De beste deals voor de Verenigde Staten vind je hier
Detroit Pan Pizza. Een knapperige dikke pizza uit een pan.
Detroit Pan Pizza
Anders dan de traditionele pizza, wordt de Detroit Pan Pizza klaargemaakt in een cast iron pan. Oftewel: een gietijzeren pan. Deze pizza wordt dan ook wel de cast iron pan pizza genoemd. Het resultaat is een dikke luchtige pizza die heerlijk krokant aan de buitenkant is. Dit soort pizza's ken je waarschijnlijk wel van de Pizza Hut. De Detroit Pan Pizza is zeer makkelijk om te maken, er is namelijk veel minder vaardigheid voor nodig als bij een traditionele pizza. Eigenlijk lukt deze pizza altijd! Probeer het maar eens.
Naar recept gaan
Naar recept gaan
Keukengerei
- Gietijzeren pan
Ingrediënten
Ingrediënten voor 2 pizza's
Deeg
- 1 tl droge gist
- 1 tl suiker
- 2 koppen bloem
- 1 tl zout
- 1 el extra vergine olijfolie
Saus
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 el olijfolie
- Verse basilicum
- Zout en peper
Pizza toppings
- 200 gram mozzarella
- 1 rode paprika
- Champignonplakjes
- Pepperoni
Instructies
Deeg maken voor de pizza
- Doe een tl droge gist in een kom. Doe er een tl suiker bij en 2/3 kop warm water. Roer door elkaar en laat de kom even staan.Doe 2 koppen bloem in een mengkom. Voeg 1 tl zout en 2 el extra vergine olijfolie toe. Meng het met natte handen door elkaar. Giet de geactiveerde gist erbij en kneed het mengsel met je handen tot een deegbal. (Je kan dit ook in de keukenmachine met de kneedhaak doen). Haal de deegbal even uit de mengkom en vet de kom in met een klein scheutje olijfolie. Leg de deegbal weer terug in de kom, dek af met een schone theedoek en laat het deeg 1 uur op een warme plek rijzen.
Saus maken voor de pizza
- Giet een blik tomatenblokjes in de keukenmachine. (Je kunt ook een kom en een staafmixer gebruiken). Voeg 2 el olijfolie, zout en peper naar smaak en 2 handjes verse basilicum toe. Meng de ingrediënten tot een gladde saus.
De pizza bereiden
- Snij de gerezen deegbal doormidden. Vet een gietijzeren pan in met een scheutje olijfolie. (Je kunt ook een koekenpan gebruiken, maar deze moet wel in de oven kunnen staan). Leg een halve deegbal in de ingevette pan en druk deze met je handen plat op de bodem naar de randen toe. Zorg voor een kleine opstaande rand. Dek de pan af met een theedoek en laat het nog een half uur rijzen.Verwarm tegen het einde van rijstijd de oven voor op de hoogste stand. Een pizza heeft veel warmte nodig. Een traditionele pizzaoven is dan ook loeiheet.Doe een stuk mozzarella van 200 gram in de keukenmachine en snij deze in kleine stukjes. Je kunt de mozzarella ook met een koksmes in kleine stukjes hakken. Snij reepjes van een rode paprika.Verdeel de helft van de tomatensaus op de bodem van de pizza in de pan. Verdeel tevens de helft van de mozzarella erover. Leg er plakjes pepperoni op en verdeel er reepjes paprika en champignonplakjes over.Bak de pan pizza 15 tot 20 minuten op de hoogste stand in de oven.Dezelfde handelingen herhaal je nu voor de 2e pizza.