Dag 19 – Met de scooter touren op Nusa Lembongan en Nusa Ceningan

Zoals overal op Bali bestond het ontbijt ook in Dream Beach Huts weer uit veel Indonesische gerechten. Nasi goreng, bami, babi ketjap, groentecurry en fruit. Ik hou er wel van. Vind het eigenlijk heel lekker maar Willeke en Hugo hebben er toch een beetje genoeg van en hebben wat geroosterde toast met een gebakken eitje genomen. De ontbijtruimte bij het restaurant had een prachtig uitzicht over de baai van Dream Beach en we hebben daar nog een tijdje gezeten in de loungekussens met een kop koffie.

Ontbijten bij Dream Beach Huts

Ontbijten bij Dream Beach Huts

Scooteren op Nusa Lembongan

Na het ontbijt hebben we scooters bij de receptie van Dream Beach Huts gehuurd en hebben getourd op Nusa Lembongan en het kleinere eiland Nusa Ceningan. Het eiland verkennen per scooter is heerlijk. Er is niet veel verkeer en met een verkoelende zeebries rij je langs de kust, stopt af en toe bij een mooie baai en neemt een hapje en een drankje bij een relaxte strandtent. Dat is ook wel vakantie. Het rijden op een scooter was ook wel een wens van Hugo. Hij wilde dat al graag in Ubud doen, maar daar vonden wij toen het verkeer te druk.

Scooteren op Nusa Lembongan

Scooteren op Nusa Lembongan

Mangrovebos

Tegen de middag kwamen we aan bij het mangrovebos van Nusa Lembongan. Dit weelderige mangrovebos beslaat het grootste deel van de noordoostelijke kustlijn van Lembongan en is bereikbaar via de kustdorpsweg Jungut Batu. Er zijn lokale houten bootoperators in het aangrenzende vissersdorp die u op gondelachtige mangrovetochten door het bos kunnen brengen in een rustig, langzaam en gestaag tempo. Wij hebben dus ook zo’n boottochtje gemaakt. De bootsman leek wel een gondelier uit Venetië zoals ie ons voortduwde door het water met een houten stok. Het zingen van ‘o sole mio’ ontbrak dan wel…

Mangrovebos van Nusa Lembongan

Mangrovebos van Nusa Lembongan

Blue Lagoon

Wanneer je de eilanden per scooter verkend, maak dan zeker even een stop bij the Blue Lagoon op Nusa Ceningan. The Blue Lagoon is zonder twijfel een van de meest populaire attracties op Nusa Ceningan, en om een ​​goede reden! De verschillende tinten babyblauw rond de baai en de kliffen aan de Blue Lagoon Nusa Ceningan zijn zo adembenemend dat je waarschijnlijk nog nooit zoiets hebt gezien. Ik had het zeker nog nooit zo blauw gezien!

Blue Lagoon op Nusa Ceningan

Onwerkelijke kleur blauw water bij the Blue Lagoon op Nusa Ceningan

Onze lunch hebben we gehad bij Song Tepo Beach op Nusa Ceningan. Een fantastische plek om een hapje te eten en te relaxen in een hangmat aan de rand van een adembenemend strand. Toen wij er waren was het eb en was het mogelijk om te ‘wadlopen’ naar Nusa Lembongan. 

Mushroom Bay

De laatste stop met de scooters was bij Mushroom Bay op Nusa Lembongan. Dit kleine stuk wit zand grenst aan de langere kustlijn van Jungut Batu in het zuidwesten. Ik heb bij Mushroom Bay een tijdje gesnorkeld met Hugo. Er was wel wat koraal en gekleurde vissen te zien, maar we hebben het wel eens mooier gezien. Misschien zijn we intussen wel een beetje verwend 😉

Tegen de avond hebben we met zonsondergang een Bintang gedronken op het terras van het strandhuisje bij Dream Beach Huts. Lekker relaxt met uitzicht over de baai. 

[ngg src=”galleries” ids=”17″ display=”basic_thumbnail”]

Ben je ook op zoek naar een bijzondere accommodatie?
Profiteer hier van hoge kortingen op je hotelovernachtingen!Booking.com