Selecteer een pagina

De beste deals voor de Verenigde Staten vind je hier

 

Booking.com

Detroit Pan Pizza. Een knapperige dikke pizza uit een pan.

 

Cast-Iron-Pan-Pizza uit Detroit

Detroit-cast iron pan-pizza

Detroit Pan Pizza

Anders dan de traditionele pizza, wordt de Detroit Pan Pizza klaargemaakt in een cast iron pan. Oftewel: een gietijzeren pan. Deze pizza wordt dan ook wel de cast iron pan pizza genoemd. Het resultaat is een dikke luchtige pizza die heerlijk krokant aan de buitenkant is. Dit soort pizza's ken je waarschijnlijk wel van de Pizza Hut. De Detroit Pan Pizza is zeer makkelijk om te maken, er is namelijk veel minder vaardigheid voor nodig als bij een traditionele pizza. Eigenlijk lukt deze pizza altijd! Probeer het maar eens.
Keuken Amerikaans
Porties 2 personeen

Keukengerei

  • Gietijzeren pan

Ingrediënten
  

Ingrediënten voor 2 pizza's

    Deeg

    • 1 tl droge gist
    • 1 tl suiker
    • 2 koppen bloem
    • 1 tl zout
    • 1 el extra vergine olijfolie

    Saus

    • 1 blik tomatenblokjes
    • 2 el olijfolie
    • Verse basilicum
    • Zout en peper

    Pizza toppings

    • 200 gram mozzarella
    • 1 rode paprika
    • Champignonplakjes
    • Pepperoni

    Instructies
     

    Deeg maken voor de pizza

    • Doe een tl droge gist in een kom. Doe er een tl suiker bij en 2/3 kop warm water. Roer door elkaar en laat de kom even staan.
      Doe 2 koppen bloem in een mengkom. Voeg 1 tl zout en 2 el extra vergine olijfolie toe. Meng het met natte handen door elkaar. Giet de geactiveerde gist erbij en kneed het mengsel met je handen tot een deegbal. (Je kan dit ook in de keukenmachine met de kneedhaak doen). Haal de deegbal even uit de mengkom en vet de kom in met een klein scheutje olijfolie. Leg de deegbal weer terug in de kom, dek af met een schone theedoek en laat het deeg 1 uur op een warme plek rijzen.

    Saus maken voor de pizza

    • Giet een blik tomatenblokjes in de keukenmachine. (Je kunt ook een kom en een staafmixer gebruiken). Voeg 2 el olijfolie, zout en peper naar smaak en 2 handjes verse basilicum toe. Meng de ingrediënten tot een gladde saus.

    De pizza bereiden

    • Snij de gerezen deegbal doormidden. Vet een gietijzeren pan in met een scheutje olijfolie. (Je kunt ook een koekenpan gebruiken, maar deze moet wel in de oven kunnen staan). Leg een halve deegbal in de ingevette pan en druk deze met je handen plat op de bodem naar de randen toe. Zorg voor een kleine opstaande rand. Dek de pan af met een theedoek en laat het nog een half uur rijzen.
      Verwarm tegen het einde van rijstijd de oven voor op de hoogste stand. Een pizza heeft veel warmte nodig. Een traditionele pizzaoven is dan ook loeiheet.
      Doe een stuk mozzarella van 200 gram in de keukenmachine en snij deze in kleine stukjes. Je kunt de mozzarella ook met een koksmes in kleine stukjes hakken.
      Snij reepjes van een rode paprika.
      Verdeel de helft van de tomatensaus op de bodem van de pizza in de pan. Verdeel tevens de helft van de mozzarella erover. Leg er plakjes pepperoni op en verdeel er reepjes paprika en champignonplakjes over.
      Bak de pan pizza 15 tot 20 minuten op de hoogste stand in de oven.
      Dezelfde handelingen herhaal je nu voor de 2e pizza.

    Video

    Notities



    Booking.com

    Trefwoord Amerikaans, Gietijzeren pan, Pepperoni, Pizza

    Spaanse Aardappeltortilla Snelklaar

    Heerlijk om zo’n Spaanse aardappeltortilla te eten als ontbijt. Maar volgens authentiek Spaans recept is het wel een hoop werk. Niet als je mijn nieuwe recept volgt voor een snelle versie van deze heerlijke tortilla

    Patatas Bravas en andere Tapas

    De Papatas Bravas in dit recept zijn onderdeel van een complete zomerse tapasmaaltijd. Naast de lekkere aardappeltjes maak ik gemarineerde en gegrilde sardines, gegrilde puntpaprika’s met kaas en een watermeloensalade met feta en munt.

    Sambal Goreng Boontjes

    De meest bijzondere accommodaties voor Bali vind je hier:  Sambal Goreng Boontjes. Indonesische sperziebonen in pittige kokosmelksaus.   Sambal Goreng Boontjes Eén van de bekendste Indische gerechten: sambal goreng boontjes. In het Indonesisch heet het...

    Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd

    Met dit recept deel ik mijn geheim voor een écht lekkere courgettesoep. De soep is kruidig, hartig en heeft, door toevoeging van kerrie, paprika en mosterd, net dat beetje extra, waardoor de soep bijzonder wordt.

    Sperziebonen met Spekjes-Ui-Mosterdsaus

    Haal de smaak van vroeger in huis met dit lekkere recept. De saus van spekreepjes, gebakken uien en mosterd smaakt zó lekker bij de malse sperziebonen. Én het is heel eenvoudig en budgetvriendelijk om te maken. Dus wat wil je nog meer? Lekker, snel en goedkoop.

    Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.

    Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.

    Mexican Pulled Chicken

    Een zachte taco of maistortilla gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado.

    Indiase Vega Traybake met Tandoori Bloemkool

    Traybakes zijn volledige maaltijden uit de oven. En in dit geval maak ik een volledige vega variant. Alle ingrediënten worden door elkaar gehusseld op een bakplaat en vervolgens in de oven geroosterd.

    Chow Mein Noodles Hong Kong Style

    Wat is het toch heerlijk om in Azië zo’n dampende geurige kom noedels te bestellen en te eten als lunch. Dit gerecht is zo’n typische Chinatown favoriet en kun je bij elk eetstallletje als streetfood vinden.

    Spaanse tosti met chorizo

    Een tosti wordt in Spanje over het algemeen niet gemaakt in een tosti ijzer, maar in een pan met een lekkere scheut olijfolie. De vulling verschilt ook nogal het wat we in de Nederlandse tosti stoppen.

    Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.

    Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.

    Mexican Pulled Chicken

    Een zachte taco of maistortilla gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado.

    Chili Sin Carne met Arroz Rojo

    Een heerlijk authentiek smakende Mexicaanse chili. In deze Chili Sin Carne zou ik normaal gesproken de structuur van het rul gebakken gehakt missen. Dat heb ik opgelost door krokant tofu gehakt te bakken.

    Quarantaine-maaltijd | Mexicaanse aardappels en bonen

    Corona betekent voor veel mensen dat ze noodgedwongen binnen moeten zitten, in quarantaine. Dat betekent voor het koken dat je moet koken met dingen uit je voorraadkast en vriezer.

    Philly Cheese Steak

    De Philly Cheese steak. Een lekkere dikke ribeye steak gegrild, gesneden en gemengd met ui en paprika, met veel gesmolten kaas op een zacht broodje geserveerd. Het gerechtje is ontstaan rond 1930 en bedacht door de broers Pat en Harry Olivieri. Zij hadden een eigen hotdog stand in Philadelphia en op een dag bedachten ze een nieuwe variant met gesneden vlees.

    Chili con carne from hell

    Een authentieke Mexicaanse chili con carne, maar dan gemaakt met de heetste peper ter wereld: de Carolina reaper! Deze chili is niet voor watjes en zet je vuur en vlam, maar natuurlijk kun je in plaats van de Carolina reaper ook een Spaanse peper of een Jalapeño gebruiken.

    Vega Tortilla Wrap

    De TikTok Tortilla Wrap is enorm populair op dit moment op social media en is te leuk om niet eens zelf te proberen. Want met deze TikTok tortilla wrap hack maak je in no-time zelf een heerlijke wrap, even in de contactgrill en eet smakelijk! En mijn versie van deze wrap is super-budgetvriendelijk.

    New York Cheesecake

    Dé klassieker uit de States: New York cheesecake. De ideale cheesecake uit New York is tijdloos dankzij de eenvoud waaraan zij haar raffinement ontleend. De taart dient een licht gebronsd uiterlijk te hebben en de mooie fluweelachtige structuur van de buitenzijde moet naar de kern toe overgaan in een dikke, bijna vloeiende satijnachtige room.

    Rhode Island Clam Cakes

    Clam cakes, ook wel bekend als clam fritters zijn een populaire snack aan de Noord-Oost kust van Amerika. Rhode Island, Massachusetts en Maine. Je vind ze vaak bij zogenaamde ‘roadside stands’ en het is eigenlijk hét streetfood van deze streek. Een clam cake is een gefrituurd bolletje van bierbeslag gevuld met mosselen (of schelpenvlees).

    Clam Chowder

    Clam Chowder is een dikke soep met vis, schelpdieren en groenten. In de VS zijn er verschillende versies van Clam Chowder. In deze versie uit New England worden schaaldieren en zeevruchten gebruikt in combinatie met een romige soep. Eigenlijk is het een soort surf en turf gerecht; een gerecht met vis én vlees. In deze clam chowder wordt namelijk ook uitgebakken spek gebruikt.

    KokenKoken

    Detroit Pan Pizza