Dag 20 – Snorkel Tour bij Nusa Penida

Vandaag zijn we meegegaan met een mooie snorkel tour. Na een ontbijt van gele rijst, kippenpootjes en fruit werden we opgehaald door een pickup truck om ons naar een boot te brengen. Deze boot bracht ons samen met nog een paar andere mensen naar Manta Point bij Nusa Penida.

Grillige rotsen bij Manta Point, Nusa Penida

Grillige rotsen bij Manta Point, Nusa Penida

Manta Point

Manta Point is vanwege de vele mantaroggen die hier komen, waarschijnlijk de populairste duikstek van Nusa Penida. Op een zandhelling, op ongeveer tien meter diepte, ligt hier een groot koraalblok. Hier omheen zweven de mantaroggen, die af en toe even landen op een ‘poets-station’, dat bovenop het koraalblok ligt. We waren gewaarschuwd dat je met het spotten van mantaroggen een beetje geluk moet hebben en dat ze lang niet elke dag te zien zijn. In ons geval, zodra we ons hoofd onder water staken zagen we er meteen meerdere. Willeke schrok zich rot. De spanwijdte van deze beesten is zo’n 3 meter en ze komen als een slagschip op je af gezwommen. Heel dichtbij scheren ze langs je om vervolgens een mooie bocht te maken en weer de andere kant op te zwemmen. Heel indrukwekkend. Hugo had z’n onderwatercamera bij zich en heeft het allemaal mooi vast kunnen leggen.

Indrukwekkende mantaroggen bij Manta Point

Indrukwekkende mantaroggen bij Manta Point

Crystal Bay

De volgende stop met de boot was Crystal Bay. Deze baai heeft relatief rustige snorkelomstandigheden. Het water is kristalhelder dus uitstekend om te snorkelen. Bij Crystal Bay is een heel mooi koraalrif te vinden met veel gekleurde vissen en zeeschildpadden. Hugo heeft zelfs zo’n kogelvis gezien. Bij gevaar maken deze vissen zich bolrond door water op te zuigen, waardoor ze een aantal malen groter worden dan normaal.

Koraal bij Crystal Bay

Koraal bij Crystal Bay

Wall Point

De laatste stop was bij Wall Point. Op deze snorkelplek is een verzonken tempel met stupa’s en een boeddha beeld te vinden. Heel bijzonder om te zien, die met schelpen en zeewier aangekoekte beelden waar de bont gekleurde vissen doorheen zwemmen.

Verzonken Boeddha tempel bij Nusa Penida

Verzonken Boeddha tempel bij Nusa Penida

Na afloop kregen we bij terugkomst in Dream Beach Huts een eenvoudige lunch van Nasi Goreng en fruit. De rest van de dag hebben we ontspannen bij het zwembad gelegen.

Aan het eind van de dag begon het flink te regenen. Dat was de eerste keer in deze vakantie. Donkere wolken pakten zich samen boven de baai en lieten kort maar heftig een verfrissende bui vallen.

Sandy Bay

’s Avonds zijn we gaan eten bij Sandy Bay Beach Club. Deze eetgelegenheid is een hippe strandclub met een prachtig uitzicht over een baai en heeft als thema: .barefoot, carefree and beachfront living’. Naar Indonesische maatstaven ben je hier duur uit voor je maaltijd, maar het is kwalitatief en culinair. We hebben aan het strand, met onze blote voeten in het zand heerlijk zitten eten terwijl de zon zich liet zakken achter de horizon. Voor mijn reisgenoten was het ook wel eens fijn dat er in dit restaurant westers eten op de kaart stond. Hugo heeft een lekkere hamburger gegeten en Willeke pasta met een roomsaus. Ik heb natuurlijk wel iets Indonesisch besteld: whole snapper met balinese saus.

Sandy Bay Beach Club

Sandy Bay Beach Club bij zonsondergang

Red Snapper BaliFoodtip

Red Snapper in Balinese saus. In Aziatische landen staat er bij visgerechten vaak red snapper op het menu. Een lekkere stevige vis die zich bij uitstek leent om krokant te frituren en te combineren met een Aziatische saus. Kijk hier voor het recept.

[ngg src=”galleries” ids=”18″ display=”basic_thumbnail”]

Ben je ook op zoek naar een bijzondere accommodatie?
Profiteer hier van hoge kortingen op je hotelovernachtingen!Booking.com