Ingrediënten

Voor de burgers
1 ui fijngesneden
1 teentje knoflook geplet
500 g rundergehakt
grote handvol verse peterselie fijngehakt
1/2 kopje verse broodkruimels
1 ei geklutst
1-2 theelepels zout naar smaak
zwarte peper naar smaak

Voor de topping en broodjes
4 plakjes cheddar (smeltkaas)
8 plakjes spek 
verse sla
rijpe tomaten in plakjes
4 theelepels mayonaise
4 hamburgerbroodjes

In The Heart Attack Grill in Las Vegas kun je The Octuple Bypass Burger bestellen. Een burger van acht lagen rundvlees, bacon en kaas. Er is bijna niemand die het voor elkaar krijgt om deze op te eten. Wij gaan in dit recept voor The Single Bypass Burger met bacon en kaas. Dat zijn al weer genoeg calorieën voor vandaag!

 

Instructies

Bak de ui in een grote koekenpan in een scheutje olijfolie tot ze goudbruin is. Voeg de knoflook toe en bak nog eens 30 seconden en haal dan van het vuur. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Meng de afgekoelde uien met het rundvlees, peterselie, broodkruimels, eieren, zout en peper. 
Verdeel het mengsel in 5-6 (afhankelijk van hoe groot je wilt), en vorm ballen met natte handen.
Plaats de ballen op een schaal en leg deze 30 minuten in de koelkast.
Bak de bacon uit in een koekenpan
Wanneer de ballen hebben gerust, verhit een koekenpan met olie. Maak de ballen plat met de handen tot een hamburgervorm en bak de burgers tot ze gaar zijn (Je kunt de hamburgers ook klaarmaken op de barbecue.)
Haal van het vuur, bedek met de kaas en dek af met folie gedurende 2 minuten.
Top de broodjes met een royale lepel mayo, sla, tomaat en als laatste spek.
Serveer met huisgemaakte frites en salade.