Dag 7 – Van Lovina Beach op Bali naar Banyuwangi op Java

Vanmorgen zijn we op tijd ons bed uitgegaan zodat we een beetje tijd in Lovina Beach Hotel konden spenderen. Een heerlijk hotel met leuke bungalows direct aan zee. Deze accommodatie heeft wat mij betreft onterecht maar één ster. We zijn direct uit ons bed de zee in gelopen voor een duik. Vissersboten stonden zich klaar te maken om de zee op te gaan. We hebben ontbeten met uitzicht op zee en lekker gezwommen in het verfrissende zwembad.

Lovina Beach

Helderblauwe zee bij Lovina Beach

Banjar Hot Springs

Onze chauffeur kwam ons om een uur of 11 ophalen voor een rit naar Gillimanuk waar we de ferry zouden nemen naar Banyuwangi op Java. We zijn langs de noordkust van Bali naar Gilimanuk gereden en een stop gemaakt bij de Banjar Hot Springs. Hier zijn thermale baden die verwarmt zijn door vulkanische activiteit. De bronnen zelf liggen in een tropische tuin die op zich al de moeite waard is om te bezoeken.  Het water van de bronnen, dat door de lokale bevolking als ‘heilig’ wordt bestempeld is altijd 38 graden en is sterk zwavelhoudend. 

Warmwaterbronnen bij Banjar Hot Springs

Warmwaterbronnen bij Banjar Hot Springs

Brahmavihara-Arama

Na het badderen in de Banjar Hot Springs hebben we een stop gemaakt bij een boeddhistisch klooster waar de Brahmavihara-Arama (ook wel de mini-borobudur genoemd) te vinden is. Brahmavihara-Arama is het grootste boeddhistische klooster van Bali, gelegen in de heuvels van Banjar, vlakbij de warmwaterbronnen van Banjar. Brahmavihara-Arama is geopend in 1970 en bestaat uit een hectare heuvel, met tal van meditatiekamers, bibliotheken, prachtige tuinen en een indrukwekkende mini-replica van ’s werelds grootste boeddhistische archeologische vindplaats Borobudur op het hoogste terrein. Dit klooster vonden we al heel imposant dus dat beloofd misschien nog wat voor de echte Borobudur op Java.

Brahmavihara-Arama (de mini-borobudur)

In kleermakerszit bij Brahmavihara-Arama

Banyuwanji

Het overvaren bij Gilimanuk verliep vrij vlotjes. De veerboten varen af en aan en zijn erg goedkoop. Wij betaalden zo’n € 0,40 voor een overtocht. Aan de kade stond een chauffeur te wachten om ons naar het resort te brengen op het platteland van Banyuwanji. We slapen hier in Kampoeng Joglo Ijen, in een verrassend luxe bungalow, compleet met hemelbed, midden in de rijstvelden. Als we de deur uitstappen lopen we bijna meteen het rijstveld in. Ziet er erg leuk uit.

Een bungalow bij een rijstveld bij Kampoeng Joglo Ijen

Een bungalow bij een rijstveld bij Kampoeng Joglo Ijen

Komende nacht gaan we de Mount Ijen tour doen. Een vulkaanbeklimming waarbij we het bijzondere blauwe vuur kunnen zien. Dat is een fenomeen wat alleen hier voorkomt.

[ngg src=”galleries” ids=”8″ display=”basic_thumbnail”]

De route van deze dag

Ben je ook op zoek naar een fantastische accommodatie op Java? Profiteer hier van hoge kortingen op je hotelovernachtingen!


Booking.com