Dag 10 – Sedona > Grand Canyon

Vandaag weer een ritje van zo’n 200 km naar the Grand Canyon voor de boeg. Gelukkig is het heerlijk rijden op de Amerikaanse wegen. Lekker rustig en vaak heb je de hele weg voor je zelf.

De eerste stop is al snel want we gaan even recreëren bij Slide Rock State Park net buiten Sedona. In Slide Rock State Park is er door erosie in het ondiepe water een natuurlijke glijbaan in de platte rotsen uitgesleten. Verder zijn er verschillende kleine watervalletjes en stroomversnellingen. We zijn hier lekker aan het glijden geweest in deze natuurlijke wildwaterbaan.

Van de wildwaterbaan in Slide Rock State Park

Een uurtje verder rijden maken we een stop voor een lunch in Williams. Williams staat vooral bekend als de toegangsweg tot de Grand Canyon en gold tot de jaren 1980 als de laatste stopplaats aan de beroemde Route 66. In het historische centrum van Williams, dat in 1984 een nationaal monument werd, zijn veel historische gebouwen en winkeltjes te bekijken. Je kunt er allerlei souvenirs kopen met het beroemde logo van Route 66.

Nog een uurtje doorrijden naar the Grand Canyon. We slapen in Grand Canyon Village in Yavapai Lodge. Vanaf deze accommodatie loop je zo naar uitzichtpunten bij the Grand Canyon toe. Hier hebben we een mooie wandeling gemaakt, genoten van het uitzicht op de canyon, de colorado rivier beneden, condors die langs vliegen en de zonsondergang.

Prachtig uitzicht in the Grand Canyon

[ngg src=”galleries” ids=”36″ display=”basic_thumbnail”]

De route van deze dag

Travel & Food Blog mag u namens booking.com de scherpste deals aanbieden voor een overnachting in the Grand Canyon. Profiteer nu van hoge kortingen op je hotelovernachtingen!

Booking.com