Selecteer een pagina

De beste deals voor de USA vind je hier

 

Booking.com

Philly Cheese Steak

 

Philly-cheese-steak-philadelphia-pennsylvania

Philly-cheese-steak-philadelphia-pennsylvania

Philly Cheese Steak

De Philly Cheese steak. Een lekkere dikke ribeye steak gegrild, gesneden en gemengd met ui en paprika, met veel gesmolten kaas op een zacht broodje geserveerd. Het gerechtje is ontstaan rond 1930 en bedacht door de broers Pat en Harry Olivieri. Zij hadden een eigen hotdog stand in Philadelphia en op een dag bedachten ze een nieuwe variant met gesneden vlees. En zo was de cheesesteak geboren. Het werd zo’n succes dat er nieuwe restaurants werden geopend waaronder Pat’s King of steaks. Dit restaurant bestaat vandaag de dag nog steeds, en hier kun je de lekkerste Philly cheese steaks eten.
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 50 gram roomboter
  • 1 teentje knoflook
  • Mayonaise
  • 4 Turkse of Surinaamse puntjes (broodjes)
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 300 gram ribeye
  • 4 plakken raclette of een andere soort smeltkaas zoals provolone

Instructies
 

Vulling maken

  • Voordat je begint leg je de ribeye een half uur in de vriezer, zodat deze kan opstijven en makkelijker in dunne repen te snijden is.
    Snipper een ui. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de uien op een lage hittebron goudbruin. Snij intussen een groene paprika in blokjes en laat deze meebakken.
    Haal de ribeye uit de vriezer en snij deze in heel dunne plakken. Verhit in een andere koekenpan een scheut zonnebloemolie en bak het vlees 2 minuten aan een kant. Draai het vlees om en laat de andere kant bakken. Bestrooi het vlees met zout en peper.
    Doe het ui en paprikamengsel bij het vlees. Roer door elkaar en leg de plakken raclette op het mengsel (of andere smeltkaas. In Amerika gebruiken ze provolone). Laat de kaas smelten.

Broodjes toasten

  • Smelt 50 gram roomboter. Pers 1 teentje knoflook uit. Roer de knoflook door de gesmolten boter.
    Snij de broodjes open en besmeer ze met de knoflookboter. Verhit een koekenpan en toast de binnenkant van de broodjes in de hete koekenpan.

Serveren

  • Besmeer de broodjes met mayonaise. Haal met een spatel een deel vlees, groenten en kaas uit de pan en leg het op een broodje. Dichtklappen en smullen maar.
    Tip! Je kunt bij de ui en paprika een in ringen gesneden jalapeño peper meebakken, om het wat meer spicy te maken.

Video

Trefwoord Broodjes, Philadelphia, Ribeye, Steak

KokenKoken
KokenKoken

Pastinaak Linzen Curry

Deze Pastinaak Linzen Curry is een heerlijke kruidige curry met warme specerijen uit India. En als verrassing getopt met krokant geroosterde partinaakslierten. Een top vegetarisch gerecht waarbij je het vlees echt niet zult missen.

Thaise Chicken Khao Soi

Khao soi is een kokoscurry met noedels, afkomstig uit Noord-Thailand, Myanmar en Laos. Er wordt een combinatie van Massaman- en Yellow Curry Pasta gebruikt en dit wordt gefruit in kokoscreme, waarna de kip erin gaar wordt gestoofd.

Oma’s draadjesvlees en rode kool met appeltjes

Zo maakte oma draadjesvlees, zonder toeters en bellen, gewoon ouderwets lekker. Runderlappen, sukade of riblappen horen na bereiding heerlijk zacht en smaakvol te zijn. Dit bereik je door lang te stoven en hier moet je echt de tijd voor nemen.

Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas

In mijn zoektocht naar vegetarische recepten waarbij je het vlees echt niet mist, kwam ik deze vega lasagne tegen. En inderdaad, wanneer je deze lasagne eet, zul je er niet eens bij stilstaan dat er geen vlees in zit.

Foe Yong Tjap Babi Hai Panggang

Met dit recept maak ik een nieuw gerecht van alle overgebleven restjes bij elkaar. Geen voedselverspilling meer, maar een lekker nieuw gerecht van de left-overs.

Eiernestjes met spek en kaneelsoldaatjes

Een zeer goede manier om oud brood op te maken! Want voor de bodem van de eiernestjes met spek worden rondjes uit oud brood gestoken en voor de kaneelsoldaatjes worden de korstjes door ei gehaald en gebakken.

Kuku Sabsi. Persische kruidenfrittata.

