Selecteer een pagina
SelectSelect
SelectSelect

Zwiebel Rostbraten. Rosbiefplakjes met krokante uien.

 

Zwiebel rostbraten. Rosbief met krokante uien zoals in Oostenrijk.
Zwiebel rostbraten. Rosbief met krokante uien zoals in Oostenrijk.

Zwiebel Rostbraten

Van deze absolute Oostenrijkse klassieker kunnen we nooit genoeg krijgen. Zwiebel Rostbraten, even simpel als onweerstaanbaar. Een heerlijk stukje malse rosbief met krokante uien, de ene helft in de saus verwerkt en de andere helft gebruiken we om te garneren.
In dit recept gebruik ik rosbief, gesneden van de achtermuis van het rund. In Oostenrijk wordt het meestal gesneden van de dikke lende, wat een malser resultaat geeft. Kijk maar wat je kunt krijgen. In alle gevallen is het resultaat om je vingers bij af te likken.
Keuken Oostenrijk
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk runder achtermuis of dikke lende of 4 à 8 plakken rosbief
  • 3 grote uien
  • 1 pak Schwäbische Spätzle of pasta of noodels
  • Bloem
  • Paprikapoeder
  • Zonnebloemolie
  • Zout en peper
  • Ghee
  • Runderbouillontabletten
  • Platte peterselie

Instructies
 

Bereiding

  • Kook ± 80 gram spätzle per persoon in gezouten water gaar.
    Snij 3 grote uien in dunnen ringen
    Meng 2 eetlepels bloem met 1 eetlepel paprikapoeder en een beetje zout. Wentel hier de uiringen door.
    Verhit een frituurpan op 180 graden of verhit een flinke laag zonnebloemolie in een hittebestendige pan. Frituur de uiringen in 5 minuten goudbruin.
    Snij plakjes van ± een halve centimeter van het stuk rundvlees wat je hebt gekocht. Je kunt ook voorgesneden plakken rosbief uit de supermarkt gebruiken.
    Sla de plakken vlees met een deegroller of een biefstukhamer om een malsere structuur te krijgen.
    Bestrooi de plakken aan beide kanten met zout, peper en bloem.
    Verhit een flinke eetlepel ghee (of zonnebloemolie) in een koekenpan en bak hier de plakken rosbief in, 1 minuut aan elke kant. Haal het vlees uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie. Leg het op een warme plek.
    Doe 1 verkruimeld runderbouillontablet bij de jus in de pan en giet er een scheutje water bij. Roer de aanbaksels van de bodem van de pan. Voeg een handje gefrituurde uien bij de jus. Roer door en als het goed is gaat de saus binden door de bloem die we hebben gebruikt.

Serveren

  • Leg de plakken vlees in een diep bord. Giet de saus erover. Leg een handje spätzle in de saus. Garneer met de rest van gefrituurde uien en blaadjes platte peterselie.

Video

Notities

Trefwoord Rundvlees, Wintersport