Dag 3 – Van Kuta via de westkust naar Ubud

Vandaag ben ik in de ochtend met Hugo langs tempels in Kuta gelopen waar de bevolking bezig is met offers brengen aan de goden. Er worden bamboe bakjes gevuld met etenswaar, bloemen en wierook neergelegd en gebeden. Fascinerend om te zien.

Offergaves bij tempels in Kuta

Offergaves bij tempels in Kuta

Pura Tanah Lot

Na het ontbijt werden we opgehaald bij Melasti Beach Bungalows door de chauffeur die ik al in Nederland had geregeld. Na een ritje langs de drukke westkust maakten we een stop bij Pura Tanah Lot, één van de meest gefotografeerde en toeristische tempels van Bali. Zodra je land in Indonesië, een markt bezoek of een souvenir winkel in loopt is de kans groot dat je een beeldje of fotohanger van de Pura Tanah Lot tegenkomt. 

Voor de locals is de Pura Tanah Lot één van de belangrijkste ‘zee-vererende’ tempels in Indonesië die nauw is verbonden met de hindoepriester Nirartha. Het getij speelt een grote rol bij deze tempel. Bij hoog water is de tempel compleet omringd door water wat het een spectaculair en mysterieus aanzicht geeft. Bij eb kan je nog een slok heilig water nemen, ook wel ‘air suci’ genoemd. Dit heb ik dan ook gedaan. Onderaan de rots kon ik me wassen met het air succi (heilig water) en er werd door een priester een stip met rijst op m’n voorhoofd gezet.

Purah Tanah Lot, tempel aan zee in Bali

Purah Tanah Lot, tempel op een rots in zee

Vandaag werd er op het strand voor de tempel een vollemaan ritueel opgevoerd. Een groep van honderden meisjes in klederdracht deden een Balinese dans. We hebben wat gewandeld door het park en langs de kustlijn waar je prachtige vergezichten hebt over de zee en de tempel.

Volle maan ritueel bij Purah Tanah Lot

Volle maan ritueel bij Purah Tanah Lot

Ubud

Na een paar uurtjes bij Purah Tanah Lot rond te hebben gelopen zijn we verder gereden richting Ubud en hebben onderweg gegeten in een restaurant met een prachtig uitzicht over rijstvelden. Om een uur of 4 kwamen we in Ubud aan. We slapen hier in Kampung Ubud Hotel & Spa, in een hele leuke bungalow in Balinese stijl, in een mooie tropische tuin, weg van de drukte van de stad. ‘s Avonds weer heerlijk gegeten in een van de Balinese eethuisjes in Ubud. Je kunt zo lekker eten in Indonesië. Elke avond is het weer een feestje.

Foodtip

Ubud Pork Mix met Balinese Suckling PigEen van de meest beroemde gerechten op Bali is Balinese Suckling PIg. De traditionele methode om dit gerecht te maken, is door de holte van een speenvarken in te wrijven met een mengsel van kruiden en daarna de huid te smeren met kurkumasap voor het braden. Kijk hier voor het recept.

[ngg src=”galleries” ids=”2″ display=”basic_thumbnail”]

De route van deze dag

Ook slapen in het centrum van Ubud? Profiteer hier van hoge kortingen op je hotelovernachtingen!


Booking.com