De beste deals voor de Verenigde Staten vind je hier

 

Booking.com

Detroit Pan Pizza. Een knapperige dikke pizza uit een pan.

 

Cast-Iron-Pan-Pizza uit Detroit

Detroit-cast iron pan-pizza

Detroit Pan Pizza

Anders dan de traditionele pizza, wordt de Detroit Pan Pizza klaargemaakt in een cast iron pan. Oftewel: een gietijzeren pan. Deze pizza wordt dan ook wel de cast iron pan pizza genoemd. Het resultaat is een dikke luchtige pizza die heerlijk krokant aan de buitenkant is. Dit soort pizza's ken je waarschijnlijk wel van de Pizza Hut. De Detroit Pan Pizza is zeer makkelijk om te maken, er is namelijk veel minder vaardigheid voor nodig als bij een traditionele pizza. Eigenlijk lukt deze pizza altijd! Probeer het maar eens.
Naar recept gaan Naar recept gaan
Keuken Amerikaans
Porties 2 personeen

Keukengerei

  • Gietijzeren pan

Ingrediënten
  

Ingrediënten voor 2 pizza's

Deeg

  • 1 tl droge gist
  • 1 tl suiker
  • 2 koppen bloem
  • 1 tl zout
  • 1 el extra vergine olijfolie

Saus

  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 el olijfolie
  • Verse basilicum
  • Zout en peper

Pizza toppings

  • 200 gram mozzarella
  • 1 rode paprika
  • Champignonplakjes
  • Pepperoni

Instructies
 

Deeg maken voor de pizza

  • Doe een tl droge gist in een kom. Doe er een tl suiker bij en 2/3 kop warm water. Roer door elkaar en laat de kom even staan.
    Doe 2 koppen bloem in een mengkom. Voeg 1 tl zout en 2 el extra vergine olijfolie toe. Meng het met natte handen door elkaar. Giet de geactiveerde gist erbij en kneed het mengsel met je handen tot een deegbal. (Je kan dit ook in de keukenmachine met de kneedhaak doen). Haal de deegbal even uit de mengkom en vet de kom in met een klein scheutje olijfolie. Leg de deegbal weer terug in de kom, dek af met een schone theedoek en laat het deeg 1 uur op een warme plek rijzen.

Saus maken voor de pizza

  • Giet een blik tomatenblokjes in de keukenmachine. (Je kunt ook een kom en een staafmixer gebruiken). Voeg 2 el olijfolie, zout en peper naar smaak en 2 handjes verse basilicum toe. Meng de ingrediënten tot een gladde saus.

De pizza bereiden

  • Snij de gerezen deegbal doormidden. Vet een gietijzeren pan in met een scheutje olijfolie. (Je kunt ook een koekenpan gebruiken, maar deze moet wel in de oven kunnen staan). Leg een halve deegbal in de ingevette pan en druk deze met je handen plat op de bodem naar de randen toe. Zorg voor een kleine opstaande rand. Dek de pan af met een theedoek en laat het nog een half uur rijzen.
    Verwarm tegen het einde van rijstijd de oven voor op de hoogste stand. Een pizza heeft veel warmte nodig. Een traditionele pizzaoven is dan ook loeiheet.
    Doe een stuk mozzarella van 200 gram in de keukenmachine en snij deze in kleine stukjes. Je kunt de mozzarella ook met een koksmes in kleine stukjes hakken.
    Snij reepjes van een rode paprika.
    Verdeel de helft van de tomatensaus op de bodem van de pizza in de pan. Verdeel tevens de helft van de mozzarella erover. Leg er plakjes pepperoni op en verdeel er reepjes paprika en champignonplakjes over.
    Bak de pan pizza 15 tot 20 minuten op de hoogste stand in de oven.
    Dezelfde handelingen herhaal je nu voor de 2e pizza.

Video

Notities



Booking.com

Trefwoord Amerikaans, Gietijzeren pan, Pepperoni, Pizza

Rice, beans & sausage stew

De mooiste accommodaties in Italië vind je hier  Rice, beans & sausage stew op de camping   Rice, beans & sausage stew op de camping Koken op een (festival)camping kan een avontuur op zich zijn, maar dat betekent niet dat je concessies hoeft te doen...

Huevos Rancheros op de camping

Op een bruisende festivalcamping is er niets beter dan de dag te beginnen met een smakelijk en bevredigend ontbijt. En als je op zoek bent naar een heerlijke Mexicaanse optie, dan is Huevos Rancheros de perfecte keuze. Dit traditionele Mexicaanse ontbijtgerecht is geliefd over de hele wereld vanwege de geweldige smaken en het hartige karakter.

Pasta Puttanesca voor op de camping

Koken op de camping en zeker op een festivalcamping kan een uitdaging zijn. Vaak is er geen electriciteit en geen koeling mogelijk, dus je moet werken met houdbare ingrediënten. Maar het is zeker mogelijk om smakelijke maaltijden te bereiden met houdbare ingrediënten. Neem bijvoorbeeld dit recept van pasta puttanesca.

