Dag 21 – Van Nusa Lembongan naar Tulamben (in het noorden van Bali)

Vanmorgen hebben we eerst weer lekker uitgebreid ontbeten in Dream Beach Huts met het prachtige uitzicht over de baai in Nusa Lembongan. Het is heerlijk om daar ’s morgens te zitten met je koffie, een zeebriesje door je haar en uit te kijken over de Indische oceaan.

Dream Beach Huts, Nusa Lembongan

Ontbijten met uitzicht op zee op Nusa Lembongan

Met de ferry naar Sanur

Om 11.00 uur ging onze ferry terug naar het vasteland van Bali. De zee was wat wilder dan de heenreis dus ik was zelf genoodzaakt om op het achterdek in de buitenlucht te staan wegens zeeziekte. Je werd daar wel kleddernat van het opspattende water maar dat neem je dan voor lief.

Aangekomen op Sanur Beach moesten we weer vanaf de boot in de branding springen en naar het droge lopen. Bij het strand stond de chauffeur van een paar weken geleden al weer te wachten om ons naar Tulamben, in het noord-oosten van Bali te brengen. Het was een leuk ritje. Voornamelijk langs de kust, mooie landschappen met rijstveldenjungle-achtig gebied en de vulkaan Gunung Agung.

Van Sanur naar Tulamben

Onderweg naar Tulamben, in het noorden van Bali

Goa Lawah, de vleermuizentempel

Een leuke tussenstop was bij de tempel Goa Lawah. Deze tempel is een heilige grot vol met vleermuizen aan de zuidoostkust van Bali vlak bij Klungkung. Omdat in deze tempel duizenden vleermuizen huizen, noemt men de het ook wel “de vleermuizentempel“. Het is een belangrijke tempel in het zuidoosten van Bali. Het ligt ten westen van de kustregio Candidasa. Vanaf de weg zou je niet zeggen dat het een mooie tempel is, terwijl het wel degelijk een bezoek waard is. Op het moment dat wij de tempel een bezoek brachten was er een Hindoeïstische ceremonie bezig. Hindoeïstische mannen en vrouwen zaten in kleermakerszit voor de ingang van de grot en waren bezig met gezangen.

Hindoeïstische ceremonie in Pura Goa Lawah

Hindoeïstische ceremonie in Pura Goa Lawah

We hebben bij de Goa Lawah een simpele lunch gebruikt van rijst met tonijnsaté en een heel erg pittig soepje. Dat pittige eten gaat er bij op het moment wat minder goed in want ik loop met een pijnlijke en opgezwollen kaakontsteking. We zijn onderweg in Amlapura bij een kleine apotheek gestopt waar ik wat amoxiline (antibiotica) en ibuprofen kon kopen. Ik hoop dat dat de ontsteking een beetje verhelpt, want ik heb geen zin om hier in Indonesië naar een tandarts te gaan.

Tulamben aan de Balizee

In Tulamben hadden we een accommodatie geboekt bij een leuk duik-resort aan zee: Matahari Tulamben Resort Dive & Spa. Het resort ligt direct aan zee, biedt een panoramisch uitzicht op de zonsopgang boven de Straat van Lombok en heeft een openlucht restaurant met Thaise-, Balinese-, en Indonesische gerechten. 

Matahari Tulamben Resort zwembad

Uitzicht op zee in Matahari Tulamben Resort

 Wij hebben ’s avonds gegeten op het dakterras van een restaurantje met een mooi uitzicht op de vulkaan Gunung Agung. Een indrukwekkend grote vulkaan die nog steeds actief is. De Gunung Agung is met 3.142 meter de hoogste piek van Bali. Het is tevens één van de bekendste highlights van Bali. De Gunung Agung is een vulkanische kegelberg die op het hele Oostelijke deel van Bali te zien is. De berg is het belangrijkste spirituele centrum van Bali. Lokale bevolking gelooft dat er op de berg geesten van hun voorouders ronddwalen.

Gunung Agung in Tulamben

De vulkaan Gunung Agung bij zonsondergang

[ngg src=”galleries” ids=”19″ display=”basic_thumbnail”]

De route van deze dag

Ben je ook op zoek naar een fantastische accommodatie aan zee?
Profiteer hier van hoge kortingen op je hotelovernachtingen!Booking.com