Selecteer een pagina

Jambalaya uit Lousiana

Jambalaya uit Lousiana. Een rijstgerecht met kip en garnalen

Ingrediënten

1 ui
2 teentjes knoflook
6 stengels bleekselderij
2 rode paprika’s
2 el olie
250 g hamblokjes
250 g droge worst (bijv. chorizo)
2 takjes peterselie
3 takjes tijm
ca. 400 g gepelde tomaten (blik)
2 kruidnagels
2 laurierblaadjes
zout
1 tl tabasco
1 tl cayennepeper
350 g langkorrelige rijst
1 kippenbouillonblokje
750 g grote garnalen (gepeld en zonder kop)

 

Jambalaya komt oorspronkelijk uit de staat Lousiana maar je vind zogenaamde Cajun restaurants in heel Amerika. Deze Jambalaya hebben we in Phoenix gegeten. Het is een heerlijk rijstgerecht met een combinatie van vlees en garnalen.

Bereiding

Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de bleekselderij en de paprika’s en snijd ze in blokjes. Verhit de olie in een grote pan en fruit er de ui, de knoflook, de bleekselderij en paprika ca. 8 minuten in. Voeg de ham en de worst toe en bak het geheel nog ca. 5 minuten op laag vuur.

Was de peterselie en de tijm en schud ze goed droog. Ris de tijmblaadjes van de takjes. Hak de peterselie fijn. Voeg de tomaten, de kruidnagels, de laurier, ca. 2 tl zout, de tabasco, de cayennepeper, de peterselie, de tijm en de rijst toe en roer het geheel goed door. Voeg 750 ml water en het bouillonblokje toe. Dek de pan af met een deksel en laat het geheel ca. 30 minuten op laag vuur koken.

Voeg de garnalen toe en roer ze door de rijst. Leg het deksel weer op de pan en laat de garnalen in ca. 5 minuten gaar worden. Serveer direct.

Deel dit: