De beste deals voor de Verenigde Staten vind je hier
Creamy Cajun Chicken
Creamy Cajun Chicken. Romige kip uit Louisiana.
De cajunkeuken uit het zuiden van de Verenigde Staten is een unieke mix van de Franse en Zuiderlijke keuken, met een vleugje Spaanse en Afrikaanse invloeden. De cajunkeuken staat bol van de kruidige en pikante gerechten. Je kunt vis naast vlees aantreffen in hetzelfde gerecht. Cajun combinaties zijn verrassend en de keuken is rijk van smaak. De creamy cajun chicken in dit recept is geïnspireerd door de cajunkeuken en is heerlijk romig en tegelijkertijd spicy van smaak. Die smaak komt met name tot stand door de cajun kruiden. Deze kruidenmix bestaat over het algemeen uit: paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, peper, oregano, cayennepeper en tijm.Creamy cajun chicken is heerlijk om bij Jambalaya te eten. Jambalaya is een rijstgerecht, tevens uit de cajunkeuken. Een recept voor Jambalaya kun je op deze website vinden: Jambalaya uit Lousiana
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Ingrediënten
- 4 flinke kipfilets
- zout
- witte peper
- knoflookpoeder
- cajun kruiden
- 1 el bloem
- 1 stukje roomboter ± 1 cm
- 1 scheut olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 1 potje zongedroogde tomaten
- 1 kippenbouillontablet
- 250 ml slagroom
- 1 stukje parmezaanse kaas of grana padano
- platte peterselie
- 1 jalapeño peper
Instructies
- Snij 4 flinke kipfilets in de lengte doormidden zodat je 4 dunne platte kipfilets krijgt.
- Bestrooi de kip aan beide kanten met zout, witte peper, knoflookpoeder en cajun kruiden.
- Verhit in een koekenpan een stukje roomboter van ± 1 cm en een scheutje olijfolie. Bak de kip hier aan beide kanten goudbruin in. Strooi tijdens het bakken een beetje bloem over de kip. Dit zorgt straks voor binding van de saus.
- Snipper in de tussentijd 3 teentjes knoflook. Snij de helft van 1 potje zongedroogde tomaten in reepjes.
- Als de kip gaar is haal je ze uit de pan leg je ze op een bord apart. Bak de knoflook en zongedroogde tomaat in het achtergebleven bakvet van de kip. Verkruimel er 1 kippenbouillontablet bij, voeg 1 el cajun kruiden toe en voeg 50 ml water toe. Roer er 250 ml slagroom door. Breng het zachtjes aan de kook.
- Zodra de saus zachtjes aan de kook is leg je de kip in de saus en laat je het nog 5 minuten garen.
- Serveer de creamy cajun chicken met jambalaya. Rasp er parmezaanse kaas over en garneer met gehakte peterselie en ringetjes jalapeño peper.
Video
Notities
Serveer deze kip met Jambalaya. Ook zo'n lekker cajun gerecht.