Selecteer een pagina

Dag 5 – Fietsen door de rijstvelden bij Tegalalang

Vanmorgen werden we in ons bed gewekt door hevige trillingen. Het leek een beetje of we op een boot lagen met zwaar weer. Er bleek een aardbeving geweest te zijn op Lombok. Geen goed nieuws want we hebben plannen om over een week naar toe te gaan dus hoop dat het dan weer rustig is.
 
We werden vroeger opgehaald voor een trip door de rijstvelden dan gepland voor een trip door de rijstvelden. We waren nog niet helemaal klaar, maar na een snel ontbijt, wat we op ons terras voor de bungalow geserveerd kregen, zijn we op weg gegaan.
 

Tegallalang

De bekendste rijstterrassen zijn die van Tegallalang. Deze zie je vaak ook op foto’s terug. Deze rijstterrassen worden geschaard onder de mooiste terrassenlandschappen in Zuidoost-Azië. De rijstvelden liggen op een paar minuten rijden ten noorden van Ubud in het koele hoogland van Tegallalang.
 
Telang Galang rijstterrassen op Bali

De rijstterrassen van Tegallalang

 

Koffieplantage

Na een kort ritje zijn we gestopt bij een koffieplantage. Hier konden we allerlei soorten koffie proberen en ook de befaamde Luwak koffie. Deze wordt gemaakt van de poep van Luwaks. Een soort wasberen. Klinkt heel vies, maar het was echt wel een lekkere koffie.
 
Koffie proeven bij een koffieplantage op Bali

Luwak koffie proeven bij een koffieplantage op Bali

 

Met Mountainbikes door de rijstvelden

Bij aankomst op de top van de berg kregen we wederom een ontbijt in een restaurant voorgeschoteld. Dit keer met een wel heel mooi uitzicht op de vulkaan. Bij dit restaurant stond een gids klaar met de mountain bikes waarmee we bergafwaarts door de rijstvelden zouden rijden.
 
We hebben een prachtige tocht gehad, met onze mountainbike zoevend langs de rijstplantages, door dorpjes heen en een kijkje in een authentiek Balinees dorp.
 
Fietsen door de rijstvelden bij Telanggalang

Fietsen door de rijstvelden bij Telanggalang

 
Aan het einde van de trip stond er een lekkere lunch voor ons klaar met bami goreng, tonijn saté, gado gado en fruit. Lekker hoor. Tijdens de lunch deden Balinese danseresjes een dans voor ons. We zijn met de chauffeur nog even gestopt bij de hoge rijstterrassen van Tegallang. Prachtig om te zien, alleen was dit gedeelte wel heel erg druk en toeristisch.
 
In het hoogseizoen kan het heel erg druk worden.  Je doet er verstandig aan om de rijstterrassen ’s morgens vroeg te bezoeken, dan zijn de bussen die de grote stroom toeristen aanvoeren er nog niet. Neem ook de tijd om deze rijstterrassen te ontdekken. Zo kun je door de terrassen heen lopen en wat drinken in restaurantjes met een mooi uitzicht!

[ngg src=”galleries” ids=”5″ display=”basic_thumbnail”]

Wil je ook een overnachting in de buurt van Tegalalang? Profiteer hier van hoge kortingen op je hotelovernachtingen!


Booking.com