Texas Cowboy Stew
Texas Cowboy Stew
Texas Cowboy Stew. Een stoofpot uit de tijd dat kolonisten naar Amerika trokken. The New Frontier. De pioniers die daar het nieuwe land gingen bewerken om gewassen te verbouwen en koeien te houden, die wilden 's avonds na het zware werk een stevige en voedzame maaltijd. Dat was vaak een eenpansmaaltijd wat in een gietijzeren pan boven een vuur werd klaargemaakt. Nou hebben wij tegenwoordig, in de meeste gevallen, niet zulke zware lichamelijke arbeid als vroeger, maar deze stoofpot is ook erg lekker na een pittige strandwandeling in de herfst. Of na een middag in de tuin werken. Of gewoon als je van je werk thuiskomt. Ach, eigenlijk is ie altijd wel lekker...
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Keukengerei
- Stoofpan
Ingrediënten
- 1 Flespompoen
- 4 Aardappels
- 1 Ui
- Knoflook
- 1 Maiskolf
- 400 gram Rundergehakt
- Katenspek
- 2 Kielbasa worsten Of eventueel 1 grove rookworst
- Chilivlokken
- Zwarte peper uit de molen
- Laurierblad
- Bloem
- 1 blik Tomatenblokjes
- Runderbouillontabletten
- 2 Jalapeño pepers
- Platte peterselie
- Witte bolletjes
Instructies
Snijwerk
- Schil de pompoen en snij in kleine blokjes. Schil de aardappels en snij net als de pompoen in kleine blokjes. Snij een ui in kwart ringen. Hak 2 teentjes knoflook fijn. Snij de korrels van een maiskolf af. Snij 2 kielbasa worsten in plakjes (of eventueel een grove rookworst).
Bereiden
- Verhit een koekenpan en bak 8 plakes katenspek uit. Haal uit de pan en bak in het vet van de katenspek de worstplakjes bruin. Haal daarna uit de pan.Zet de waterkoker aan met 1 liter water.Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een stoofpan. Bak hier 400 gr. rundergehakt rul in uit. Als het gehakt bruin is gebakken voeg je de gesneden ui en knoflook toe. Fruit een paar minuten. Voeg daarna een volle tl. chilivlokken en een volle tl. grof gemalen zwarte peper toe. Roer door en voeg 2 el. bloem toe en roer dat erdoor. Vervolgens giet je de inhoud van een blik tomatenblokjes erbij, de blokjes aardappel, pompoen, de maiskorrels en een uitgelekt blik zwarte bonen. Roer alles door elkaar. Giet het hete water uit de waterkoker in het lege blik van de tomatenblokjes en giet dit bij de stoofpot. Doe dit nog een keer, dus in totaal 2 blikken water. Doe er 2 blokjes runderbouillon en 2 laurierblaadjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat de stoofpot op laag vuur in 30 minuten gaar worden.
Serveren
- Schep de stoofpot in kommen of diepe borden. Strooi er gehakte platte peterselie en ringetjes groene peper (of jalapeño peper) over. Serveer met 'Left Over Mashed Pototoe Buns' of gewoon een paar witte bolletjes.