Madras Chicken Curry uit de Instant Pot

Een authentieke Indiase chicken curry met Madras curry, gemberwortel, knoflook, limoenblad en rode peper. Dit recept heeft normaal een lange stooftijd om alle smaken goed in te kunnen laten trekken, maar niet met de Instant Pot.

Salbutes uit Yucatan

Salbutes is een traditioneel gerecht uit de regio Yucatán in Mexico. Het is een geliefde lekkernij die vooral populair is tijdens het ontbijt of als een lichte lunch. Salbutes worden vaak beschouwd als een van de meest kenmerkende gerechten van de Yucatecaanse keuken.

Mexicaanse lasagne

Mexicaanse lasagne   Mexicaanse lasagne Voor een klassieke Italiaanse lasagne worden lasagnebladen gebruikt. In deze Mexicaanse versie maak ik gebruik van tortillawraps en een saus van tomaten, zwarte bonen en mais. Dat levert verrassende smaakcombinaties op. En...

Klassieke asperges met hollandaisesaus

In dit recept zie je hoe je de lekkerste sappige asperges klaarmaakt en daar maak ik een heerlijk romig hollandaisesausje bij. Als je daar de ovengeroosterde krieltjes uit dit recept bij klaarmaakt en er een gekookt eitje en een paar plakken beenham bij serveert heb je een overheerlijk voorjaarsmaaltje.

Pulled pork uit de slow cooker

Pulled Pork vind ik een van de lekkerste vleesbereidingen die er zijn. Ik dacht altijd dat het behoorlijk veel werk zou zijn, en de bereidingstijd is met 8 uur weliswaar lang, maar als alles eenmaal in de slowcooker zit heb je er geen omkijken meer naar.

Chana Saag Masala

Chana Saag is een klassieke Indiase curry gemaakt met kikkererwten, spinazie, ui, tomaat, gember, knoflook en warme kruiden. Geserveerd met warme paratha of gestoomde basmatirijst is het een perfecte doordeweekse avondmaaltijd die gemakkelijk kan worden aangepast aan veganistische of glutenvrije diëten.

Rabarber compote

Met de stelen kun je tal van gerechten maken, van een rabarbertaart tot een hartig gerecht, maar mijn favoriete recept is toch een ouderwetse rabarber compote. Hoewel ouderwets? In de rabarber compote die ik in deze video maak gebruik ik frambozensiroop in plaats van suiker.

Rice, beans & sausage stew

De mooiste accommodaties in Italië vind je hier  Rice, beans & sausage stew op de camping   Rice, beans & sausage stew op de camping Koken op een (festival)camping kan een avontuur op zich zijn, maar dat betekent niet dat je concessies hoeft te doen...

Huevos Rancheros op de camping

Op een bruisende festivalcamping is er niets beter dan de dag te beginnen met een smakelijk en bevredigend ontbijt. En als je op zoek bent naar een heerlijke Mexicaanse optie, dan is Huevos Rancheros de perfecte keuze. Dit traditionele Mexicaanse ontbijtgerecht is geliefd over de hele wereld vanwege de geweldige smaken en het hartige karakter.

Salbutes uit Yucatan

Salbutes is een traditioneel gerecht uit de regio Yucatán in Mexico. Het is een geliefde lekkernij die vooral populair is tijdens het ontbijt of als een lichte lunch. Salbutes worden vaak beschouwd als een van de meest kenmerkende gerechten van de Yucatecaanse keuken.

Mexicaanse lasagne

Mexicaanse lasagne   Mexicaanse lasagne Voor een klassieke Italiaanse lasagne worden lasagnebladen gebruikt. In deze Mexicaanse versie maak ik gebruik van tortillawraps en een saus van tomaten, zwarte bonen en mais. Dat levert verrassende smaakcombinaties op. En...

Pulled pork uit de slow cooker

Pulled Pork vind ik een van de lekkerste vleesbereidingen die er zijn. Ik dacht altijd dat het behoorlijk veel werk zou zijn, en de bereidingstijd is met 8 uur weliswaar lang, maar als alles eenmaal in de slowcooker zit heb je er geen omkijken meer naar.

Creamy Cajun Chicken

De creamy cajun chicken in dit recept is geïnspireerd door de cajunkeuken en is heerlijk romig en tegelijkertijd spicy van smaak. Die smaak komt met name tot stand door de cajun kruiden.

Mexicaanse pompoenchili

Pompoen is echt zo’n lekkere najaarsgroente en een favoriet bij ons thuis. En dan met name deze heerlijke Mexicaanse pompoenchili, gekruid met gerookt paprikapoeder, oregano en komijn en boordevol gezonde groenten en peulvriuchten zoals pompoen, rode peper, zwarte bonen en tomaat.

Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.

Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.

Mexican Pulled Chicken

Een zachte taco of maistortilla gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado.

Chili Sin Carne met Arroz Rojo

Een heerlijk authentiek smakende Mexicaanse chili. In deze Chili Sin Carne zou ik normaal gesproken de structuur van het rul gebakken gehakt missen. Dat heb ik opgelost door krokant tofu gehakt te bakken.

KokenKoken

Detroit Pan Pizza