Dag 18 – Met de boot naar Nusa Lembongan

’s Morgens vroeg om 8.15 uur werden we opgehaald door een chauffeur van Rocky fast cruises, de ferry service die ons naar het eiland Nusa Lembongan zou varen. Tijdens een ritje van een klein uurtje staken we het schiereiland van Bali over via de Bali Mandara Toll Road, de eerste tolweg op Bali en het is de eerste drijvende tolweg in Indonesië. De Toll Road is 12,7 kilometer lang en strekt zich uit over de Golf van Benoa.

De ferry naar Nusa Lembongan

Met de ferry naar Nusa Lembongan

Ferry naar Nusa Lembongan

De ferry zou vertrekken vanuit Sanur Beach. Hier lag de ferry al op ons te wachten in de branding. Loodzware koffers en tassen werden soms met 3 tegelijk op het hoofd van het bootpersoneel gedragen naar de ferry. De zee was vandaag rustig en de boottocht ging lekker snel. In ongeveer een uurtje bereikten we Nusa Lembongan. Bij aankomst stapten we vlakbij de kust de boot af en liepen door de branding naar het strand, waar we in een open truck naar Dream Beach Huts bij Dream Beach op Nusa Lembongan werden gebracht. We kwamen uiteindelijk aan in een echt bounty paradijs. 

Dream Beach Huts op Nusa Lembongan

De baai van Dream Beach op Nusa Lembongan

Dream Beach

Bij Dream Beach Huts slapen we in een typisch Balinees strandhuisje, bijna meteen aan het strand waar je uitkijkt over een prachtige baai met kristalhelder water. Heel de dag hebben we lekker kunnen relaxen in het tropische oord, en bij de infinity pool met een cocktail in de hand naar de zonsondergang liggen kijken.

Dream Beach Huts Infinity Pool

Zwembad met een uitzicht

Foodtip

Op Nusa Lembongan kon je heerlijke visgerechten bestellen. Ik heb hier een variant van het bekende Ikan Bali gerecht gegeten. Zittend in een restaurant met uitzicht over de azuurblauwe zee was dit gerecht precies waar ik aan toe was die dag. Het is ook een lekker eenvoudig en snel te maken visgerecht. Check hier het recept.

 

[ngg src=”galleries” ids=”16″ display=”basic_thumbnail”]

Ben je op zoek naar de beste deals voor overnachtingen op Bali? Profiteer hier van hoge kortingen op je hotelovernachtingen!


Booking.com