Dag 11 – Met de ferry naar Karimunjawa

Op tijd ons bed uit want de fast ferry naar Karimunjawa zou al om 9.00 verrekken. Eerst hebben genoten van het voortreffelijke ontbijtbuffet in Grand Edge Hotel Semarang. Dit was echt weer te gek met al die diverse hapjes die je kon nuttigen zittend in een loungekussen met een fantastisch uitzicht over Semarang.

Semarang

Relaxt ontbijten in Grand Edge Hotel Semarang

De fast ferry naar Karimunjawa

Vanuit Semarang kun je alleen op dinsdag en vrijdag om 9.00 uur met een fast ferry naar Karimunjawa. En van Karimunjawa naar Semarang terug op donderdag en zondag. Als je op andere dagen wilt varen kun je beter vertrekken van Jepara. Daar gaat elke dag van de week wel een ferry naar Karimunjawa, slow- of fast ferry.

De fast ferry is veruit de meest professionele en snelste van alle veerboten naar Karimunjawa. Zittend in een comfortabele stoel met airconditioning hadden we een prettige overtocht en waren we in twee uurtjes op het eiland.

Fast ferry Karimunjawa

Met de fast ferry varen we naar Karimunjawa

Vanaf de haventerminal hebben we een taxi genomen voor een kort ritje naar Breve Azurine Lagoon Resort waar ik voor 2 nachten een kamer had geboekt. Dit resort is prachtig gelegen aan de oostkust van het eiland, heeft een eigen strand en bungalows met uitzicht over de zee. 

Het resort op Karimunjawa ligt direct aan een koraalrif

Het resort op Karimunjawa ligt direct aan een koraalrif

De rest van de dag hebben we dan ook niet veel meer gedaan dan met een drankje zitten op het terras van de bungalow uitkijkend over zee, tot de zon zich liet zakken achter de horizon. 

Een mooi uitzicht op zee vanaf ons terras

Een mooi uitzicht op zee vanaf ons terras

Lobster RendangFoodtip

’s Avonds zijn we een hapje gaan eten in de Cumi Cumi Bar bij het Breve Azurine Lagoon Resort. Dit is waarschijnlijk het beste restaurant van het eiland. Willeke en ik hebben hier een voortreffelijk gerecht met kreeft gegeten: Lobster Rendang. Hoe je dit recept maakt lees je hier.

[ngg src=”galleries” ids=”24″ display=”basic_thumbnail”]

Ben je ook op zoek naar een verrassende tropische accommodatie?
Profiteer hier van hoge kortingen op je hotelovernachtingen!Booking.com