjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 pot bruine bonen of kidneybonen of zwarte bonen
  • 1 blikje mais
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 stukje roomboter
  • 1 scheut olijfolie
  • 4/6 plakjes cheddar smeltkaas
  • 1 rode peper

Instructies
 

  • Schil 6 aardappels en kook ze in licht gezouten water in 20 minuten gaar.
    Verhit een hapjespan (of wok) en bak hier de spekreepjes in uit. Snipper intussen 1 ui en 2 teentjes knoflook en bak deze mee met de spekjes. Snij 1 rode paprika in blokjes en voeg toe.
    Laat 1 pot bruine bonen en 1 blikje mais uitlekken.
    Voeg 1 tl chilivlokken, 1 tl komijnpoeder, 1 tl paprikapoeder en 1 tl oregano toe en bak even mee. Roer de bruine bonen en mais erdoor. Doe daarna het hele mengsel uit de hapjespan over in een grote kom.
    Verwarm de oven voor op 200 graden, grillstand.
    Verhit in dezelfde hapjespan een stukje roomboter met een scheut olijfolie. Voeg de gekookte aardappels toe en druk deze een beetje plat met een pureestamper, maar maak geen puree van de aardappels. Bestrooi de aardappels met peper en zout. Laat de aardappels in ± 10 minuten goudbruin bakken.
    Gooi het bonenmengsel op de aardappels.
    Scheur 4 à 6 plakjes cheddar in stukjes en verdeel over het bonenmengsel. Snij 1 rode peper in schijfjes en strooi erover.
    Zet de pan 5 minuten onder de grill. Zorg wel dat je een hittebestendige pan hebt.
    Zorg bij het serveren ervoor dat je de onderkant van de aardappels goed meeschept. Die zijn lekker krokant en goudbruin gebakken.
KokenKoken
KokenKoken

Rice, beans & sausage stew

De mooiste accommodaties in Italië vind je hier  Rice, beans & sausage stew op de camping   Rice, beans & sausage stew op de camping Koken op een (festival)camping kan een avontuur op zich zijn, maar dat betekent niet dat je concessies hoeft te doen...

Huevos Rancheros op de camping

Op een bruisende festivalcamping is er niets beter dan de dag te beginnen met een smakelijk en bevredigend ontbijt. En als je op zoek bent naar een heerlijke Mexicaanse optie, dan is Huevos Rancheros de perfecte keuze. Dit traditionele Mexicaanse ontbijtgerecht is geliefd over de hele wereld vanwege de geweldige smaken en het hartige karakter.

Pasta Puttanesca voor op de camping

Koken op de camping en zeker op een festivalcamping kan een uitdaging zijn. Vaak is er geen electriciteit en geen koeling mogelijk, dus je moet werken met houdbare ingrediënten. Maar het is zeker mogelijk om smakelijke maaltijden te bereiden met houdbare ingrediënten. Neem bijvoorbeeld dit recept van pasta puttanesca.

Madras Chicken Curry uit de Instant Pot

Een authentieke Indiase chicken curry met Madras curry, gemberwortel, knoflook, limoenblad en rode peper. Dit recept heeft normaal een lange stooftijd om alle smaken goed in te kunnen laten trekken, maar niet met de Instant Pot.

Salbutes uit Yucatan

Salbutes is een traditioneel gerecht uit de regio Yucatán in Mexico. Het is een geliefde lekkernij die vooral populair is tijdens het ontbijt of als een lichte lunch. Salbutes worden vaak beschouwd als een van de meest kenmerkende gerechten van de Yucatecaanse keuken.

Mexicaanse lasagne

Mexicaanse lasagne   Mexicaanse lasagne Voor een klassieke Italiaanse lasagne worden lasagnebladen gebruikt. In deze Mexicaanse versie maak ik gebruik van tortillawraps en een saus van tomaten, zwarte bonen en mais. Dat levert verrassende smaakcombinaties op. En...

