Dag 23 – San Francisco

Vanmorgen mochten we ontbijten in the Executive Lounge op de bovenste verdieping van het Hilton in San Francisco. Het was lekker en uitgebreid maar kwam wel erg zakelijk en niet heel erg gezellig over.

We hebben een shuttlebus van het hotel genomen naar de luchthaven en vandaar de metro naar het centrum genomen. We zijn bij station Embarcadero uitgestapt en op Market Street fietsen gehuurd. Hiervandaan zijn we naar Pier 1 gefietst. Vanaf Market Street zie je al de grote klok bovenop the Ferry Building. The Ferry Building is een oude klassieke overstapplaats voor boten wat nu tevens dienst doet als een markthal met veel eetkraampjes en traiteurs. We zijn verder gefietst met de baai aan onze rechterkant, langs Pier 39, een winkelgebied met restaurants, straatartiesten, straattheater en wat bekend staat om de zeeleeuwen die aan de kant van de baai liggen. Verder langs Fishermans Wharf, een levendige buurt en nu een van grootste trekpleisters van San Francisco. Vanuit Fishermans Wharf zijn we Aquatic Park Pier opgelopen. Van hieruit kun je de gevangenis Alcatraz zien liggen en heb je een mooi uitzicht op de stad waar je grote 3-masters in de haven kunt zien liggen. Vervolgens met de fiets door het Golden Gate Park, een immens groot park dat vlak naast de Golden Gate Bridge ligt.

Naast mooie wandelroutes bevat het recreatiegebied ook verschillende musea, een aquarium, sportvelden en heeft het zelfs een Nederlands tintje: er staat een typische Nederlandse molen. De Golden Gate Bridge over fietsen was nog een uitdaging. De fietsen die we hadden gekregen waren niet van heel goede kwaliteit, de weg is vrij steil en er stond een harde wind. Toch is het meer dan de moeite waard om dit te doen. Het is een unieke ervaring om deze beroemde brug over te fietsen en je hebt een prachtig uitzicht bovenaan de brug. Aan de overkant van de brug zijn we verder gefietst door een heuvelachtig landschap naar Sausalito. Het plaatsje heeft een schilderachtig karakter, dat het mede te danken heeft aan de artistieke gemeenschap die hier leeft en je kunt er met een pont weer terug naar de stad. Wij vonden in Sausolito niet zo veel te beleven en de pont vrij prijzig. (bijna $ 20,-  per persoon voor een klein stukje varen). We zijn de weg weer terug gefietst over the Golden gate Bridge, door het park, Fishermans Wharf tot Market Street en de fietsen weer ingeleverd. Terwijl we de bekende kabeltrams de stijle straat op zien rijden lopen we naar Drum Street en hebben een lekker hapje gegeten bij een Ziggy’s Z Burgers. Een leuke kleine diner die adverteert met the best burgers in SF.

Na het eten vonden we het tijd om terug te gaan met de metro naar het hotel. De kinderen wilden graag op tijd terug zijn voor de ‘cookie-service’ in Hilton San Francisco Airport Bayfront. In de avond wordt er voor gasten koffie en versgebakken chocolate-cookies geserveerd. Heel lekker.

[ngg src=”galleries” ids=”49″ display=”basic_thumbnail”]

 

Namens booking.com bieden we de scherpste deals aan voor een overnachting in San Francisco. Profiteer nu van hoge kortingen op je hotelovernachtingen!


Booking.com