Selecteer een pagina

De beste deals voor de USA vind je hier

 

Booking.com

Philly Cheese Steak

 

Philly-cheese-steak-philadelphia-pennsylvania

Philly-cheese-steak-philadelphia-pennsylvania

Philly Cheese Steak

De Philly Cheese steak. Een lekkere dikke ribeye steak gegrild, gesneden en gemengd met ui en paprika, met veel gesmolten kaas op een zacht broodje geserveerd. Het gerechtje is ontstaan rond 1930 en bedacht door de broers Pat en Harry Olivieri. Zij hadden een eigen hotdog stand in Philadelphia en op een dag bedachten ze een nieuwe variant met gesneden vlees. En zo was de cheesesteak geboren. Het werd zo’n succes dat er nieuwe restaurants werden geopend waaronder Pat’s King of steaks. Dit restaurant bestaat vandaag de dag nog steeds, en hier kun je de lekkerste Philly cheese steaks eten.
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 50 gram roomboter
  • 1 teentje knoflook
  • Mayonaise
  • 4 Turkse of Surinaamse puntjes (broodjes)
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 300 gram ribeye
  • 4 plakken raclette of een andere soort smeltkaas zoals provolone

Instructies
 

Vulling maken

  • Voordat je begint leg je de ribeye een half uur in de vriezer, zodat deze kan opstijven en makkelijker in dunne repen te snijden is.
    Snipper een ui. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de uien op een lage hittebron goudbruin. Snij intussen een groene paprika in blokjes en laat deze meebakken.
    Haal de ribeye uit de vriezer en snij deze in heel dunne plakken. Verhit in een andere koekenpan een scheut zonnebloemolie en bak het vlees 2 minuten aan een kant. Draai het vlees om en laat de andere kant bakken. Bestrooi het vlees met zout en peper.
    Doe het ui en paprikamengsel bij het vlees. Roer door elkaar en leg de plakken raclette op het mengsel (of andere smeltkaas. In Amerika gebruiken ze provolone). Laat de kaas smelten.

Broodjes toasten

  • Smelt 50 gram roomboter. Pers 1 teentje knoflook uit. Roer de knoflook door de gesmolten boter.
    Snij de broodjes open en besmeer ze met de knoflookboter. Verhit een koekenpan en toast de binnenkant van de broodjes in de hete koekenpan.

Serveren

  • Besmeer de broodjes met mayonaise. Haal met een spatel een deel vlees, groenten en kaas uit de pan en leg het op een broodje. Dichtklappen en smullen maar.
    Tip! Je kunt bij de ui en paprika een in ringen gesneden jalapeño peper meebakken, om het wat meer spicy te maken.

Video

Trefwoord Broodjes, Philadelphia, Ribeye, Steak

KokenKoken
KokenKoken

Spaanse Aardappeltortilla Snelklaar

Heerlijk om zo’n Spaanse aardappeltortilla te eten als ontbijt. Maar volgens authentiek Spaans recept is het wel een hoop werk. Niet als je mijn nieuwe recept volgt voor een snelle versie van deze heerlijke tortilla

Patatas Bravas en andere Tapas

De Papatas Bravas in dit recept zijn onderdeel van een complete zomerse tapasmaaltijd. Naast de lekkere aardappeltjes maak ik gemarineerde en gegrilde sardines, gegrilde puntpaprika’s met kaas en een watermeloensalade met feta en munt.

Sambal Goreng Boontjes

De meest bijzondere accommodaties voor Bali vind je hier:  Sambal Goreng Boontjes. Indonesische sperziebonen in pittige kokosmelksaus.   Sambal Goreng Boontjes Eén van de bekendste Indische gerechten: sambal goreng boontjes. In het Indonesisch heet het...

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd

Met dit recept deel ik mijn geheim voor een écht lekkere courgettesoep. De soep is kruidig, hartig en heeft, door toevoeging van kerrie, paprika en mosterd, net dat beetje extra, waardoor de soep bijzonder wordt.

