De beste deals voor de Verenigde Staten vind je hier

 

Booking.com

Creamy Cajun Chicken

 

Creamy-Cajun-Chicken-lekker-bij-jambalaya
Creamy-Cajun-Chicken-lekker-bij-jambalaya

Creamy Cajun Chicken. Romige kip uit Louisiana.

De cajunkeuken uit het zuiden van de Verenigde Staten is een unieke mix van de Franse en Zuiderlijke keuken, met een vleugje Spaanse en Afrikaanse invloeden. De cajunkeuken staat bol van de kruidige en pikante gerechten. Je kunt vis naast vlees aantreffen in hetzelfde gerecht. Cajun combinaties zijn verrassend en de keuken is rijk van smaak.
De creamy cajun chicken in dit recept is geïnspireerd door de cajunkeuken en is heerlijk romig en tegelijkertijd spicy van smaak. Die smaak komt met name tot stand door de cajun kruiden. Deze kruidenmix bestaat over het algemeen uit: paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, peper, oregano, cayennepeper en tijm.
Creamy cajun chicken is heerlijk om bij Jambalaya te eten. Jambalaya is een rijstgerecht, tevens uit de cajunkeuken. Een recept voor Jambalaya kun je op deze website vinden: Jambalaya uit Lousiana
Naar recept gaan Naar recept gaan
Keuken Amerikaans, Cajun
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 flinke kipfilets
  • zout
  • witte peper
  • knoflookpoeder
  • cajun kruiden
  • 1 el bloem
  • 1 stukje roomboter ± 1 cm
  • 1 scheut olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 potje zongedroogde tomaten
  • 1 kippenbouillontablet
  • 250 ml slagroom
  • 1 stukje parmezaanse kaas of grana padano
  • platte peterselie
  • 1 jalapeño peper

Instructies
 

  • Snij 4 flinke kipfilets in de lengte doormidden zodat je 4 dunne platte kipfilets krijgt.
  • Bestrooi de kip aan beide kanten met zout, witte peper, knoflookpoeder en cajun kruiden.
  • Verhit in een koekenpan een stukje roomboter van ± 1 cm en een scheutje olijfolie. Bak de kip hier aan beide kanten goudbruin in. Strooi tijdens het bakken een beetje bloem over de kip. Dit zorgt straks voor binding van de saus.
  • Snipper in de tussentijd 3 teentjes knoflook. Snij de helft van 1 potje zongedroogde tomaten in reepjes.
  • Als de kip gaar is haal je ze uit de pan leg je ze op een bord apart. Bak de knoflook en zongedroogde tomaat in het achtergebleven bakvet van de kip. Verkruimel er 1 kippenbouillontablet bij, voeg 1 el cajun kruiden toe en voeg 50 ml water toe. Roer er 250 ml slagroom door. Breng het zachtjes aan de kook.
  • Zodra de saus zachtjes aan de kook is leg je de kip in de saus en laat je het nog 5 minuten garen.
  • Serveer de creamy cajun chicken met jambalaya. Rasp er parmezaanse kaas over en garneer met gehakte peterselie en ringetjes jalapeño peper.

Video

Notities

Serveer deze kip met Jambalaya. Ook zo'n lekker cajun gerecht.
Jambalaya uit Lousiana
Trefwoord Kip, USA

Rice, beans & sausage stew

De mooiste accommodaties in Italië vind je hier  Rice, beans & sausage stew op de camping   Rice, beans & sausage stew op de camping Koken op een (festival)camping kan een avontuur op zich zijn, maar dat betekent niet dat je concessies hoeft te doen...

Huevos Rancheros op de camping

Op een bruisende festivalcamping is er niets beter dan de dag te beginnen met een smakelijk en bevredigend ontbijt. En als je op zoek bent naar een heerlijke Mexicaanse optie, dan is Huevos Rancheros de perfecte keuze. Dit traditionele Mexicaanse ontbijtgerecht is geliefd over de hele wereld vanwege de geweldige smaken en het hartige karakter.

Pasta Puttanesca voor op de camping

Koken op de camping en zeker op een festivalcamping kan een uitdaging zijn. Vaak is er geen electriciteit en geen koeling mogelijk, dus je moet werken met houdbare ingrediënten. Maar het is zeker mogelijk om smakelijke maaltijden te bereiden met houdbare ingrediënten. Neem bijvoorbeeld dit recept van pasta puttanesca.

Madras Chicken Curry uit de Instant Pot

Een authentieke Indiase chicken curry met Madras curry, gemberwortel, knoflook, limoenblad en rode peper. Dit recept heeft normaal een lange stooftijd om alle smaken goed in te kunnen laten trekken, maar niet met de Instant Pot.