Iran, het vroegere Perzië, staat bekend om zijn heerlijke gerechten met uitgesproken smaken. Deze kuku sabzi bijvoorbeeld, een Perzische kruidenfrittata die je echt een keer gegeten moet hebben.

Thaise Panang Chicken Curry

Deze Panang Curry is lekker spicy en zit bomvol smaken door de authentieke Thaise ingrediënten. Maak de curry van scratch met o.a. vers limoenblad, galanga en gedroogde peper.

Kleurrijke budget eenpansmaaltijd

Deze smakelijke eenpansmaaltijd maak je al voor € 2,50 per persoon. Een combinatie van kruidig worstvlees, aardappelpartjes en gemengde groenten.

Captains Dinner

Captains Dinner is een gerecht wat ver terug gaat. Het is ontstaan in de tijd van de VOC. De kapitein kreeg goed te eten, met verse groenten en vlees. Zo is dus Captains DInner ontstaan. Letterlijk, het diner voor de kapitein.

Chili Sin Carne met Arroz Rojo

Een heerlijk authentiek smakende Mexicaanse chili. In deze Chili Sin Carne zou ik normaal gesproken de structuur van het rul gebakken gehakt missen. Dat heb ik opgelost door krokant tofu gehakt te bakken.

Quarantaine-maaltijd | Mexicaanse aardappels en bonen

Corona betekent voor veel mensen dat ze noodgedwongen binnen moeten zitten, in quarantaine. Dat betekent voor het koken dat je moet koken met dingen uit je voorraadkast en vriezer.

Detroit Pan Pizza

Anders dan de traditionele pizza, wordt de Detroit Pan Pizza klaargemaakt in een cast iron pan. Oftewel: een gietijzeren pan.

Chili con carne from hell

Een authentieke Mexicaanse chili con carne, maar dan gemaakt met de heetste peper ter wereld: de Carolina reaper! Deze chili is niet voor watjes en zet je vuur en vlam, maar natuurlijk kun je in plaats van de Carolina reaper ook een Spaanse peper of een Jalapeño gebruiken.

Vega Tortilla Wrap

De TikTok Tortilla Wrap is enorm populair op dit moment op social media en is te leuk om niet eens zelf te proberen. Want met deze TikTok tortilla wrap hack maak je in no-time zelf een heerlijke wrap, even in de contactgrill en eet smakelijk! En mijn versie van deze wrap is super-budgetvriendelijk.

New York Cheesecake

Dé klassieker uit de States: New York cheesecake. De ideale cheesecake uit New York is tijdloos dankzij de eenvoud waaraan zij haar raffinement ontleend. De taart dient een licht gebronsd uiterlijk te hebben en de mooie fluweelachtige structuur van de buitenzijde moet naar de kern toe overgaan in een dikke, bijna vloeiende satijnachtige room.

Rhode Island Clam Cakes

Clam cakes, ook wel bekend als clam fritters zijn een populaire snack aan de Noord-Oost kust van Amerika. Rhode Island, Massachusetts en Maine. Je vind ze vaak bij zogenaamde ‘roadside stands’ en het is eigenlijk hét streetfood van deze streek. Een clam cake is een gefrituurd bolletje van bierbeslag gevuld met mosselen (of schelpenvlees).

Clam Chowder

Clam Chowder is een dikke soep met vis, schelpdieren en groenten. In de VS zijn er verschillende versies van Clam Chowder. In deze versie uit New England worden schaaldieren en zeevruchten gebruikt in combinatie met een romige soep. Eigenlijk is het een soort surf en turf gerecht; een gerecht met vis én vlees. In deze clam chowder wordt namelijk ook uitgebakken spek gebruikt.

Buffalo Chicken WIngs

Buffalo Chicken Wings   Buffalo Chicken Wings De lekkerste Amerikaanse snack ooit, de Buffalo Chicken Wings! Als je dit recept klaarmaakt dan waan je je weer in een diner in Amerika. De Buffalo wings zijn ontstaan in 1964 in de Anchor Bar in Buffalo, in het...

Leftover mashed potato buns

Een perfecte manier om restjes aardappel te gebruiken, deze mashed potato buns. Je wordt met luchtige en een beetje zoete aardappelbroodjes beloond na het bakken. Ik weet zeker dat je nog nooit broodjes als deze hebt geproefd. Serveer ze direct bij een stoofpot zoals de Texas cowboy stew. Of eet ze bij een lekkere gevulde maaltijdsoep.

KokenKoken

Maak zelf Philly Cheese Steak