Sperziebonen met Spekjes-Ui-Mosterdsaus

Haal de smaak van vroeger in huis met dit lekkere recept. De saus van spekreepjes, gebakken uien en mosterd smaakt zó lekker bij de malse sperziebonen. Én het is heel eenvoudig en budgetvriendelijk om te maken. Dus wat wil je nog meer? Lekker, snel en goedkoop.

Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.

Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.

Mexican Pulled Chicken

Een zachte taco of maistortilla gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado.

Indiase Vega Traybake met Tandoori Bloemkool

Traybakes zijn volledige maaltijden uit de oven. En in dit geval maak ik een volledige vega variant. Alle ingrediënten worden door elkaar gehusseld op een bakplaat en vervolgens in de oven geroosterd.

Chow Mein Noodles Hong Kong Style

Wat is het toch heerlijk om in Azië zo’n dampende geurige kom noedels te bestellen en te eten als lunch. Dit gerecht is zo’n typische Chinatown favoriet en kun je bij elk eetstallletje als streetfood vinden.

Spaanse tosti met chorizo

Een tosti wordt in Spanje over het algemeen niet gemaakt in een tosti ijzer, maar in een pan met een lekkere scheut olijfolie. De vulling verschilt ook nogal het wat we in de Nederlandse tosti stoppen.

Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.

Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.

Mexican Pulled Chicken

Een zachte taco of maistortilla gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado.

Chili Sin Carne met Arroz Rojo

Een heerlijk authentiek smakende Mexicaanse chili. In deze Chili Sin Carne zou ik normaal gesproken de structuur van het rul gebakken gehakt missen. Dat heb ik opgelost door krokant tofu gehakt te bakken.

Quarantaine-maaltijd | Mexicaanse aardappels en bonen

Corona betekent voor veel mensen dat ze noodgedwongen binnen moeten zitten, in quarantaine. Dat betekent voor het koken dat je moet koken met dingen uit je voorraadkast en vriezer.

Detroit Pan Pizza

Anders dan de traditionele pizza, wordt de Detroit Pan Pizza klaargemaakt in een cast iron pan. Oftewel: een gietijzeren pan.

Chili con carne from hell

Een authentieke Mexicaanse chili con carne, maar dan gemaakt met de heetste peper ter wereld: de Carolina reaper! Deze chili is niet voor watjes en zet je vuur en vlam, maar natuurlijk kun je in plaats van de Carolina reaper ook een Spaanse peper of een Jalapeño gebruiken.

Vega Tortilla Wrap

De TikTok Tortilla Wrap is enorm populair op dit moment op social media en is te leuk om niet eens zelf te proberen. Want met deze TikTok tortilla wrap hack maak je in no-time zelf een heerlijke wrap, even in de contactgrill en eet smakelijk! En mijn versie van deze wrap is super-budgetvriendelijk.

New York Cheesecake

Dé klassieker uit de States: New York cheesecake. De ideale cheesecake uit New York is tijdloos dankzij de eenvoud waaraan zij haar raffinement ontleend. De taart dient een licht gebronsd uiterlijk te hebben en de mooie fluweelachtige structuur van de buitenzijde moet naar de kern toe overgaan in een dikke, bijna vloeiende satijnachtige room.

Rhode Island Clam Cakes

Clam cakes, ook wel bekend als clam fritters zijn een populaire snack aan de Noord-Oost kust van Amerika. Rhode Island, Massachusetts en Maine. Je vind ze vaak bij zogenaamde ‘roadside stands’ en het is eigenlijk hét streetfood van deze streek. Een clam cake is een gefrituurd bolletje van bierbeslag gevuld met mosselen (of schelpenvlees).

Clam Chowder

Clam Chowder is een dikke soep met vis, schelpdieren en groenten. In de VS zijn er verschillende versies van Clam Chowder. In deze versie uit New England worden schaaldieren en zeevruchten gebruikt in combinatie met een romige soep. Eigenlijk is het een soort surf en turf gerecht; een gerecht met vis én vlees. In deze clam chowder wordt namelijk ook uitgebakken spek gebruikt.

KokenKoken

Maak zelf Philly Cheese Steak