The Elvis Burger. Dé ultieme ‘over the top’ hamburger.
The Elvis Burger
Elvis Presley was gek op sandwiches met pindakaas, aardbeienjam en banaan. Én hamburgers met bacon gingen ook met plezier naar binnen. Met die 2 dingen gecombineerd ben ik tot de Elvis Burger gekomen. Een hamburger die zó fout is dat ie weer goed is. Hmmmm. Ik zie je bedenkelijk kijken. Probeer het zelf maar eens uit, dan weet je waar ik het over heb.
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Ingrediënten
- 200 gram Half om half gehakt
- 1 Banaan
- 3 plakken Ontbijtspek
- 1 Hamburgerbroodje
- Aardbeienjam
- Pindakaas
- Barbequesaus
- Worcestershiresauce
Instructies
Voor 1 hamburger
- Verhit de barbeque of een oven op grillstand.Kruid 200 gram gehakt met zout, peper en een eetlepel worcestershiresauce. Kneed en vorm er met je handen een hamburger van.Bak in een koekenpan 3 plakken ontbijtspek uit. Dit kan op de barbeque of een andere hittebron. Snijd een banaan in de lengte doormidden en grill deze tot de banaan grillstrepen vertoont. Grill de hamburger aan beide kanten totdat deze gaar is. In de tussentijd zal de banaan en ontbijtspek klaar zijn. Haal deze van de hittebron en zet apart.Roer in de tussentijd 1 el aardbeienjam en 1 el barbequesaus door elkaar.Leg, wanneer de hamburger klaar is, een opengesneden hamburgerbroodje kort op de grill. Wanneer deze grillstrepen vertoont haal je het broodje van het rooster.Smeer op de onderste helft van het broodje 1 eetlepel pindakaas. Leg daar de hamburger op. Vervolgens leg je de ontbijtspek erop, de gebakken banaan, de aardbeien-bbq-saus en dek het af met het kapje van het broodje.Enjoy! En ik ben benieuwd of jij ook 'all shook up' bent.