Selecteer een pagina

Dag 17 – Een dag in Yogyakarta en ’s avonds een vlucht naar Bali

Vanmorgen lekker uitgeslapen in het Prime Plaza Hotel in Yokyakarta en op ons gemak ontbeten. Het is leuk om te zien hoeveel Nederlandse woorden je herkent in de Indonesische taal. Zoals de ‘oentbekoek’ bij het ontbijtbuffet of ‘boontjes’ en ‘wortel’ bij het avondeten. We hebben wat gezwommen en liggen zonnebaden. De dag had er heel anders uitgezien als de aardbeving op Lombok niet had plaatsgevonden. Dan zaten we deze ochtend op de boot naar de Gili islands. Die boten evacueren nu alleen mensen die daar vandaan gehaald moeten worden.

Fort Vredeburg in Yokyakarta

Tussen de middag zijn we naar het centrum van Yokyakarta gegaan en hebben we Fort Vredeburg bekeken. De Nederlandse invloeden zijn hier nog goed te zien. Het fort werd gebouwd aan het eind van de 18e eeuw en het is een typisch fort met hoge wachttorens op elke hoek.

Fort Vredeburg in Yokyakarta

De ingang van Fort Vredeburg in Yokyakarta

Tegenwoordig is het gerestaureerd en omgevormd tot een museum. In het museum staat de onafhankelijk van Indonesië en Yogyakarta centraal. Hier kun je ook zien dat de Nederlanders in die tijd een minder rooskleurige rol speelden. In zogenaamde diorama’s zijn miniaturen gemaakt van historische gebeurtenissen in Indonesië, zoals de politionele acties die Nederland in Indonesië voerde. Erg interressant, en soms ook confronterend om te zien.

Politionele acties die Nederland in Indonesië voerde

Politionele acties die Nederland in Indonesië voerde

Festival Parade

Tegen de tijd dat we een taxi terug wilden nemen naar het Prime Plaza Hotel kwam er een traditionele festival parade langs op Malioboro street. Tijdens dit festival lopen mensen naar de moskee ten westen van de kraton in een grote gekleurde parade, verkleed in traditionele klederdracht. Tijdens het paraderen, wordt muziek gemaakt en gezongen. Het evenement is druk, maar erg leuk om te zien.

Festival Parade op Malioboro Street

Festival Parade op Malioboro Street

17.42 uur: En nu zitten we nog even bij het zwembad van het hotel. Onze bagage ligt bij de receptie en straks worden we opgehaald en naar het vliegveld gebracht te worden voor onze vlucht naar Bali.

Vlucht naar Denpansar op Bali

Het is maar een uurtje vliegen van Yogyakarta naar Bali, dat gaat erg snel. Toch krijg je dan nog wel even een maaltijd aan boord bij Garuda Indonesia. We kwamen na 23.00 uur op het vliegveld van Denpasar. Ik had voor deze nacht een simpel en goedkoop hostel geboekt, vlakbij Ngurah Rai airport: Surya Inn. Simpel en goedkoop was het wel. Alles was een beetje smoezelig, er liepen mieren in het bed, kakkerlakken in de badkamer en er was geen bed voor Hugo geregeld . En ook geen andere kamer vrij zodat we genoodzaakt waren met z’n drieën in een tweepersoonsbed te slapen. Maar voor 1 kort nachtje was dat wel te doen.

[ngg src=”galleries” ids=”15″ display=”basic_thumbnail”]

De route van deze dag

 

Ben je op zoek naar de beste deals voor overnachtingen op Bali? Profiteer hier van hoge kortingen op je hotelovernachtingen!


Booking.com