De beste deals voor Mexico vind je hier

 

Booking.com

Chili con carne from hell

 

De-heetste-chili-con-carne-ter-wereld

Chili con carne from hell

Een authentieke Mexicaanse chili con carne, maar dan gemaakt met de heetste peper ter wereld: de Carolina reaper! Deze chili is niet voor watjes en zet je vuur en vlam, maar natuurlijk kun je in plaats van de Carolina reaper ook een Spaanse peper of een Jalapeño gebruiken.
Naar recept gaan Naar recept gaan
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram spekreepjes
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 Carolina reaper
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl ancho poblano poeder of chilivlokken
  • Zwarte peper uit de molen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • Mangosap of ananassap
  • 2 blikken kidneybonen van 310 gram
  • 1 pak grote tortillas
  • IJsbergsla
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 jalapeño peper optioneel
  • Halfvolle yoghurt

Instructies
 

De chili bereiden

  • Verhit een stoofpan en bak er 200 gram spekreepjes in uit. Voeg 500 gram rundergehakt toe en bak dit bruin.
    Snipper intussen een ui, pers 2 teentjes knoflook uit, snij een rode paprika in stukjes en de Carolina reaper in hele kleine stukjes. Haal eventueel de zaadjes en de zaadlijsten eruit om het iets minder pittig te maken. Voeg de gesneden groenten toe aan het gehakt en roer door elkaar.
    Voeg 1 tl komijnpoeder, 1 tl oregano, 1 tl gerookt paprikapoeder en 1 tl ancho pablano poeder (of chilivlokken) toe. Maal zwarte peper uit de molen naar smaak.
    Voeg 1 blik tomatenblokjes toe, schenk er een flinke scheut mangosap (of ananassap) bij en voeg 2 blikken kidneybonen van 310 gram toe. Roer door elkaar.
    Breng de pan aan de kook en laat de chili op een lage hittebron een half uurtje sudderen.

Serveren

  • Verwarm 4 grote tortillas. Leg op elke tortilla een handje ijsbergsla. Schep er 2 opscheplepels van de chili op. Hak een bosje verse koriander en snij een jalapeño peper (optioneel) in ringen. Leg daar wat van op de chili. Schenk er als verfrissing een scheutje halfvolle yoghurt over.
    Vouw de tortilla dicht door er een burrito van te maken. Vouw eerst de onderkant naar boven toe en vouw daarna de zijkanten naar het midden. Hierdoor heeft de chili geen kans om eruit te lopen.
    Veel succes met deze duivels hete chili!

Video

Trefwoord Carolina reaper, Chili con carne, Chilipeper, Jalapeno

KokenKoken
KokenKoken

Rice, beans & sausage stew

De mooiste accommodaties in Italië vind je hier  Rice, beans & sausage stew op de camping   Rice, beans & sausage stew op de camping Koken op een (festival)camping kan een avontuur op zich zijn, maar dat betekent niet dat je concessies hoeft te doen...

Huevos Rancheros op de camping

Op een bruisende festivalcamping is er niets beter dan de dag te beginnen met een smakelijk en bevredigend ontbijt. En als je op zoek bent naar een heerlijke Mexicaanse optie, dan is Huevos Rancheros de perfecte keuze. Dit traditionele Mexicaanse ontbijtgerecht is geliefd over de hele wereld vanwege de geweldige smaken en het hartige karakter.

Pasta Puttanesca voor op de camping

Koken op de camping en zeker op een festivalcamping kan een uitdaging zijn. Vaak is er geen electriciteit en geen koeling mogelijk, dus je moet werken met houdbare ingrediënten. Maar het is zeker mogelijk om smakelijke maaltijden te bereiden met houdbare ingrediënten. Neem bijvoorbeeld dit recept van pasta puttanesca.

Madras Chicken Curry uit de Instant Pot

Een authentieke Indiase chicken curry met Madras curry, gemberwortel, knoflook, limoenblad en rode peper. Dit recept heeft normaal een lange stooftijd om alle smaken goed in te kunnen laten trekken, maar niet met de Instant Pot.

Salbutes uit Yucatan

Salbutes is een traditioneel gerecht uit de regio Yucatán in Mexico. Het is een geliefde lekkernij die vooral populair is tijdens het ontbijt of als een lichte lunch. Salbutes worden vaak beschouwd als een van de meest kenmerkende gerechten van de Yucatecaanse keuken.

