Dag 6 – Van Ubud (via een hoop leuke tussenstops) naar Lovina Beach

Vanmorgen werden we opgehaald voor ons hotel in Ubud door de chauffeur. We hadden vandaag een reisdag naar Lovina Beach in het noorden van Bali. De trip zat vol met leuke stops en hoogtepunten.

Goa Gaja, de olifant tempel

De eerste stop was al heel snel in Ubud zelf bij Goa Gaja, de olifant tempel. Goa Gajah zoals die vandaag de dag te bezoeken is dateert uit de 11e eeuw. Het is gebouwd als een spirituele plek waar mensen naar toe konden om te mediteren. Bij binnenkomst in Goa Gajah kom je terecht in een grote ‘Wantilan’. (welkomstruimte) en een bassin waar je je kunt wassen met heilig water. Ook vind je hier veel oude stenen beelden die verschillende figuren uitbeelden. Een groot deel van deze beelden is gerestaureerd naar de vroegere glorie. De grot van Goa Gajah zelf is niet heel diep. In de grot staan 3 stenen beelden van goden die gewikkeld zijn in rode doeken, gele doeken en zwarte doeken. De grot zelf is aan het plafond en de muren zwart van de roet die veroorzaakt is door het vele branden van wierook.

De ingang van Goa Gaja, de olifant tempel

De ingang van Goa Gaja, de olifant tempel

Jatiluwih Rice terraces

Vervolgens zijn we doorgereden naar de Jatiluwih Rice terraces. Hier zijn werkelijk prachtige rijstterrassen te zien. Eigenlijk veel mooier dan de toeristische van gisteren. In combinatie met de bergen en bossen die op de achtergrond liggen maken de rijstvelden bij Jatiluwih één van de mooiste in heel Azië.  Zelfs de route naar Jatiluwih is al mooi aangezien het je langs spectaculaire uitzichten, koffie- en cacaoplantages, kokosnootpalmen en bananen- en mangobomen brengt. In Jatiluwih kan je schitterende panorama foto’s nemen van de omgeving. We hebben hier een simpele lunch gegeten van nasi met varkensvlees met uitzicht over de rijstvelden. 

Jatiluwih Rice terraces

Prachtige gevormde rijstterrassen bij de Jatiluwih Rice terraces

Pura Ulun Danu Bratan

De volgende stop was bij de bekende Pura Ulun Danu Bratan aan het Bratan meer. Misschien heb je deze tempel al eens gezien zonder dat je er ooit bent geweest. Deze indrukwekkende tempel staat namelijk afgebeeld op het 50.000 IDR biljet. Het is een belangrijke hindoe-boeddhistische tempel opgericht in de 17e eeuw. Het is gewijd aan de god Dewi Danu, de godin van de wateren, en is gebouwd op kleine eilanden. Er worden regelmatig ceremonies gehouden om de goden gunstig te stemmen zodat de boeren op Bali genoeg water hebben om hun gewassen te verbouwen. Wij hadden misschien een beetje te hoge verwachtingen van deze tempel want we vonden ‘m eigenlijk een beetje tegenvallen, een beetje klein. Maar wel het is zeker de moeite waard om hier een stop te maken!

Pura Ulun Danu Bratan

Pura Ulun Danu Bratan, de meest gefotografeerde tempel van Bali

Fiji watervallen

Tijdens onze laatste stop hebben we een wandeling gemaakt naar de prachtige Fiji watervallen. Dit was echt het hoogtepunt van de dag. Zo mooi tropisch en overweldigend dit eruit ziet is bijna niet te beschrijven. Allereerst werden we met scooters naar een punt gebracht waar we naar beneden konden wandelen. We hebben lekker wat kunnen zwemmen onderaan bij de watervallen.

Fiji watervallen Bali

Fiji watervallen. Een letterlijk hoogtepunt van de dag.

Lovina Beach

Alles bij elkaar had de hele autotocht van vandaag langer geduurd dan gepland en kwamen we pas laat aan bij de leuke bungalow waar we vanavond slapen in Lovina Beach. Het is jammer dat we hier alleen maar zijn voor 1 overnachting want het ziet er erg leuk uit allemaal. We slapen in een bungalow in een tropische tuin, bijna direct aan zee.

[ngg src=”galleries” ids=”7″ display=”basic_thumbnail”]

De route van deze dag

Wil je ook een overnachting pal aan het strand van Lovina Beach? Profiteer hier van hoge kortingen op je hotelovernachtingen!


Booking.com