Selecteer een pagina

Dag 12 – Zion National Park

Lekker geslapen afgelopen op het tweepersoonsstapelbed in onze blokhut op Zion Ponderosa Ranch. De hut is niet groot, heeft weinig comfort en we moeten net als op een camping naar een toiletgebouw, maar het is heel erg knus en geeft echt een lekker buitenleven-gevoel. Bij de accommodatie zit een goed ontbijt wat gebruikt kan worden in het restaurant op het park. Verse wafels, scrambled eggs, bacon, pancakes met maple syrup, maar ook vers fruit.

Ontbijten bij Zion Ponderosa Ranch

Zion National Park

In de middag zijn we een flinke bergwandeling gaan maken in het Zion National Park. Het park bestaat uit een aantal hoge plateaus die worden doorsneden door diepe canyons. Het belangrijkste gedeelte is Zion Canyon. Dat is een ravijn, 24 kilometer lang en 800 meter diep, met hoog oprijzende wanden en hellingen. Het ravijn is uitgeslepen door de Virgin River, en dankzij die rivier heeft Zion Canyon nu rijk gevarieerde flora en fauna.

Er zijn verschillende trails te lopen. Deze dag zijn we begonnen met de Grotto trail. Deze relatief eenvoudige trail loopt parallel aan de oostzijde van de Zion Canyon Scenic Drive. Onderweg zie je Red Arch Mountain We hebben de trail gecombineerd met de Kayenta Trail, Lower Emerald en Upper Emerald Pool trail. Je loopt dan langs mooie waterpoelen en een waterval. The Upper Emerald Pool is de grootste van de drie waterpoelen. Het bergmeertje ligt ineengeklemd tussen een rotswand en een klein zandstrand met veel rotsblokken en planten er omheen. De Upper Emerald Pool Trail is een 800 meter lang pad, dat helemaal is bezaaid met rotsblokken. Via die rotsblokken klim je 61 meter naar boven.

Grotto Trail

’s Avonds hebben we gegeten in een typisch westernrestaurant in Springdale, Porter’s Smokehouse and Grill. Lekkere burgers van Angusmeat met sweet potato fries.

Na terugkomst van deze dag vol met mooie indrukken zijn we even lekker de jacuzzi ingegaan op Zion Ponderosa Ranch en een wijntje gedronken op de veranda van de blokhut, met geluid van krekels op de achtergrond en de geur van BBQ’s en houtvuurtjes.

[ngg src=”galleries” ids=”38″ display=”basic_thumbnail”]

Travel & Food Blog mag u namens booking.com de scherpste deals aanbieden voor een overnachting in the Zion National Park. Profiteer nu van hoge kortingen op je hotelovernachtingen!

Booking.com