Selecteer een pagina

Dag 17 – Las Vegas > Mammoth Lakes (via Death Valley)

Wakker worden in Vegas, alles weer ingepakt voor een lange rit door Death Valley. Op tijd boodschappen gedaan, voldoende water voor onderweg ingeslagen en de auto volgetankt. Op weg voor een tocht door de droge vlakte. Een flinke tocht van zo’n 525 km die ons uiteindelijk naar Mammoth Lakes voert.

Death Valley wordt vaak onterecht overgeslagen door bezoekers omdat men denkt dat er in de woestijn niet veel te zien valt, maar met 14.000 vierkante kilometer (half zo groot als België) is één van de grootste Nationale Parken met vele verschillende landschappen en uitzichten. Het woestijnlandschap dat vandaag de dag in Death Valley de boventoon voert is ontstaan uit de meren, die opdroogden doordat de Sierra Nevada ze niet langer van smeltwater voorzag. Hierdoor concentreerden zout en mineralen zich en werd Death Valley de droge, hete plek die het nu is.

Eindeloze snelweg in Death Valley

Het was een mooie ervaring om te rijden door het uitgetrekte landschap door de zinderende hitte. Vandaag was het bijna 50 graden. En dan nog te bedenken dat er met borden langs de kant van de weg wordt geadviseerd om zonder airco te rijden omdat de motor kan oververhitten. We hebben dat advies wel ter harte genomen, want je wilt hier niet stil komen te staan en we hebben met de ramen open en een warme bries de woestijn doorgereden. Halverwege Death Valley zijn we gestopt en uitgestapt bij Zabriskie Point. Een prachtig uitkijkpunt maar dat kleine stukje lopen was eigenlijk al te warm en vermoeiend.

Tegen de tijd dat we Death Valley eenmaal uitkwamen aan de westkant was het intussen na 18.00 uur. We hebben een snel hapje gegeten bij Carl’s Jr en doorgereden naar Juniper Springs Lodge bij Mammoth Lakes. Mammoth Lakes is weer heel wat anders dan de warme droge uitgestrekheid waar we vandaag doorheen reden. Het landschap bij Mammoth Lakes is groen, met veel naaldbomen, meren en een stuk koeler. We hebben een paar overnachtingen in het sfeervolle Juniper Springs Lodge waar we ’s avonds in de buitenlucht nog in een heerlijk warm bubbelbad hebben kunnen zitten.

[ngg src=”galleries” ids=”43″ display=”basic_thumbnail”]

De route van deze dag

Ook een heerlijke ontspannen overnachting boeken in Mammoth Lakes? Profiteer nu van hoge kortingen op je hotelovernachtingen!


Booking.com