Selecteer een pagina

Dag 11 – Grand Canyon > Zion National Park

Vanmorgen ben ik samen met Hugo heel vroeg, om 5 uur ’s morgens, opgestaan. We wilden graag de zonsopgang in the Grand Canyon zien. Willeke en Nick bleven lekker slapen. De zon op te zien komen van achter de canyon die haar eerste warme licht wierp op het landschap was een prachtig gezicht. We hebben een wandeling gemaakt langs de klif en veel mooie foto’s gemaakt.

Deze ochtend weer op tijd vertrokken met de auto want we hadden een flinke rit te maken van zo’n 400 km richting Zion National Park. Als je wat van Amerika wilt zien dan moet je wel flinke afstanden afleggen per dag.

Langs de Grand Canyon zijn we richting Page gereden. We zijn even gestopt bij Desert View Point. Hier vind je een prachtig uitzicht over de Grand Canyon en langs de klif staat the Desert View Tower. Dit is een replica van indiaanse uitkijktoren en een goede interpretatie van de architectuur en cultuur van zuidwestelijke Indiaanse groepen.

De eerste zonnestralen bij the Grand Canyon

Grand Canyon zonsopkomst

Antelope Canyon

De autorit vandaag voerde ons eerst langs Page. Een plaats in Arizona waar we de Antelope Canyon wilden gaan bekijken. Antelope Canyon is een door erosie uitgesleten kloof van zo’n 44 meter diep en staat bekend doordat op een aantal plaatsen de zonnestralen door smalle openingen naar binnen schijnen en dan een heel mooi lichteffect geven op de rode steen. We hadden ons helaas niet genoeg verdiept in deze toeristische trekpleister en kwamen tot de ontdekking dat de Antelope Canyon in een stuk land ligt dat eigendom is van indianen. Je kunt de canyon alleen bezoeken met een indiaanse gids en aangezien het hoogseizoen was waren alle tours volgeboekt voor deze dag. ;-(

Antelope canyon

Antelope canyon

Horseshoe Bend

Bij toeval kwamen we langs een andere bezienswaardige plek bij Page: The Horseshoe Bend. Éen van de meest spectaculaire hoefijzervormige bochten waar de Colorado doorheen stroomt. Deze gigantische bocht heeft zich een paar mijl ten zuiden van Lake Powell en de Glen Canyon Dam gevormd in miljoenen jaren oude lagen van Navajo Sandstone. Rondom en binnenin de bocht bevinden zich rotswanden die meer dan 300 meter boven de rivier uitsteken. Vanaf Horseshoe Bend Overlook, gelegen op de rand van zo’n rotswand, heb je een geweldig mooi zicht op de rivier en op de verdere omgeving.

Een zeer bijzonder uitzichtpunt bij the Horse Shoe Bend

Horse Shoe Bend

Zion Ponderosa Ranch

Vervolgens zijn we langs Lake Powell gereden, vlakbij Page een lunch gebruikt en doorgereden naar Zion National Park. We hebben een aantal overnachtingen op Zion Ponderosa Ranch, enkele kilometers van de ingang van het national park. Bij deze accommodatie hadden we een fantastische Amerikaanse blokhut met uitzicht op de natuur. In de avond konden we hier genieten van het zwembad en de heerlijke jacuzi’s.

Zion Ponderosa Ranch ligt op ongeveer 27 km van Springdale in Utah. De vakantiewoningen van Zion Ponderosa zijn in westerse stijl ingericht en hebben een flatscreen-tv, een dvd-speler, een open haard en barbecuefaciliteiten. Elk huis heeft royaal houtwerk en biedt veel ruimte voor ontspanning. 

Er zijn diverse nationale parken in de omgeving van Zion Ponderosa Ranch. Met de auto rij je in een half uurtje naar het Zion National Park en binnen een straal van 130 km van het complex vind je de Bryce Canyon.

[ngg src=”galleries” ids=”37″ display=”basic_thumbnail”]

De route van deze dag

Wil je ook zo’n unieke overnachting bij Zion National Park? Profiteer nu van hoge kortingen op je hotelovernachtingen!


Booking.com