Mexicaanse lasagne

Mexicaanse lasagne   Mexicaanse lasagne Voor een klassieke Italiaanse lasagne worden lasagnebladen gebruikt. In deze Mexicaanse versie maak ik gebruik van tortillawraps en een saus van tomaten, zwarte bonen en mais. Dat levert verrassende smaakcombinaties op. En...

Klassieke asperges met hollandaisesaus

In dit recept zie je hoe je de lekkerste sappige asperges klaarmaakt en daar maak ik een heerlijk romig hollandaisesausje bij. Als je daar de ovengeroosterde krieltjes uit dit recept bij klaarmaakt en er een gekookt eitje en een paar plakken beenham bij serveert heb je een overheerlijk voorjaarsmaaltje.

Pulled pork uit de slow cooker

Pulled Pork vind ik een van de lekkerste vleesbereidingen die er zijn. Ik dacht altijd dat het behoorlijk veel werk zou zijn, en de bereidingstijd is met 8 uur weliswaar lang, maar als alles eenmaal in de slowcooker zit heb je er geen omkijken meer naar.

Chana Saag Masala

Chana Saag is een klassieke Indiase curry gemaakt met kikkererwten, spinazie, ui, tomaat, gember, knoflook en warme kruiden. Geserveerd met warme paratha of gestoomde basmatirijst is het een perfecte doordeweekse avondmaaltijd die gemakkelijk kan worden aangepast aan veganistische of glutenvrije diëten.

Rabarber compote

Met de stelen kun je tal van gerechten maken, van een rabarbertaart tot een hartig gerecht, maar mijn favoriete recept is toch een ouderwetse rabarber compote. Hoewel ouderwets? In de rabarber compote die ik in deze video maak gebruik ik frambozensiroop in plaats van suiker.

Rice, beans & sausage stew

De mooiste accommodaties in Italië vind je hier  Rice, beans & sausage stew op de camping   Rice, beans & sausage stew op de camping Koken op een (festival)camping kan een avontuur op zich zijn, maar dat betekent niet dat je concessies hoeft te doen...

Huevos Rancheros op de camping

Op een bruisende festivalcamping is er niets beter dan de dag te beginnen met een smakelijk en bevredigend ontbijt. En als je op zoek bent naar een heerlijke Mexicaanse optie, dan is Huevos Rancheros de perfecte keuze. Dit traditionele Mexicaanse ontbijtgerecht is geliefd over de hele wereld vanwege de geweldige smaken en het hartige karakter.

Salbutes uit Yucatan

Salbutes is een traditioneel gerecht uit de regio Yucatán in Mexico. Het is een geliefde lekkernij die vooral populair is tijdens het ontbijt of als een lichte lunch. Salbutes worden vaak beschouwd als een van de meest kenmerkende gerechten van de Yucatecaanse keuken.

Mexicaanse lasagne

Mexicaanse lasagne   Mexicaanse lasagne Voor een klassieke Italiaanse lasagne worden lasagnebladen gebruikt. In deze Mexicaanse versie maak ik gebruik van tortillawraps en een saus van tomaten, zwarte bonen en mais. Dat levert verrassende smaakcombinaties op. En...

Pulled pork uit de slow cooker

Pulled Pork vind ik een van de lekkerste vleesbereidingen die er zijn. Ik dacht altijd dat het behoorlijk veel werk zou zijn, en de bereidingstijd is met 8 uur weliswaar lang, maar als alles eenmaal in de slowcooker zit heb je er geen omkijken meer naar.

Creamy Cajun Chicken

De creamy cajun chicken in dit recept is geïnspireerd door de cajunkeuken en is heerlijk romig en tegelijkertijd spicy van smaak. Die smaak komt met name tot stand door de cajun kruiden.

Mexicaanse pompoenchili

Pompoen is echt zo’n lekkere najaarsgroente en een favoriet bij ons thuis. En dan met name deze heerlijke Mexicaanse pompoenchili, gekruid met gerookt paprikapoeder, oregano en komijn en boordevol gezonde groenten en peulvriuchten zoals pompoen, rode peper, zwarte bonen en tomaat.

Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.

Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.

Mexican Pulled Chicken

Een zachte taco of maistortilla gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado.

Chili Sin Carne met Arroz Rojo

Een heerlijk authentiek smakende Mexicaanse chili. In deze Chili Sin Carne zou ik normaal gesproken de structuur van het rul gebakken gehakt missen. Dat heb ik opgelost door krokant tofu gehakt te bakken.

KokenKoken

Chili con carne flaming hot and spicy