Selecteer een pagina

Dag 12 – Een tropisch dagje op Karimunjawa

Het Breve Azurine Lagoon Resort op Karimanjawa heeft een restaurant wat uitkijkt over de baai en de javazee. We zijn hier de ochtend begonnen met een lekker ontbijtje in de buitenlucht.

Ontbijten met uitzicht op zee op, Karimanjawa

Ontbijten met uitzicht op zee

De Karimunjawa Archipel

De Karimunjawa Archipel is een van Indonesië’s best bewaarde geheimen. De eilandengroep bestaat uit 27 eilanden, omringd door koraal. De witte zandstranden zijn prachtig, om te zwemmen en te snorkelen is het geweldig en het tempo van het leven is zoals het hoort op een tropisch eiland. Tempo Doeloe.

De eilanden worden vooral bezocht door vakantie-vierende Indonesiers, met name uit Java en minder door buitenlandse westerse toeristen. Hierdoor betreed je dus de minder platgetreden paden en is het een prima alternatief voor de meer toeristische Gili Islands bij Lombok. Dat is niet omdat het minder mooi is, sterker nog. Veel reizigers die hier en op de Gili’s zijn geweest vinden Karimunjawa een stuk mooier, relaxter en minder toeristisch.

Karimunjawa is het belangrijkste eiland met een heuvelachtig binnenland, indrukwekkende mangroves, mooie stranden en het enige ‘dorp’ van de archipel; Karimunjawa. Het is ook het eiland met de meeste faciliteiten. 

Koraafrif voor Breve Azurine Lagoon Resort

Koraafrif voor Breve Azurine Lagoon Resort

Snorkelen

We hadden al snel in de gaten dat je naast relaxen aan het strand en kokosnoten leegdrinken hier heel goed duiken en snorkelen. Bij het Breve Azurine Lagoon Resort konden we vanaf het strand direct naar het koraafrif zwemmen. Het water is ontzettend helder en omdat er veel koraal ligt zie je prachtige dingen onder water; schildpadden, zeesterren, clownvisjes en barracuda’s. Wij zagen vanaf de steiger bij het resort zelfs kleine rifhaaien zwemmen.

Rifhaaien bij de steiger van Breve Azurine Lagoon Resort

Rifhaaien bij de steiger van Breve Azurine Lagoon Resort

Pantai Legon Lele

Een van de mooiste stranden van het eiland met prachtige uitzichten is Pantai Legon Lele, waar in de middag naartoe gewandeld zijn. Dit strand ligt iets ten noorden van Breve Azurine Lagoon Resort, de eerste baai die je tegenkomt. Rondom het witte zandstrand staan palmbomen. Net als op Koh Tao heb je hier ook palmbomen die zo ver over het strand hangen dat ze bijna in zee vallen.

De mooie baai van Pantai Legon Lele

De mooie baai van Pantai Legon Lele

White Beach

Tijdens de wandeling kom je langs White Beach, een oogverblindend wit en breed strand. Zeker als het zonnig is heb je hier een zonnebril nodig. Wij hebben even wat gedronken bij de strandbar; Anda Beach Bar, waar je aan het strand met een drankje in je hand lekker in een hangmat kan chillen.

Chillen in een hangmat op White Beach

Chillen in een hangmat op White Beach

[ngg src=”galleries” ids=”25″ display=”basic_thumbnail”]

Route van vandaag

 

Ben je ook op zoek naar een verrassende tropische accommodatie?
Profiteer hier van hoge kortingen op je hotelovernachtingen!Booking.com