Selecteer een pagina

De beste deals voor de Verenigde Staten vind je hier

 

Booking.com

Detroit Pan Pizza. Een knapperige dikke pizza uit een pan.

 

Cast-Iron-Pan-Pizza uit Detroit

Detroit-cast iron pan-pizza

Detroit Pan Pizza

Anders dan de traditionele pizza, wordt de Detroit Pan Pizza klaargemaakt in een cast iron pan. Oftewel: een gietijzeren pan. Deze pizza wordt dan ook wel de cast iron pan pizza genoemd. Het resultaat is een dikke luchtige pizza die heerlijk krokant aan de buitenkant is. Dit soort pizza's ken je waarschijnlijk wel van de Pizza Hut. De Detroit Pan Pizza is zeer makkelijk om te maken, er is namelijk veel minder vaardigheid voor nodig als bij een traditionele pizza. Eigenlijk lukt deze pizza altijd! Probeer het maar eens.
Naar recept gaan Naar recept gaan
Keuken Amerikaans
Porties 2 personeen

Keukengerei

  • Gietijzeren pan

Ingrediënten
  

Ingrediënten voor 2 pizza's

    Deeg

    • 1 tl droge gist
    • 1 tl suiker
    • 2 koppen bloem
    • 1 tl zout
    • 1 el extra vergine olijfolie

    Saus

    • 1 blik tomatenblokjes
    • 2 el olijfolie
    • Verse basilicum
    • Zout en peper

    Pizza toppings

    • 200 gram mozzarella
    • 1 rode paprika
    • Champignonplakjes
    • Pepperoni

    Instructies
     

    Deeg maken voor de pizza

    • Doe een tl droge gist in een kom. Doe er een tl suiker bij en 2/3 kop warm water. Roer door elkaar en laat de kom even staan.
      Doe 2 koppen bloem in een mengkom. Voeg 1 tl zout en 2 el extra vergine olijfolie toe. Meng het met natte handen door elkaar. Giet de geactiveerde gist erbij en kneed het mengsel met je handen tot een deegbal. (Je kan dit ook in de keukenmachine met de kneedhaak doen). Haal de deegbal even uit de mengkom en vet de kom in met een klein scheutje olijfolie. Leg de deegbal weer terug in de kom, dek af met een schone theedoek en laat het deeg 1 uur op een warme plek rijzen.

    Saus maken voor de pizza

    • Giet een blik tomatenblokjes in de keukenmachine. (Je kunt ook een kom en een staafmixer gebruiken). Voeg 2 el olijfolie, zout en peper naar smaak en 2 handjes verse basilicum toe. Meng de ingrediënten tot een gladde saus.

    De pizza bereiden

    • Snij de gerezen deegbal doormidden. Vet een gietijzeren pan in met een scheutje olijfolie. (Je kunt ook een koekenpan gebruiken, maar deze moet wel in de oven kunnen staan). Leg een halve deegbal in de ingevette pan en druk deze met je handen plat op de bodem naar de randen toe. Zorg voor een kleine opstaande rand. Dek de pan af met een theedoek en laat het nog een half uur rijzen.
      Verwarm tegen het einde van rijstijd de oven voor op de hoogste stand. Een pizza heeft veel warmte nodig. Een traditionele pizzaoven is dan ook loeiheet.
      Doe een stuk mozzarella van 200 gram in de keukenmachine en snij deze in kleine stukjes. Je kunt de mozzarella ook met een koksmes in kleine stukjes hakken.
      Snij reepjes van een rode paprika.
      Verdeel de helft van de tomatensaus op de bodem van de pizza in de pan. Verdeel tevens de helft van de mozzarella erover. Leg er plakjes pepperoni op en verdeel er reepjes paprika en champignonplakjes over.
      Bak de pan pizza 15 tot 20 minuten op de hoogste stand in de oven.
      Dezelfde handelingen herhaal je nu voor de 2e pizza.

    Video

    Notities



    Booking.com

    Trefwoord Amerikaans, Gietijzeren pan, Pepperoni, Pizza

    Reerugfilet. Het meest exclusieve stukje vlees van moeder natuur.

    De reerugfilet is misschien wel het meest exclusieve stukje vlees wat de natuur te bieden heeft, dit mooi stukje vlees met zijn fijne lange vezel is botermals en heeft een zeer delicate smaak. Een heerlijk mals stukje vlees wat een feest is op je bord door de fijne structuur en smaak!

    Indiase zuurkoolschotel met kerriegehakt

    Een fusion van de Nederlandse- en de Indiase keuken deze ovenschotel. Oer Hollandse ingrediënten zoals aardappels en zuurkool worden gecombineerd met tropische verwarmende ingrediënten zoals kerrie, chili, currypasta en ananas. Als dat geen lekker gerecht opleverd!

    Oosterse boerenkoolstamppot met kip ketjap

    Probeer eens te variëren met een boerenkoolstamppot, zoals deze Oosterse stamppot. Aardappels en boerenkool worden gestoofd in bouillon met ui, knoflook en kurkuma. En de pulled chicken die erbovenop geschept wordt is lekker gemaakt met zoete en zoute ketjap, 5-spice-powder en sambal.

    Hollandse hutspot met een Spaanse twist

    Hutspot of gewoonweg peen-en-uien-prak ken je inmiddels wel. Op zich lekker, maar niet veel bijzonders. Dat is wat anders dan deze hutspot met een Spaanse twist!

