Dag 13 – Met de trein naar Yogyakarta

In de ochtend hebben we de ferry weer terug genomen naar Semarang. De zee was rustig en de tocht ging heel voorspoedig zodat we in 2 uurtjes op de kade stonden.

Pagoda Avalokitesvara

In Semarang hadden we nog even wat tijd voordat we ’s middags met de trein naar Yokyakarta zouden rijden. We zijn naar Pagoda Avalokitesvara gegaan, een interessante plaats om te bezoeken. Er zijn hier twee gebouwen, de gebedsruimte en de kleine pagode. De architectuur en de kleuren van de pagode zijn prachtig. De toegang is helemaal gratis, en hoewel je bezoek niet lang zal duren, is de serene sfeer de moeite waard om te ontsnappen aan de drukke stad.

Beautiful blue sky above Avalokitesvara pagoda

Rustpuntje in Semarang: de Pagoda Avalokitesvara

Semarang Marketplace

Vervolgens zijn we naar Semarang marketplace gegaan. Het is altijd leuk om op een buitenlandse bestemming een authentieke markten verkennen. The Semarang Marketplace is een fascinerende markt om te bezoeken. Het is de beste manier om over een buitenlandse cultuur te leren kennen, om te zien wat ze eten en om erachter te komen welke producten belangrijk voor hen zijn.

Semarang Marketplace

Semarang Marketplace

Trein naar Yokyakarta

In de middag hebben we vanaf station Tawang de trein genomen naar Yokyakarta. Tijdens het treinreizen in Indonesië kun je kiezen uit drie treinklassen. Eksekutif is de meest comfortabele optie met air conditioning maar je moet deze wel van te voren reserveren. De Bisnis klasse heeft geen air conditioning maar je kunt hier wel een zitplek reserveren om verzekerd te zijn van een stoel. De Ekonomi klasse is voor de echte budget reiziger maar neemt zo ook de nodige ongemakken mee. Houdt rekening met overvolle en hete treinen waar je niet verzekerd bent van een zitplek.

Wij houden echter wel van een stukje comfort en betaalden graag een paar euro meer een comfortabele zitplek en een stukje veiligheid. Het prijsverschil is zo klein tussen de verschillende klassen dat ik altijd zou aanraden om de Eksekutif te reserveren. Helaas kent Indonesië geen, bij de backpacker geliefde, sleeper trains maar er zijn wel treinen die je tijdens de nachturen naar je bestemming brengen.

Met de trein naar Yokyakarta

Met de trein naar Yokyakarta

Ook Indonesië is met z’n tijd meegegaan en je kunt nu online je treinkaartje kopen. Scheelt veel tijd, plus je kunt het overal regelen. Wel zo makkelijk dus. Je kunt hiervoor terecht bij het betrouwbare en Engelstalige tiket.com. Ik raad zeker aan om hier gebruik van te maken.

Prime Plaza Hotel Yokyakarta

Na aankomst op station Yokyakarta hebben we een taxi genomen naar het Prime Plaza Hotel wat net buiten het centrum van Yokyakarta ligt, in de studentenwijk. Een mooi luxe hotel waarvandaan je het centrum makkelijk kan bereiken maar ook beknde tempels als de Prambanan.

Prime Plaza Yokyakarta

Prime Plaza Yokyakarta

[ngg src=”galleries” ids=”26″ display=”basic_thumbnail”]

De route van deze dag

Ben je ook op zoek naar een bijzondere accommodatie?
Profiteer hier van hoge kortingen op je hotelovernachtingen!Booking.com