Salbutes uit Yucatan

Salbutes is een traditioneel gerecht uit de regio Yucatán in Mexico. Het is een geliefde lekkernij die vooral populair is tijdens het ontbijt of als een lichte lunch. Salbutes worden vaak beschouwd als een van de meest kenmerkende gerechten van de Yucatecaanse keuken.

Mexicaanse lasagne

Mexicaanse lasagne   Mexicaanse lasagne Voor een klassieke Italiaanse lasagne worden lasagnebladen gebruikt. In deze Mexicaanse versie maak ik gebruik van tortillawraps en een saus van tomaten, zwarte bonen en mais. Dat levert verrassende smaakcombinaties op. En...

Klassieke asperges met hollandaisesaus

In dit recept zie je hoe je de lekkerste sappige asperges klaarmaakt en daar maak ik een heerlijk romig hollandaisesausje bij. Als je daar de ovengeroosterde krieltjes uit dit recept bij klaarmaakt en er een gekookt eitje en een paar plakken beenham bij serveert heb je een overheerlijk voorjaarsmaaltje.

Pulled pork uit de slow cooker

Pulled Pork vind ik een van de lekkerste vleesbereidingen die er zijn. Ik dacht altijd dat het behoorlijk veel werk zou zijn, en de bereidingstijd is met 8 uur weliswaar lang, maar als alles eenmaal in de slowcooker zit heb je er geen omkijken meer naar.

Chana Saag Masala

Chana Saag is een klassieke Indiase curry gemaakt met kikkererwten, spinazie, ui, tomaat, gember, knoflook en warme kruiden. Geserveerd met warme paratha of gestoomde basmatirijst is het een perfecte doordeweekse avondmaaltijd die gemakkelijk kan worden aangepast aan veganistische of glutenvrije diëten.

Rabarber compote

Met de stelen kun je tal van gerechten maken, van een rabarbertaart tot een hartig gerecht, maar mijn favoriete recept is toch een ouderwetse rabarber compote. Hoewel ouderwets? In de rabarber compote die ik in deze video maak gebruik ik frambozensiroop in plaats van suiker.

Rice, beans & sausage stew

De mooiste accommodaties in Italië vind je hier  Rice, beans & sausage stew op de camping   Rice, beans & sausage stew op de camping Koken op een (festival)camping kan een avontuur op zich zijn, maar dat betekent niet dat je concessies hoeft te doen...

Huevos Rancheros op de camping

Op een bruisende festivalcamping is er niets beter dan de dag te beginnen met een smakelijk en bevredigend ontbijt. En als je op zoek bent naar een heerlijke Mexicaanse optie, dan is Huevos Rancheros de perfecte keuze. Dit traditionele Mexicaanse ontbijtgerecht is geliefd over de hele wereld vanwege de geweldige smaken en het hartige karakter.

Salbutes uit Yucatan

Salbutes is een traditioneel gerecht uit de regio Yucatán in Mexico. Het is een geliefde lekkernij die vooral populair is tijdens het ontbijt of als een lichte lunch. Salbutes worden vaak beschouwd als een van de meest kenmerkende gerechten van de Yucatecaanse keuken.

Mexicaanse lasagne

Mexicaanse lasagne   Mexicaanse lasagne Voor een klassieke Italiaanse lasagne worden lasagnebladen gebruikt. In deze Mexicaanse versie maak ik gebruik van tortillawraps en een saus van tomaten, zwarte bonen en mais. Dat levert verrassende smaakcombinaties op. En...

Pulled pork uit de slow cooker

Pulled Pork vind ik een van de lekkerste vleesbereidingen die er zijn. Ik dacht altijd dat het behoorlijk veel werk zou zijn, en de bereidingstijd is met 8 uur weliswaar lang, maar als alles eenmaal in de slowcooker zit heb je er geen omkijken meer naar.

Mexicaanse pompoenchili

Pompoen is echt zo’n lekkere najaarsgroente en een favoriet bij ons thuis. En dan met name deze heerlijke Mexicaanse pompoenchili, gekruid met gerookt paprikapoeder, oregano en komijn en boordevol gezonde groenten en peulvriuchten zoals pompoen, rode peper, zwarte bonen en tomaat.

Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.

Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.

Mexican Pulled Chicken

Een zachte taco of maistortilla gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado.

Chili Sin Carne met Arroz Rojo

Een heerlijk authentiek smakende Mexicaanse chili. In deze Chili Sin Carne zou ik normaal gesproken de structuur van het rul gebakken gehakt missen. Dat heb ik opgelost door krokant tofu gehakt te bakken.

Quarantaine-maaltijd | Mexicaanse aardappels en bonen

Corona betekent voor veel mensen dat ze noodgedwongen binnen moeten zitten, in quarantaine. Dat betekent voor het koken dat je moet koken met dingen uit je voorraadkast en vriezer.

KokenKoken

Detroit Pan Pizza