    Oliebollen wentelteefjes

    Het is het zonde om de overgebleven oliebollen van zomaar weg te doen. Toch zijn die bolletjes de volgende dag niet zo lekker meer. En daar heb ik de perfecte oplossing voor .. maak wentelteefjes van je oude oliebollen! In een paar minuten gemaakt en heel erg lekker.

    Gevulde varkensrollade

    Met kerst wil je graag iets lekkers en bijzonders op tafel zetten. Maar in deze tijd van inflatie en koopkrachtvermindering wil je ook niet teveel kwijt zijn. Maak een gevulde rollade! Voor dit recept gebruik ik een stuk varkensprocureur die gevuld wordt met sjalotjes, kastanjechampignons, walnoten, rozemarijn en salie.

    Indonesische Rendang van Ganzenbout

    Rendang is het ultieme Indische slowfood. Meestal wordt er rundvlees gebruikt wat langzaam wordt gegaard in een mengsel van kokosmelk en smaakmakers zoals citroengras, limoenblaadjes, knoflook, kurkuma, gember en chilipepers. Extra bijzonder is het om voor deze rendang eens ander vlees te gebruiken zoals ganzenbout.

    Zelf marsepein maken

    Alles wat je zelf maakt, is lekkerder dan een product uit de winkel. En dat geldt ook voor marsepein. Dat komt omdat gekochte marsepein in verhouding veel meer suiker dan amandelen bevat en worden er bij de goedkopere marsepein de amandelen vaak voor een deel vervangen door witte bonen. Genoeg redenen dus om het zelf te doen!

    Ganzenborstfilet van wilde gans

    Ganzenborstfilet staat zo op tafel. Het heeft, net als een biefstuk, een korte bereidingswijze nodig. En dan serveer je echt iets bijzonders. Het vlees is fijndradig en stevig, echt vlees met een bite.

    Surinaamse sambal

    Deze zelfgemaakte Surinaamse sambal is zo’n lekkere smaakmaker. De madame jeanette of lemon drop pepers geven een lekkere tropische fruitige touch aan de sambal en natuurlijk een flinke pittige kick.

    Mexicaanse pompoenchili

    Pompoen is echt zo’n lekkere najaarsgroente en een favoriet bij ons thuis. En dan met name deze heerlijke Mexicaanse pompoenchili, gekruid met gerookt paprikapoeder, oregano en komijn en boordevol gezonde groenten en peulvriuchten zoals pompoen, rode peper, zwarte bonen en tomaat.

    Salbutes met Pulled Chicken. Streetfood uit Yucatan.

    Typisch streetfood uit Yucatan zijn deze salbutes. Huisgemaakte maistortillas worden heerlijk krokant gebakken en getopt met ingrediënten die nogal uiteenlopen en wat er op dat moment in huis is.

    Mexican Pulled Chicken

    Een zachte taco of maistortilla gevuld met Mexicaans Pulled Chicken. Deze heerlijke malse en spicy kipstukjes smaken zo goed! De taco wordt gevuld met deze kip samen met een keur aan groenten en rauwkost zoals sla, tomaat, gemarineerde rode ui, refried beans en avocado.

    Chili Sin Carne met Arroz Rojo

    Een heerlijk authentiek smakende Mexicaanse chili. In deze Chili Sin Carne zou ik normaal gesproken de structuur van het rul gebakken gehakt missen. Dat heb ik opgelost door krokant tofu gehakt te bakken.

    Quarantaine-maaltijd | Mexicaanse aardappels en bonen

    Corona betekent voor veel mensen dat ze noodgedwongen binnen moeten zitten, in quarantaine. Dat betekent voor het koken dat je moet koken met dingen uit je voorraadkast en vriezer.

    Chili con carne from hell

    Een authentieke Mexicaanse chili con carne, maar dan gemaakt met de heetste peper ter wereld: de Carolina reaper! Deze chili is niet voor watjes en zet je vuur en vlam, maar natuurlijk kun je in plaats van de Carolina reaper ook een Spaanse peper of een Jalapeño gebruiken.

    Vega Tortilla Wrap

    De TikTok Tortilla Wrap is enorm populair op dit moment op social media en is te leuk om niet eens zelf te proberen. Want met deze TikTok tortilla wrap hack maak je in no-time zelf een heerlijke wrap, even in de contactgrill en eet smakelijk! En mijn versie van deze wrap is super-budgetvriendelijk.

    Ontbijttaco’s uit Californië

    Ontbijttaco's uit Californië

    Vegetarische Quesadillas van de BBQ

    Op een warme dag heb ik meestal geen zin om in de keuken te staan. Vandaar deze keer een zomerse video met een superlekkere vegetarische quesadilla van de barbeque, gemarineerde aubergine met rozemarijn en gegrilde ananas. Snel klaar, je hoeft er niet de keuken voor in en perfect voor een dagje zonder vlees.

    Mexicaanse Taco Bowl

    Mexicaanse Taco Bowl Ingrediënten (4 pers.) Tortilla wraps 500 gr. rundergehakt 1 ui Knoflook 2 rode pepers 1 groene paprika Ijsbergsla Cherrytomaatjes Koriander 1 avocado Komijnzaad Paprikapoeder Chilipoeder Kaneel 1 blikje tomatenpuree Runderbouillon 1 blik...

    KokenKoken

    Detroit Pan Pizza