Dag 10 – Een dagje in Surabaya en ’s middags naar Semarang

Hotel Majahapit Surabaya

Vandaag hebben we er een lekkere luie dag van gemaakt. Nadat we een beetje uitgeslapen hadden hebben zeer uitgebreid ontbeten bij het heerlijke ontbijtbuffet in het Majahapit hotel. We zijn geloof ik wel een uur bezig geweest met ontbijten en hebben genoten van al die verschillende broodjes, hapjes en taartjes in Europese, Indonesische en Japanse stijl.

Bijzonder ontbijt Hotel Majapahit

Bijzonder ontbijt Hotel Majapahit

Hugo heeft ergens in het karakteristieke Majahapit Hotel zitten tekenen hebben. Dat doet ie graag. Dan gaat ie ergens op een mooie plek zitten met z’n tekenblok en gaat de omgeving tekenen. Willeke en ik hebben bij het zwembad in de zon gelegen en af en toe een frisse duik genomen. Dat was ook wel welkom want de temperatuur in Surabaya is een stuk hoger dan we tot nu toe gewend zijn in Indonesië.

Heerlijk zwembad in het koloniale Majahapit Hotel

Heerlijk zwembad in het koloniale Majahapit Hotel

Surabaya Submarine Monument 

Na de middag zijn we naar het submarine monument in Surabaya gelopen. Hier ligt een Japanse duikboot uit de 2e Wereldoorlog die je kunt bezichtigen. Vooral Hugo vind dit zeer interessant hoe dit er allemaal van binnen uitziet, de smalle ruimtes voor de bemanning, de plaats waar er torpedo’s werden afgeschoten en waar men met de periscoop naar boven kon kijken.

Surabaya Submarine Monument

Surabaya Submarine Monument, een japanse duikboot uit WOII

De trein naar Semarang

Later op de dag stond de taxichauffeur klaar om ons naar het treinstation in Surabaya te brengen. We zijn net de taxi naar station Gubeng in Surabaya gereden, ingecheckt, een doos donuts gekocht bij Dunkin Donuts en op dit moment zitten we weer in een comfortabele treincoupé, op weg naar Semarang.

We hebben in de trein ons avondeten genuttigd: Nasi Ayam. Deze maaltijden die rond worden gebracht door een stewardess met een karretje worden voornamelijk gekocht wordt door Indonesiërs en zijn niet aangepast voor toeristen. Het is zo ontzettend pittig dat het bijna niet te doen is. Toch zijn we flink geweest en hebben ons bakje leeggegeten. Hier hebben we morgen op het toilet ook nog plezier van, haha. Selamat makan! ?

Tegen de avond kwamen aan op Stasiun Tawang in Semarang. We zijn met een taxi direct naar hotel Grand Edge Hotel Semarang gereden waar we 1 nacht slapen. Morgenochtend gaan we gelijk door met de ferry naar Karimunjawa, een mooi tropisch eiland ten noorden van Java. Het chique en moderne Grand Edge Hotel Semarang in Semarang heeft een dakterras met een overloopzwembad en een prachtig uitzicht over Semarang. We hebben daar tot ver na zonsondergang zitten chillen.

Infinity Pool van Grand Edge Hotel in Semarang

The Infinity Pool van Grand Edge Hotel in Semarang

[ngg src=”galleries” ids=”11″ display=”basic_thumbnail”]

De route van deze dag

Ben je ook op zoek naar een bijzondere overnachting op Java?
Profiteer hier van hoge kortingen op je hotelovernachtingen!Booking.com