Dag 4 – Een dag in Ubud

Monkey Forest

Na een ontbijtje in Kampung Ubud Hotel & Spa zijn we vanmorgen naar the Monkey Forest gelopen. Dat ligt op 5 minuten lopen van het hotel. Het Monkey Forest in Ubud omvat een beschermd natuurgebied, dat voornamelijk bestaat uit een dicht bos. Dit heuvelachtig oerwoud heeft een mysterieus en sprookjesachtig voorkomen, en veel bomen hebben een heilige status. Van die bomen is de Pule Bandak de belangrijkste: van deze boom worden steeds kleine stukjes hout gebruikt voor het maken van ceremoniële maskers. Het tropische bos wordt bevolkt wordt door honderden brutale apen. We hebben hier lekker gewandeld. Hugo kreeg op een gegeven moment een aap z’n schouder.

Apen in the Monkey Forest

Brutale apen in the Monkey Forest

Na terugkomst in het hotel hebben we even gezwommen in Kampung Ubud Hotel & Spa en Noodle soep gegeten. Een simpele maar voedzame lunch.

Ubud Palace en Ubud Market

In de middag zijn we het centrum van Ubud ingelopen. Ubud is een behoorlijk drukke en chaotische stad met veel toeterende scooters en auto’s. Het trottoir ligt overal half open, dus het is uitkijken waar je loopt. We hebben het Ubud Palace bezocht, het paleis waar de koninklijke familie woont. Het ligt in het hart van de stad en is voor een groot deel toegankelijk voor publiek. Het complex bestaat uit verschillende indrukwekkende en typisch Balinese gebouwen, met verscholen hoekjes en traditionele versieringen.

Bij de ingang van Ubud Palace

Bij de ingang van Ubud Palace

Hierna hebben we wat rondgewandeld over de bekende Ubud Market waar letterlijk honderden souvenirkraampjes, fruitverkopers en etenstalletjes op rij staan. Tussendoor konden we bijkomen op een dakterras met een fruitshake, saté, uienringen en springrolls op een dakterras.

Ubud Market

Op Ubud Market is van alles te koop

Later op de dag hebben Willeke en ik een ontspannen Balinese massage genomen aan de overkant van de straat. Dat is erg goed en kost ook niet veel. Voor anderhalf uur lomi lomi massage betaal je omgerekend € 9,-

Foodtip

Op elke straathoek in Indonesië staat wel een eetkraampje met Noodle soep. Het een simpele en voedzame maaltijd die bovendien zeer snel klaar te maken is. Je kunt er eindeloos mee variëren, is arm aan calorieën en geeft je toch een vol gevoel. De ideale lunch en streetfood wat mij betreft. Kijk hier hoe je deze soep supersnel klaarmaakt.

[ngg src=”galleries” ids=”1″ display=”basic_thumbnail”]

Ook slapen in het centrum van Ubud? Profiteer hier van hoge kortingen op je hotelovernachtingen!


Booking.com