Dag 13 – Zion > Bryce Canyon

Na wederom een flink en goed ontbijt op Zion Ponderosa Ranch zijn we op weg gegaan naar Bryce Canyon. Onderweg regende het en eenmaal aangekomen reden we omhoog naar het uitzichtpunt door soms dichte mist. Boven zagen we helaas echt niets, behalve mist, maar gelukkig begon de mist snel op te trekken.

Wandelen in Bryce Canyon

Vandaag wilden we niet zo heel veel wandelen na de tocht van gisteren in Zion. Toch zijn we de canyon in gegaan een een prachtige wandeltocht gemaakt. Bryce Canyon is niet echt een ravijn, maar een serie van vreemdsoortige, natuurlijk gevormde amphi-theaters. Je hebt het gevoel door een soort maanlandschap te lopen. Er staan talloze zeer grillig gevormde rotsformaties in allerlei kleurschakeringen, variërend van wit, pastelroze, vurig oranje en rood tot knalrood. Deze rotspartijen (hoodoos genaamd) zijn door erosie ontstaan.

Bryce Canyon lijkt soms net een maanlandschap

Onderweg terug naar Zion Ponderosa Ranch hebben we bij een BBQ restaurant een buffalo-burger gegeten en op het kampeerterrein weer even lekker ontspannen in de jacuzzi en op de veranda gezeten. ’s Avonds was de lucht helemaal helder geworden en we zagen een sterrenhemel zoals we nog nooit gezien hebben. Zó veel sterren en de melkweg waren duidelijk zichtbaar. En bij al die vallende sterren net zoveel wensen gedaan.

[ngg src=”galleries” ids=”39″ display=”basic_thumbnail”]

Travel & Food Blog mag u namens booking.com de scherpste deals aanbieden voor een overnachting in Zion National Park. Profiteer nu van hoge kortingen op je hotelovernachtingen!


Booking.com