Klassieke asperges met hollandaisesaus

In dit recept zie je hoe je de lekkerste sappige asperges klaarmaakt en daar maak ik een heerlijk romig hollandaisesausje bij. Als je daar de ovengeroosterde krieltjes uit dit recept bij klaarmaakt en er een gekookt eitje en een paar plakken beenham bij serveert heb je een overheerlijk voorjaarsmaaltje.

Pulled pork uit de slow cooker

Pulled Pork vind ik een van de lekkerste vleesbereidingen die er zijn. Ik dacht altijd dat het behoorlijk veel werk zou zijn, en de bereidingstijd is met 8 uur weliswaar lang, maar als alles eenmaal in de slowcooker zit heb je er geen omkijken meer naar.

Chana Saag Masala

Chana Saag is een klassieke Indiase curry gemaakt met kikkererwten, spinazie, ui, tomaat, gember, knoflook en warme kruiden. Geserveerd met warme paratha of gestoomde basmatirijst is het een perfecte doordeweekse avondmaaltijd die gemakkelijk kan worden aangepast aan veganistische of glutenvrije diëten.

Rabarber compote

Met de stelen kun je tal van gerechten maken, van een rabarbertaart tot een hartig gerecht, maar mijn favoriete recept is toch een ouderwetse rabarber compote. Hoewel ouderwets? In de rabarber compote die ik in deze video maak gebruik ik frambozensiroop in plaats van suiker.

Rice, beans & sausage stew

De mooiste accommodaties in Italië vind je hier  Rice, beans & sausage stew op de camping   Rice, beans & sausage stew op de camping Koken op een (festival)camping kan een avontuur op zich zijn, maar dat betekent niet dat je concessies hoeft te doen...

Huevos Rancheros op de camping

Op een bruisende festivalcamping is er niets beter dan de dag te beginnen met een smakelijk en bevredigend ontbijt. En als je op zoek bent naar een heerlijke Mexicaanse optie, dan is Huevos Rancheros de perfecte keuze. Dit traditionele Mexicaanse ontbijtgerecht is geliefd over de hele wereld vanwege de geweldige smaken en het hartige karakter.

Salbutes uit Yucatan

Salbutes is een traditioneel gerecht uit de regio Yucatán in Mexico. Het is een geliefde lekkernij die vooral populair is tijdens het ontbijt of als een lichte lunch. Salbutes worden vaak beschouwd als een van de meest kenmerkende gerechten van de Yucatecaanse keuken.

Mexicaanse lasagne

Mexicaanse lasagne   Mexicaanse lasagne Voor een klassieke Italiaanse lasagne worden lasagnebladen gebruikt. In deze Mexicaanse versie maak ik gebruik van tortillawraps en een saus van tomaten, zwarte bonen en mais. Dat levert verrassende smaakcombinaties op. En...

Pulled pork uit de slow cooker

Pulled Pork vind ik een van de lekkerste vleesbereidingen die er zijn. Ik dacht altijd dat het behoorlijk veel werk zou zijn, en de bereidingstijd is met 8 uur weliswaar lang, maar als alles eenmaal in de slowcooker zit heb je er geen omkijken meer naar.

Creamy Cajun Chicken

De creamy cajun chicken in dit recept is geïnspireerd door de cajunkeuken en is heerlijk romig en tegelijkertijd spicy van smaak. Die smaak komt met name tot stand door de cajun kruiden.

Mexicaanse pompoenchili

Pompoen is echt zo’n lekkere najaarsgroente en een favoriet bij ons thuis. En dan met name deze heerlijke Mexicaanse pompoenchili, gekruid met gerookt paprikapoeder, oregano en komijn en boordevol gezonde groenten en peulvriuchten zoals pompoen, rode peper, zwarte bonen en tomaat.

Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.

Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.

Mexican Pulled Chicken

Een zachte taco of maistortilla gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado.

Chili Sin Carne met Arroz Rojo

Een heerlijk authentiek smakende Mexicaanse chili. In deze Chili Sin Carne zou ik normaal gesproken de structuur van het rul gebakken gehakt missen. Dat heb ik opgelost door krokant tofu gehakt te bakken.

Mexicaanse bonenstoof met spekjes